About Mohammad Darvish

محمد درویش

تلاش کرده‌ام تا در فوتوبلاگم، آن تصاویری را انتشار دهم که برایم از منظری عزیز یا تأمل‌برانگیز هستند. خوشحال می‌شوم تا از نظرگاه مخاطبین گرامی این درگاه مجازی در باره‌ی این تصاویر آگاه شوم

درود بر شما

5 thoughts on “About Mohammad Darvish”

  1. آقای درویش عزیز سلام

    قبل از هر چیز سال نو را به شما و عزیزانتان صمیمانه تبریک می‌گویم. من محمود صالحی عضو هیئت تدارک جایزه انتخاب بهترین فعالان آنلاین(the Bobs) دویچه وله هستم. خوشحال که خبر بدم وبلاگ شما به مرحله نهایی در موضوع Global Media Forum Award راه یافته است.
    اجلاس جهانی رسانه‌ها هر سال با یک موضوع محوری برگزار می‌شود و این موضوع یکی از رشته‌های جایزه بهترین فعالان آنلاین هم هست. امسال موضوع اجلاس : “آینده رشد در اقتصاد، ارزش‌ها و رسانه‌ها” نام دارد.
    حال وبلاگ شما در کنار ۱۳ زبان دیگر می‌تواند هم به رای کاربران و هم به رای هیئت داوران به عنوان بهترین انتخاب شود. برایتان آرزوی موفقیت دارم و مطمئن هستم در صورت اطلاع رسانی‌تان بسیاری از دوست‌داران از شما پشتیبانی خواهند کرد.

    اطلاعات بیشتر : در این سایت
    https://thebobs.com/persian/
    با احترام

  2. آمارهای تکان دهنده آلودگی‌های زیست محیطی تهران به روایت دکتر تابش
    دکتر محمدرضا تابش:

    یاسر انصاری فریادگر خستگی نا پذیر محیط زیست بود

    توجه به محیط زیست از اصول بدیهی حکمروایی خوب است

    دکتر ابتکار همواره به دنبال احقاق حق مردم بوده حتی به قیمت از دست دادن مناصب دنیوی‌اش

    تلاش‌های دکتر قالیباف برای ایجاد زمینه‌های زمینه های مساعد فعالیت های زیست محیطی قابل تقدیر است

    دولت موفق ؛دولت مداخله گر نیست

    رسانه های متعهد و نقاد وجدان بیدار و چشمان ناظر جامعه هستند

    باید نگاه امنیتی به نهادهای صنفی و مدنی برداشته شود

    ما دولت متولی و نه دولت متصدی می خواهیم

    در دولت آینده شورای عالی حفاظت محیط زیست احیا شود

    بخش قابل توجهی از میوه و تره بار توزیعی در شهر تهران به انواع فلزات سنگین آلوده هستند

    آب شرب تهران مشکوک به آلودگی به انواع مواد فنلی است

    فاضلاب، آلودگی خاک محل تولید سبزیجات تهران به فلزات سنگین را ۱۵ برابر کرده است!

    تقدیر از NGO ها و فعالان رسانه‌ای حوزه محیط زیست

    متن کامل سخنرانی دکتر محمدرضا تابش رییس فراکسیون محیط زیست ؛ منابع طبیعی و توسعه پایدار مجلس شورای اسلامی در مراسم نکوداشت فعالان محیط زیست شهرتهران

    بسم الله الرحمن الرحیم

    در آستانه ماه مبارک رمضان؛ماهی که به تعبیر رسول خدا(ص)آغاز آن رحمت،میانه اش آمرزش و پایانش برآورده شدن حاجات و آزادی از آتش است،از ایزد منان برای ملت پر افتخار ایران و حضار ارجمند بهره مندی از اوقات پر فضیلت این ماه شریف را خواهانم تا انشاالله جملگی مشمول عفو و رحمت و مغفرت حضرتش قرار گیریم و با توشه معنویت و اخلاص و تقوای برگرفته از این ماه ، در ایفاء مسئولیت های اجتماعی و فردی موفق باشیم.

