محمد درویش

تلاش کرده‌ام تا در فوتوبلاگم، آن تصاویری را انتشار دهم که برایم از منظری عزیز یا تأمل‌برانگیز هستند. خوشحال می‌شوم تا از نظرگاه مخاطبین گرامی این درگاه مجازی در باره‌ی این تصاویر آگاه شوم

درود بر شما

گفتگو کنید

5 نظر

  1. آقای درویش عزیز سلام

    قبل از هر چیز سال نو را به شما و عزیزانتان صمیمانه تبریک می‌گویم. من محمود صالحی عضو هیئت تدارک جایزه انتخاب بهترین فعالان آنلاین(the Bobs) دویچه وله هستم. خوشحال که خبر بدم وبلاگ شما به مرحله نهایی در موضوع Global Media Forum Award راه یافته است.
    اجلاس جهانی رسانه‌ها هر سال با یک موضوع محوری برگزار می‌شود و این موضوع یکی از رشته‌های جایزه بهترین فعالان آنلاین هم هست. امسال موضوع اجلاس : “آینده رشد در اقتصاد، ارزش‌ها و رسانه‌ها” نام دارد.
    حال وبلاگ شما در کنار ۱۳ زبان دیگر می‌تواند هم به رای کاربران و هم به رای هیئت داوران به عنوان بهترین انتخاب شود. برایتان آرزوی موفقیت دارم و مطمئن هستم در صورت اطلاع رسانی‌تان بسیاری از دوست‌داران از شما پشتیبانی خواهند کرد.

    اطلاعات بیشتر : در این سایت
    https://thebobs.com/persian/
    با احترام

  2. آمارهای تکان دهنده آلودگی‌های زیست محیطی تهران به روایت دکتر تابش
    دکتر محمدرضا تابش:

    ياسر انصاري فريادگر خستگي نا پذير محيط زيست بود

    توجه به محیط زیست از اصول بديهي حكمروايي خوب است

    دکتر ابتکار همواره به دنبال احقاق حق مردم بوده حتی به قیمت از دست دادن مناصب دنیوی‌اش

    تلاش‌های دکتر قالیباف برای ایجاد زمینه‌های زمينه هاي مساعد فعاليت هاي زيست محيطي قابل تقدیر است

    دولت موفق ؛دولت مداخله گر نيست

    رسانه هاي متعهد و نقاد وجدان بيدار و چشمان ناظر جامعه هستند

    باید نگاه امنیتی به نهادهاي صنفي و مدني برداشته شود

    ما دولت متولي و نه دولت متصدي مي خواهيم

    در دولت آینده شورای عالی حفاظت محیط زیست احیا شود

    بخش قابل توجهي از ميوه و تره بار توزيعي در شهر تهران به انواع فلزات سنگين آلوده هستند

    آب شرب تهران مشكوك به آلودگي به انواع مواد فنلي است

    فاضلاب، آلودگی خاک محل تولید سبزیجات تهران به فلزات سنگین را 15 برابر کرده است!

    تقدیر از NGO ها و فعالان رسانه‌ای حوزه محیط زیست

    متن كامل سخنراني دكتر محمدرضا تابش رييس فراكسيون محيط زيست ؛ منابع طبيعي و توسعه پايدار مجلس شوراي اسلامي در مراسم نكوداشت فعالان محيط زيست شهرتهران

    بسم الله الرحمن الرحيم

    در آستانه ماه مبارك رمضان؛ماهي كه به تعبير رسول خدا(ص)آغاز آن رحمت،ميانه اش آمرزش و پايانش برآورده شدن حاجات و آزادي از آتش است،از ايزد منان براي ملت پر افتخار ايران و حضار ارجمند بهره مندي از اوقات پر فضيلت اين ماه شريف را خواهانم تا انشاالله جملگي مشمول عفو و رحمت و مغفرت حضرتش قرار گيريم و با توشه معنويت و اخلاص و تقواي برگرفته از اين ماه ، در ايفاء مسئوليت هاي اجتماعي و فردي موفق باشيم.

