بایگانی ماهیانه: بهمن ۱۳۸۷

در ستایش عکاسی که بیابان را زیبا می‌بیند!

صحرای موریتانی به روایت برتراند

یان آرتوس برتراند (Yann Arthus-Bertrand) از جمله‌ی عکاسان هنرمندی است که قبل از آن که یک عکاس باشد، یک مدیحه‌سرای ناب طبیعت است. برتراند در سیزدهمین روز مارس ۱۹۴۶ میلادی در شهر پاریس به دنیا آمده است. او استاد موزاییک است! در حقیقت از دریچه‌ی چشم برتراند، همه چیز را می‌شود در قابی موزاییکی به تماشا نشست و لذت برد، از آدم‌ها گرفته تا مزارع کشاورزی و هنرهای سنتی و حتا این چشم‌انداز انسان‌ساخت! همه چیز در مقابل دوربین برتراند در ضیافتی از نور و رنگ و تقارن _ آن هم در عین بی‌نظمی! –  خود را به زیباترین شکل ممکن عرضه می‌دارند. از این رو، معلوم است که وقتی قرار باشد برتراند به ثبت بیابان بپردازد، چه آثار ماندگار و ناهمتایی را خلق خواهد کرد.

یان آرتوس برتراند

 تصاویر او از صحرای موریتانی در آفریقا – بی تردید – در شمار شاهکارهای بی بدیل صنعت عکاسی است که برای هر چشم غیر حرفه‌ای و نامأنوس با بیابان هم سخت دل‌فریب و افسون‌گر می‌نماید، چه برسد برای صاحب این قلم و خوانندگان گرامی مهار بیابان‌زایی که می‌دانم آنها نیز از دیدن چندباره‌ی این تصاویر لذت برده و خواهند برد. گفتنی آن که برتراند تاکنون جوایز متعدد معتبری را ربوده و نمایشگاه های او بسیار پربیننده هستند. 

صحرای موریتانی و گذر کاروانی از شتر ...

    در این دو تصویر و با مقایسه چاه های نفت و توربین های بادی می توان پی به نگاه سبز او برد.

    مؤخره:
   از همسر عزیزم که به بهانه‌ی سالروز تولدم یکی از آثار زیبای برتراند را به من پیش‌کش کرد، صمیمانه قدردانم.

چرا مثل امام جمعه کاشمر کم داریم؟

امام جمعه کاشمر

    سید قاسم یعقوبی، امام جمعه کاشمر اخیراً در سخنانی هنجارشکنانه به یکی از مصادیق بارز خرافه‌پرستی در کشور تاخته است؛ خرافه‌ای که شوربختانه از طریق برخی از مردم، گروه‌های مذهبی و برنامه‌های تلویزیونی ترویج و تقویت هم می‌شود. آقای یعقوبی می‌گویند: «این عمل که خون جلوی دسته‌های عزاداری یا عروس و داماد و… می‌ریزند، هیچ منفعتی ندارد؛ اینکه گمان می‌کنند رد شدن از روی خون باعث سلامتی و ایمنی می‌شود، در واقع خرافات و جاهلی است. حتا گاه دیده می‌شود که برخی افراد، خون قربانی را روی دیوار خانه می‌ریزند یا به خودروی خود می‌مالند که این هم از خرافات است؛ در دوره‌ی جاهلی، گوسفندی را می‌کشتند و خون آن را به دیوار کعبه می‌ریختند که خداوند از آن‌ها قبول کند ولی اسلام، این عقاید را رد کرد.»

آیا امام حسین (ع) از چنین کاری راضی است؟!!

    ضمن قدردانی از بیان چنین سخنان ارزشمندی، آرزو می‌کنم که امثال آقای حجت‌الاسلام اشکوری‌ها – مدیرکل اوقاف استان گیلان – که مصداق مبارزه با خرافه‌پرستی را در قطع درختان کهنسال – یا به قول ایشان درختان مقدس‌نما – می‌دانند، هم در باورهای خود تجدید نظر کرده و به سید قاسم یعقوبی‌ها بپیوندند و اجازه ندهند تا هیچ جاندار بی‌گناهی برای تبرک و امنیت خانه و اتومبیل و دیگر متعلقات ما آدم‌های خودخواه خون‌شان بر کف آسفالت خیابان‌های شهر ریخته شود و منظری شرم‌آور را بیافریند.

وای بر ما ...

    به راستی که چه زیبا در آیه‌ی ۳۷ سوره حج آمده است: «خدا این خون‌ها و این گوشت‌ها را از شما نمی‌خواهد، بلکه خداوند از شما پاکی و تقوا می‌خواهد
    آری، به جای تظاهر به دینداری و ریخت‌و پاش‌هایی چنین، اگر راست می‌گوییم، درختی بکاریم، کبوتری را سیراب کنیم، در راه مانده‌ای را دست گیریم و آب را گل نکنیم.

یک نفر با موبایل دارد لابد از فواید احترام به زیستمندان طبیعت سخن می گوید!!

    در همین باره:
   – سخنان امام جمعه کاشمر در نکوهش قربانی کردن
   – بازتاب سخنان سید قاسم یعقوبی در تارنمای انجمن حمایت از حیوانات