    *****

    تقدیر خویش را نثار برگزار کنندگان این مراسم خوب می نمایم و از حضور همه اصحاب فضل و دوستداران محیط زیست و مسئولان مختلف که مجلس ما به وجودشان آراسته است ،سپاسگزارم و بر همت استوار و عزم خستگی ناپذیر آنها که برای صیانت از طبیعت کشور و حفاظت از محیط زیست جانانه تلاش می کنند ،درود می فرستم .

    خصوصا طلب رحمت و مغفرت دارم برای آنها که امروز در میان ما نیستند و در جوار رحمت حق آرمیده اند.

    ۲۱ تیرماه دومین سالگرد پرواز ابدی یاسر انصاری عزیز فریادگر خستگی نا پذیر محیط زیست که در عمر کوتاه اما پر بار خود منشا اقدامات ایجابی و هم بازدارنده تاثیرگذاری در عرصه محیط زیست کشوربود را گرامی می دارم و ضمن ابراز همدردی با خانواده و همسر با فضیلت و متعهد ایشان سرکار خانم جمشیدی که در زمره ممتاز ترین فعالین عرصه اطلاع رسانی محیط زیست کشور هستند، از اقدام پسندیده و یا به تعبیری ایثارگرانه ایشان که هزینه برگزاری مراسم امسال را به نیت ثواب و آرامش روح یاسر عزیز به شیر خوارگاه آمنه اهدا کردند،تشکر و قدردانی می نمایم.

    یاد آن مرحوم و سایر در گذشتگان و جانباختگان و شهداء این عرصه که نقش ممتازی را در دوران خدمت و زمان حیات به خوبی ایفا نموده اند و امروز در میان ما نیستند را با قرائت حمدو فاتحه گرامی می داریم.

    *****

    امروزه در فرآیند تحولات جهانی ،اساسا رویکردهای زیست محیطی در کنار جنبش های اجتماعی از قبیل جنبش های جوانان و زنان قرار گرفته و این مقوله جزو چشم انداز های جدیدی است که کشورهای جهان اعم از پیشرفته ؛درحال توسعه و عقب مانده نمی توانند به آن توجه نداشته باشند یا به تعبیری مقوله محیط زیست فراتر از نگاه تخصصی ؛به یک پدیده نوین فرهنگی و اجتماعی تبدیل شده است که نقش و جایگاه تاثیر گذار آن در حوزه های سیاست،اقتصاد و فرهنگ و حتی امنیت باید دیده شود.این نگاه ناشی از فرآیند جهانی شدن و بروز جامعه شبکه ای است.بنابراین

    تحولات سخت افزاری و نرم افزاری که هر جامعه ای و جهان جدید را در برگرفته ،نمی تواند مقوله محیط زیست را نادیده بگیرد واین یک موضوع لوکس و شیک نیست ،بلکه مقوله ای است که زندگی مردم و سلامت شهروندان و آینده دنیا ؛فرآیند توسعه پایدار و حتی افول و یا ظهور تمدنها را تحت تاثیر خویش قرار داده و می دهد و آثار آن در قانون گذاری ؛تاسیس NGO ها و سازمانها و حکمروایی خوب که بخش جدید جامعه مدنی است نیز جلوه گر است و بطور مشخص هم دولت ها و هم مردم و نهادهای مدنی نمی توانند از اهمیت یافتن محیط زیست خود را برکنار دارند.

    خلاصه آنکه توجه به محیط زیست ؛ هم از اصول بدیهی حکمروایی خوب است و هم اینکه جامعه و نهاد های مدنی نمی توانند مساله محیط زیست را از بقیه مسائل خود جدا کنند به این دلیل کسانی که هم توانسته اند درون ساختارهای رسمی و هم درون ساختارهای مدنی این دیدگاه را پیش ببرند، فهم و برنامه زیست محیطی داشته باشند و کارنامه درخشانی از خود به جای بگذارند درخور تقدیر و تکریم هستند.

    دانشمند فرزانه سرکار خانم دکتر ابتکار می تواند نمونه موفقی از کسانی باشد که به لحاظ اندیشه و عملکرد یک پا در جامعه مدنی داشته اند و یک پا دردولت و شورا. اما این تفکررا در سایه شبکه ای فکر کردن و عمل کردن ، به صورت هماهنگ پیش برده اند.