    *****

    تقدير خويش را نثار برگزار كنندگان اين مراسم خوب مي نمايم و از حضور همه اصحاب فضل و دوستداران محيط زيست و مسئولان مختلف كه مجلس ما به وجودشان آراسته است ،سپاسگزارم و بر همت استوار و عزم خستگي ناپذير آنها كه براي صيانت از طبيعت كشور و حفاظت از محيط زيست جانانه تلاش مي كنند ،درود مي فرستم .

    خصوصا طلب رحمت و مغفرت دارم براي آنها كه امروز در ميان ما نيستند و در جوار رحمت حق آرميده اند.

    21 تيرماه دومين سالگرد پرواز ابدي ياسر انصاري عزيز فريادگر خستگي نا پذير محيط زيست كه در عمر كوتاه اما پر بار خود منشا اقدامات ايجابي و هم بازدارنده تاثيرگذاري در عرصه محيط زيست كشوربود را گرامي مي دارم و ضمن ابراز همدردي با خانواده و همسر با فضيلت و متعهد ايشان سركار خانم جمشيدي كه در زمره ممتاز ترين فعالين عرصه اطلاع رساني محيط زيست كشور هستند، از اقدام پسنديده و يا به تعبيري ايثارگرانه ايشان كه هزينه برگزاري مراسم امسال را به نيت ثواب و آرامش روح ياسر عزيز به شير خوارگاه آمنه اهدا كردند،تشكر و قدرداني مي نمايم.

    ياد آن مرحوم و ساير در گذشتگان و جانباختگان و شهداء اين عرصه كه نقش ممتازي را در دوران خدمت و زمان حيات به خوبي ايفا نموده اند و امروز در ميان ما نيستند را با قرائت حمدو فاتحه گرامي مي داريم.

    *****

    امروزه در فرآيند تحولات جهاني ،اساسا رويكردهاي زيست محيطي در كنار جنبش هاي اجتماعي از قبيل جنبش هاي جوانان و زنان قرار گرفته و اين مقوله جزو چشم انداز هاي جديدي است كه كشورهاي جهان اعم از پيشرفته ؛درحال توسعه و عقب مانده نمي توانند به آن توجه نداشته باشند يا به تعبيري مقوله محيط زيست فراتر از نگاه تخصصي ؛به يك پديده نوين فرهنگي و اجتماعي تبديل شده است كه نقش و جايگاه تاثير گذار آن در حوزه هاي سياست،اقتصاد و فرهنگ و حتي امنيت بايد ديده شود.اين نگاه ناشي از فرآيند جهاني شدن و بروز جامعه شبكه اي است.بنابراين

    تحولات سخت افزاري و نرم افزاري كه هر جامعه اي و جهان جديد را در برگرفته ،نمي تواند مقوله محيط زيست را ناديده بگيرد واين يك موضوع لوكس و شيك نيست ،بلكه مقوله اي است كه زندگي مردم و سلامت شهروندان و آينده دنيا ؛فرآيند توسعه پايدار و حتي افول و يا ظهور تمدنها را تحت تاثير خويش قرار داده و مي دهد و آثار آن در قانون گذاري ؛تاسيس NGO ها و سازمانها و حكمروايي خوب كه بخش جديد جامعه مدني است نيز جلوه گر است و بطور مشخص هم دولت ها و هم مردم و نهادهاي مدني نمي توانند از اهميت يافتن محيط زيست خود را بركنار دارند.

    خلاصه آنكه توجه به محيط زيست ؛ هم از اصول بديهي حكمروايي خوب است و هم اينكه جامعه و نهاد هاي مدني نمي توانند مساله محيط زيست را از بقيه مسائل خود جدا كنند به اين دليل كساني كه هم توانسته اند درون ساختارهاي رسمي و هم درون ساختارهاي مدني اين ديدگاه را پيش ببرند، فهم و برنامه زيست محيطي داشته باشند و كارنامه درخشاني از خود به جاي بگذارند درخور تقدير و تكريم هستند.

    دانشمند فرزانه سركار خانم دكتر ابتكار مي تواند نمونه موفقي از كساني باشد كه به لحاظ انديشه و عملكرد يك پا در جامعه مدني داشته اند و يك پا دردولت و شورا. اما اين تفكررا در سايه شبكه اي فكر كردن و عمل كردن ، به صورت هماهنگ پيش برده اند.

    همين جا از تمامي اقدامات و فعاليت هاي اين شيرزن مدير و دانشمند عاليمقدار كه هر كجا رفته به پست و مقام اعتبار داده و هرگز از پيماني كه با خداي خويش بسته تا در جهت احقاق حق بندگان خوب خدا و خدمت به آنان حتي به قيمت از دست رفتن مناصب دنيوي، عدول نكند سپاسگزارم و توفيقات روز افزون ايشان را از حضرت احديت مسالت مي نمايم.

    در كنار شوراي محترم شهر تهران ؛شهردار گرانقدر، برادر ارجمندمان جناب آقاي دكتر قاليباف تلاش نمود تا زمينه هاي مساعدي را براي فعاليت هاي زيست محيطي مهيا سازد و در راه پيشبرد همين راهبرد شبكه اي زيست محيطي با فراهم كردن زمينه براي فعاليت نهاد هاي مدني ؛علمي ،تخصصي و عمومي بستر ساز اقدامات خوبي شد كه ثمرات آن در حال و آينده جلوه گر شده و خواهد شد.از توجه و اهتمام ايشان نيز صميمانه قدرداني مي نمايم.

    اميدواريم همچنان كه رياست محترم جمهوري منتخب جناب آقاي دكتر روحاني گفته اند دولت متكفل امور حاكميتي باشد و انجام كارها و نظارت بر حسن اجرا آنها را به مردم بسپارد دولت موفق ؛دولت مداخله گر نيست.دولت قوي متكي به جامعه قدرتمند است كه شكل گيري آن در سايه سپردن كار مردم به مردم و اجازه فعاليت به سازمانهاي مردم نهاد و NGO ها و وجود رسانه هاي متعهد و نقاد كه وجدان بيدار و چشمان ناظر جامعه هستند امكان پذير است.

    با تقويت نهاد هاي صنفي و مدني و با برداشتن نگاه امنيتي و توام با سوء ظن به فعالين اين عرصه ها ، مديريت كشور در مدار صحيح قرار خواهد گرفت و اعتماد مردم جلب خواهد شد .مسئولان امر نيز بايد آستانه انتقاد پذيري خود را بالا ببرند.

    ما دولت متولي و نه دولت متصدي ، مي خواهيم .دولتي كه كوچك؛چابك،مسئوليت پذير و پاسخگو باشد و بايد كمك كنيم شعارهاي رياست محترم منتخب جمهوري در عمل زمينه تحقق پيدا كند.

    با توجه به مخاطرات زيست محيطي كه حيات مردم و طبيعت و كشور را تهديد مي كند،اميدوارم تمامي اعضاء دولت آينده خود را متعهد به محيط زيست بدانند.

    در دولت آينده:- احیای مجدد شورای عالی حفاظت محیط زیست؛ اجرای طرح آمایش سرزمین و الزام به رعايت موازين زيست محيطي و انجام اقدامات جبراني در اجراء طرح هاي بزرگ،بازنگری در قوانین حمایتی مربوط به محیط بانان،بازنگری در ساختار تشكيلاتي سازمان و ابطال بخشي از مصوبات دولت فعلي كه به تخريب محيط زيست منجر خواهد شد،ضروري است و رئيس سازمان حفاظت محيط زيست نيز بايد بتواند در سايه تعامل با نمايندگان مجلس شوراي اسلامي و قوه قضائيه و همكاري وزرا بر مشكلات حاد زيست محيطي موجود از جمله آلودگي هوا ؛ ريزگردها و خشك شدن تالابها فايق آيد و با بهره گیری از نیروهای زبده و متخصص در سطح سازمان ، اجرای طرح های فراگیر آموزش محیط زیست در سطح جامعه با همکاری رسانه ها و NGO ها وجلب مشاركت گسترده مردم ؛ ایجاد اتاق فکر متشکل از متخصصان محیط زیست و کارآزمودگان نخبه در حوزه های مختلف زیست محیطی به عنوان بازوی فکری سازمان ؛حمایت از ظرفیت های مردمی و رسانه ای مرتبط با محیط زیست و بالا بردن آستانه انتقاد پذیری مدیران سازمان بر مشكلات موجود فايق آيد و آينده اي اميد بخش را براي مردم رقم زند.