    همین جا از تمامی اقدامات و فعالیت های این شیرزن مدیر و دانشمند عالیمقدار که هر کجا رفته به پست و مقام اعتبار داده و هرگز از پیمانی که با خدای خویش بسته تا در جهت احقاق حق بندگان خوب خدا و خدمت به آنان حتی به قیمت از دست رفتن مناصب دنیوی، عدول نکند سپاسگزارم و توفیقات روز افزون ایشان را از حضرت احدیت مسالت می نمایم.

    در کنار شورای محترم شهر تهران ؛شهردار گرانقدر، برادر ارجمندمان جناب آقای دکتر قالیباف تلاش نمود تا زمینه های مساعدی را برای فعالیت های زیست محیطی مهیا سازد و در راه پیشبرد همین راهبرد شبکه ای زیست محیطی با فراهم کردن زمینه برای فعالیت نهاد های مدنی ؛علمی ،تخصصی و عمومی بستر ساز اقدامات خوبی شد که ثمرات آن در حال و آینده جلوه گر شده و خواهد شد.از توجه و اهتمام ایشان نیز صمیمانه قدردانی می نمایم.

    امیدواریم همچنان که ریاست محترم جمهوری منتخب جناب آقای دکتر روحانی گفته اند دولت متکفل امور حاکمیتی باشد و انجام کارها و نظارت بر حسن اجرا آنها را به مردم بسپارد دولت موفق ؛دولت مداخله گر نیست.دولت قوی متکی به جامعه قدرتمند است که شکل گیری آن در سایه سپردن کار مردم به مردم و اجازه فعالیت به سازمانهای مردم نهاد و NGO ها و وجود رسانه های متعهد و نقاد که وجدان بیدار و چشمان ناظر جامعه هستند امکان پذیر است.

    با تقویت نهاد های صنفی و مدنی و با برداشتن نگاه امنیتی و توام با سوء ظن به فعالین این عرصه ها ، مدیریت کشور در مدار صحیح قرار خواهد گرفت و اعتماد مردم جلب خواهد شد .مسئولان امر نیز باید آستانه انتقاد پذیری خود را بالا ببرند.

    ما دولت متولی و نه دولت متصدی ، می خواهیم .دولتی که کوچک؛چابک،مسئولیت پذیر و پاسخگو باشد و باید کمک کنیم شعارهای ریاست محترم منتخب جمهوری در عمل زمینه تحقق پیدا کند.

    با توجه به مخاطرات زیست محیطی که حیات مردم و طبیعت و کشور را تهدید می کند،امیدوارم تمامی اعضاء دولت آینده خود را متعهد به محیط زیست بدانند.

    در دولت آینده:- احیای مجدد شورای عالی حفاظت محیط زیست؛ اجرای طرح آمایش سرزمین و الزام به رعایت موازین زیست محیطی و انجام اقدامات جبرانی در اجراء طرح های بزرگ،بازنگری در قوانین حمایتی مربوط به محیط بانان،بازنگری در ساختار تشکیلاتی سازمان و ابطال بخشی از مصوبات دولت فعلی که به تخریب محیط زیست منجر خواهد شد،ضروری است و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست نیز باید بتواند در سایه تعامل با نمایندگان مجلس شورای اسلامی و قوه قضائیه و همکاری وزرا بر مشکلات حاد زیست محیطی موجود از جمله آلودگی هوا ؛ ریزگردها و خشک شدن تالابها فایق آید و با بهره گیری از نیروهای زبده و متخصص در سطح سازمان ، اجرای طرح های فراگیر آموزش محیط زیست در سطح جامعه با همکاری رسانه ها و NGO ها وجلب مشارکت گسترده مردم ؛ ایجاد اتاق فکر متشکل از متخصصان محیط زیست و کارآزمودگان نخبه در حوزه های مختلف زیست محیطی به عنوان بازوی فکری سازمان ؛حمایت از ظرفیت های مردمی و رسانه ای مرتبط با محیط زیست و بالا بردن آستانه انتقاد پذیری مدیران سازمان بر مشکلات موجود فایق آید و آینده ای امید بخش را برای مردم رقم زند.

    و اما آنچه مربوط به موضوع این جلسه یعنی حفظ محیط زیست شهری با هدف حفظ سلامت شهروندان است اینکه:

    امروزه رشد جمعیت خصوصا در کلان شهرها و شهرهای بزرگ و فعالیت و تردد و لزوم تامین نیازهای همه جانبه شهروندان و حضور پر ازدحام انسان در واحد سطح و عدم پیش بینی و برنامه ریزی صحیح ، مخاطراتی جدی در عرصه های آلودگی هوا ،آب ،پسماند ،خاک و آلودگی های صوتی به وجود آورده است

    بنا بر این شهرداریها و شوراهای شهر خصوصا در کلانشهرها برای ایجاد شهرهای سبز باید سیاست گذاری ها و برنا مه ریزی ها و اجراء فعالیت های خود را بر مبنای اصول زیست محیطی منطبق با استاندارهای روز دنیا سامان دهند.

    آیا می توان در تهران با وسعت ۶۵۰ کیلومتر مربع و جمعیت حدود ده میلیون نفر و ۴ میلیون خودرویی که روزانه در حال تردد هستند که این رقم در سال ۷۹ (حدود۷۰۰هزار دستگاه بوده است) و مصرف بنزینی که روزانه از ۳ میلیون لیتر به ۱۱ میلیون لیتر افزایش یافته بدون برنا مه ریزی مطلوب و هماهنگی کلیه دستگاهها ، ما هوای پاک را شاهد باشیم.

    نتیجه این می شود که در سال ۹۰، ۲۱۷ روز و در سال ۹۱؛ ۱۴۷ روز ناسالم داشته ایم.

    بنا بر این باید به فوریت مطابق با برنامه جامع کاهش آلودگی هوای تهران ؛خودروو بنزین (به اندازه کافی) با استانداردهای یورو ۴ تولید شود و خودرو های مستعمل از رده خارج شوند و شبکه حمل و نقل عمومی گسترش یابد و گازوئیلی که در حال حاضر ppm آن ۷۰۰ است به زیر ۵۰ برسد.

    دولت؛مجلس و شهرداری و همه دستگاههای ذیربط باید به عنوان یک امر عاجل کمک کار یکدیگر در کاهش آلودگی هوا باشند.

    در حوزه پسماند علیرغم حرکات خوبی که در زمینه جمع آوری مکانیزه زباله و انتقال و دفع بهداشتی آن انجام شده اما تا رسیدن به استانداردهای روز دنیا که کاهش تولید زباله،تفکیک پسماند،توزیع کیسه های زباله هوشمند بهادار متناسب با نوع و حجم زباله و بکارگیری قوانین مدرن و آموزش همگانی است، راه درازی در پیش داریم.

    متاسفانه بخش قابل توجهی از میوه و تره بار توزیعی در شهر تهران از جمله پیاز، هندوانه، طالبی و سبزیجات آلودگی به انواع فلزات سنگین دارند و تجمع مواد شیمیایی ناشی از مصرف بیش از حد سموم و کودهای شیمیایی مصرف آنها را مخاطره آمیز کرده است.

    لازم است سازمان میادین میوه وتره بار از یک سازمان توزیع کننده به یک سازمان تامین کننده مواد و محصولات سالم تبدیل گردد و تولید کنندگان محصولات ارگانیک مورد حمایت قرار گیرند.

    به دلیل نبود شبکه فاضلاب و استفاده از آبهای زیر زمینی جهت تامین آب شرب شهرندان تهرانی (حدود ۱ میلیارد متر مکعب)آب شرب تهران مشکوک به آلودگی به انواع مواد فنلی است که این مواد به دلیل پایداری در بدن و عملکرد شبه هورمونی بسیار خطرناک می باشند.

    نبود شبکه فاضلاب شهری و جمع آوری آبهای سطحی در شهر تهران سبب شده پساب آلوده به اراضی جنوب تهران سرازیر شده و این امر خاک حریم شهر تهران را که محل تولید سبزیجات می باشد تا ۱۵ برابربیشتر آلوده به انواع فلزات سنگین نماید.