    و اما آنچه مربوط به موضوع اين جلسه يعني حفظ محيط زيست شهري با هدف حفظ سلامت شهروندان است اينكه:

    امروزه رشد جمعيت خصوصا در كلان شهرها و شهرهاي بزرگ و فعاليت و تردد و لزوم تامين نيازهاي همه جانبه شهروندان و حضور پر ازدحام انسان در واحد سطح و عدم پيش بيني و برنامه ريزي صحيح ، مخاطراتي جدي در عرصه هاي آلودگي هوا ،آب ،پسماند ،خاك و آلودگي هاي صوتي به وجود آورده است

    بنا بر اين شهرداريها و شوراهاي شهر خصوصا در كلانشهرها براي ايجاد شهرهاي سبز بايد سياست گذاري ها و برنا مه ريزي ها و اجراء فعاليت هاي خود را بر مبناي اصول زيست محيطي منطبق با استاندارهاي روز دنيا سامان دهند.

    آيا مي توان در تهران با وسعت 650 كيلومتر مربع و جمعيت حدود ده ميليون نفر و 4 ميليون خودرويي كه روزانه در حال تردد هستند كه اين رقم در سال 79 (حدود700هزار دستگاه بوده است) و مصرف بنزيني كه روزانه از 3 ميليون ليتر به 11 ميليون ليتر افزايش يافته بدون برنا مه ريزي مطلوب و هماهنگي كليه دستگاهها ، ما هواي پاك را شاهد باشيم.

    نتيجه اين مي شود كه در سال 90، 217 روز و در سال 91؛ 147 روز ناسالم داشته ايم.

    بنا بر اين بايد به فوريت مطابق با برنامه جامع كاهش آلودگي هواي تهران ؛خودروو بنزين (به اندازه كافي) با استانداردهاي يورو 4 توليد شود و خودرو هاي مستعمل از رده خارج شوند و شبكه حمل و نقل عمومي گسترش يابد و گازوئيلي كه در حال حاضر ppm آن 700 است به زير 50 برسد.

    دولت؛مجلس و شهرداري و همه دستگاههاي ذيربط بايد به عنوان يك امر عاجل كمك كار يكديگر در كاهش آلودگي هوا باشند.

    در حوزه پسماند عليرغم حركات خوبي كه در زمينه جمع آوري مكانيزه زباله و انتقال و دفع بهداشتي آن انجام شده اما تا رسيدن به استانداردهاي روز دنيا كه كاهش توليد زباله،تفكيك پسماند،توزيع كيسه هاي زباله هوشمند بهادار متناسب با نوع و حجم زباله و بكارگيري قوانين مدرن و آموزش همگاني است، راه درازي در پيش داريم.

    متاسفانه بخش قابل توجهي از ميوه و تره بار توزيعي در شهر تهران از جمله پياز، هندوانه، طالبي و سبزيجات آلودگي به انواع فلزات سنگين دارند و تجمع مواد شيميايي ناشي از مصرف بيش از حد سموم و كودهاي شيميايي مصرف آنها را مخاطره آميز كرده است.

    لازم است سازمان ميادين ميوه وتره بار از يك سازمان توزيع كننده به يك سازمان تامين كننده مواد و محصولات سالم تبديل گردد و توليد كنندگان محصولات ارگانيك مورد حمايت قرار گيرند.

    به دليل نبود شبكه فاضلاب و استفاده از آبهاي زير زميني جهت تامين آب شرب شهرندان تهراني (حدود 1 ميليارد متر مكعب)آب شرب تهران مشكوك به آلودگي به انواع مواد فنلي است كه اين مواد به دليل پايداري در بدن و عملكرد شبه هورموني بسيار خطرناك مي باشند.

    نبود شبكه فاضلاب شهري و جمع آوري آبهاي سطحي در شهر تهران سبب شده پساب آلوده به اراضي جنوب تهران سرازير شده و اين امر خاك حريم شهر تهران را كه محل توليد سبزيجات مي باشد تا 15 برابربيشتر آلوده به انواع فلزات سنگين نمايد.