    اینها چند نمونه از آلودگی های زیست محیطی بود که مخاطرات جدی برای شهروندان تهرانی بوجود آورده و امید آنکه رفع انها مورد توجه شورای جدید و شهردار محترم و سایر مسئولان دولتی قرار گیرد.

    در پایان جا دارد ضمن ارج نهادن به همه فعالان محیط زیست در کلان شهر تهران از برخی فعالان رسانه ای و زیست محیطی در حوزه محیط زیست شهری و کشوری که اهتمام قوی تری نسبت به مسائل زیست محیطی داشته و با اطلاع رسانی به موقع مسئولان امر را به چاره اندیشی وا داشته و یا از تخریب زیادتر جلوگیری کرده اند قدردانی نمایم:

    از جناب حمید رضا میرزاده و سرکار خانم م‍ژگان جمشیدی و مجموعه خبرنگاران سبزپرس ،همچنین پرداختن به مسائل زیست محیطی در تارنمای برادر ارجمندم درویش که خود در حد و قواره ی یک رسانه بزرگ تاثیر گذار است سپاسگزارم.

    ازمدیر مسئول روزنامه اعتماد ملی آقای دکتر حق شناس به عنوان زیست محیطی ترین روزنامه طی سالهای ۸۸-۸۴

    ازآقایان عبیری و محمدی از دیده بان کوهستان که در بحث جلوگیری از ساخت و ساز در ارتفاعات تهران فعال بوده اند

    از خانم میترا البرزی منش مدیر انجمن پایشگران محیط زیست که در بحث ساخت و ساز های غیرمجاز در ۷۰۰ هکتار از اراضی منطقه جاجرود اطلاع رسانی کرده اند

    از آقای علی اکبر کاظمینی از موسسه ۱۳ فروردین کازرون که نسبت به جلوگیری از ساخت جاده در دریاچه پریشان فعالیت داشته اند.

    از آقای حر منصوری ازدیده بان میانکاله که با اطلاع رسانی به موقع مانع ساخت پالایشگاه در حریم میانکاله شده اند.

    از آقای محمد علی الله قلی از ” کانون محیط بان “که در حمایت از قوهای مهاجر در سرخرود مازندران طی ۵ سال اخیر فعالیت کرده اند، تقدیر و تشکر و سپاسگزاری می نمایم.

    بدیهی است دوستان بسیار زیادی در NGOها و خبرگزاری هاو مطبوعات و رسانه ملی در عرصه اطلاع رسانی مسائل زیست محیطی فعالند که دست همه آنها را به گرمی می فشارم و زحماتشان را پاس می دارم.

    جا دارد از زحمات ایثارگرانه مامورین راهنمایی و رانندگی در برقراری نظم و روانسازی ترافیک که اثرات مثبت زیست محیطی بسیاری زیادی دارد خاضعانه تشکر نمایم.علی الخصوص در ساعاتی که ترافیک و آلودگی هوا به اوج خود می رسد و همه از محیط آلوده فراری هستتند؛ساعتها بر پا می ایستند و برای رفاه و نظم بخشی به تردد وسائل نقلیه انجام وظیفه می کنند.

    شاید مناسب باشد در فراکسیون محیط زیست مجلس شوراس اسلامی به راهکاری برسیم که همه ساله از برگزیدگان طیف گسترده فعالین زیست محیطی در سطح کشور و در عرصه های مختلف تجلیل نماییم.

    از تصدیعی که انجام شد عذر می خواهم.والسلام

  3. با سلام حضور محترم شما و عرض ادب و تشکر از راه اندازی وب سایت مهار بیابان زایی.
    اینجانب در حال حاضر ساکن آلمان هستم ولی سالهای زیادی را در پروژه های مربوط به احیا با بهره گیری از نظامهای مشارکتی در نقاط خشک و بیابانی ایران کار کردیم و در منطقه پایلوت بهاباد استان یزد هم به نتایج بسیار خوب و مثبتی رسیدیم.

    در صورت تمایل به اطلاعات بیشتر در این زمینه من را در جریان بگذارید.
    با تشکر
    مریم قندهاری

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Mohammad Darvish Photo Blog