    اينها چند نمونه از آلودگي هاي زيست محيطي بود كه مخاطرات جدي براي شهروندان تهراني بوجود آورده و اميد آنكه رفع انها مورد توجه شوراي جديد و شهردار محترم و ساير مسئولان دولتي قرار گيرد.

    در پايان جا دارد ضمن ارج نهادن به همه فعالان محيط زيست در كلان شهر تهران از برخي فعالان رسانه اي و زيست محيطي در حوزه محيط زيست شهري و كشوري كه اهتمام قوي تري نسبت به مسائل زيست محيطي داشته و با اطلاع رساني به موقع مسئولان امر را به چاره انديشي وا داشته و يا از تخريب زيادتر جلوگيري كرده اند قدرداني نمايم:

    از جناب حمید رضا میرزاده و سركار خانم م‍ژگان جمشيدي و مجموعه خبرنگاران سبزپرس ،همچنین پرداختن به مسائل زیست محیطی در تارنمای برادر ارجمندم درویش که خود در حد و قواره ی یک رسانه بزرگ تاثیر گذار است سپاسگزارم.

    ازمدیر مسئول روزنامه اعتماد ملی آقای دکتر حق شناس به عنوان زيست محيطي ترين روزنامه طي سالهاي 88-84

    ازآقایان عبیری و محمدی از دیده بان کوهستان كه در بحث جلوگيري از ساخت و ساز در ارتفاعات تهران فعال بوده اند

    از خانم میترا البرزی منش مدیر انجمن پایشگران محیط زیست كه در بحث ساخت و ساز های غیرمجاز در 700 هکتار از اراضي منطقه جاجرود اطلاع رساني كرده اند

    از آقای علی اکبر کاظمینی از موسسه 13 فروردین کازرون كه نسبت به جلوگیری از ساخت جاده در دریاچه پریشان فعاليت داشته اند.

    از آقای حر منصوری ازدیده بان میانکاله كه با اطلاع رسانی به موقع مانع ساخت پالایشگاه در حریم میانکاله شده اند.

    از آقای محمد علی الله قلی از ” کانون محیط بان “كه در حمایت از قوهای مهاجر در سرخرود مازندران طي 5 سال اخیر فعاليت كرده اند، تقدير و تشكر و سپاسگزاري مي نمايم.

    بديهي است دوستان بسيار زيادي در NGOها و خبرگزاري هاو مطبوعات و رسانه ملي در عرصه اطلاع رساني مسائل زيست محيطي فعالند كه دست همه آنها را به گرمي مي فشارم و زحماتشان را پاس مي دارم.

    جا دارد از زحمات ایثارگرانه مامورین راهنمایی و رانندگی در برقراری نظم و روانسازی ترافیک که اثرات مثبت زیست محیطی بسیاری زیادی دارد خاضعانه تشکر نمایم.علی الخصوص در ساعاتی که ترافیک و آلودگی هوا به اوج خود می رسد و همه از محیط آلوده فراری هستتند؛ساعتها بر پا می ایستند و برای رفاه و نظم بخشی به تردد وسائل نقلیه انجام وظیفه می کنند.

    شايد مناسب باشد در فراكسيون محيط زيست مجلس شوراس اسلامي به راهكاري برسيم كه همه ساله از برگزيدگان طيف گسترده فعالين زيست محيطي در سطح كشور و در عرصه هاي مختلف تجليل نماييم.

    از تصديعي كه انجام شد عذر مي خواهم.والسلام

  3. با سلام حضور محترم شما و عرض ادب و تشکر از راه اندازی وب سایت مهار بیابان زایی.
    اینجانب در حال حاضر ساکن آلمان هستم ولی سالهای زیادی را در پروژه های مربوط به احیا با بهره گیری از نظامهای مشارکتی در نقاط خشک و بیابانی ایران کار کردیم و در منطقه پایلوت بهاباد استان یزد هم به نتایج بسیار خوب و مثبتی رسیدیم.

    در صورت تمایل به اطلاعات بیشتر در این زمینه من را در جریان بگذارید.
    با تشکر
    مریم قندهاری

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *