لحظه‌ها و نکته‌ها

چه معجزه‌ها که می‌توانیم ببینم، اما نمی‌بینیم!

آفتاب را به تو نمی‌دهم
تا خرده خرده بشکافی‌اش, و از آن هزار ستاره بسازی
ماه را به تو نمی‌دهم
تا به خاطر کوه نور، دریای مروارید را انکار کنی
ستاره‌ها را به تو نمی‌دهم
تا بگویی خوشا شب‌های بی مهتاب

آسمان را به تو می‌دهم
تا ندانی که چه باید کرد؟!

یدالله امینی

توماس شایان

توماس شاهان، یک هنرمند/فیلسوف و عکاس طبیعت‌گرا است که تخصصش گرفتن عکس‌های بزرگ و پرشکوه از جاهای مجلل و و افسانه‌ای نیست. برعکس او به دنبال آن چیزهایی است که ما معمولاً نمی‌بینم، از بس که به ما نزدیک و دردسترس هستند!

زیباتر از این عینک هم سراغ دارید؟!

این چشم‌های زیبا را نگاه کنید تا دریابید که چه می‌گویم؟ آیا هیچ چشم یا عینک گران‌قیمتی را می‌شناسید که از نظر رنگبندی و هارمونی و تقارن به پای این چشم‌های افسانه‌ای برسند؟
راستش باید اعتراف کنم که وقتی این چشم‌های سحرآمیز و زیبایی اعجازوارشان را دیدم، با خود گفتم: اگر من نتوانسته‌ام تاکنون از تماشای این زیبایی‌ها لذت ببرم، در حالی که دم دستم بوده‌اند، چگونه می‌توانم خود را راضی کنم که زیبایی همانی است که من می‌بینم و معجزه‌ای در این دنیا وجود ندارد؟

درست مثل رنگین کمان!

شما را نمی‌دانم؟ امّا من رفتم تا دوباره دیدنی‌های پیرامونم را از نو ببینم. راستش بدجوری احساس می‌کنم که یدالله امینی عزیز حقیقت را گفته و حالا واقعاً نمی‌دانم که چه باید کرد؟!

یک شاهکار یا معجزه واقعی رنگها!

دل‌نوشته‌ها - محمد درویش

چرا «دل‌نوشته‌ها»؟! «دل‌نوشته‌ها» همه‌ی آن چیزی را هدف قرار داده كه به بهانه‌ی «مهار بیابان‌زایی» نمی‌توانم در موردش بنویسم! كاری كه البته در طول دو سه سال گذشته انجام می‌دادم!! دل‌نوشته‌ها، پنجره‌ای است كه از قاب آن به جهان پیرامونم می‌نگرم؛ اگر گاه‌گاهی احساس می‌كنید كه آن قاب تنگ‌تر از آن چیزی است كه باید باشد، هدایتم كنید؛ امّا اگر فراخ‌تر به نظر رسید، رهایش كنید تا دست‌كم اندكی از تنگی پنجره‌های اطراف را تعدیل ساخته و به دنبال فصول از سرِ گل‌ها بپرد...

نوشته های مشابه

89 دیدگاه

  1. سلام استاد
    یه شعری هم بود که می گفت چشم ها را باید شست جور دیگر باید دید
    شاید اینجا بی مناسبت نباشد
    من هم مثل این آقای عکاس به گرفتن عکس های ماکرو و کلوز آپ علاقه زیادی دارم
    باید به فکر یک دوربین خوب بود تا این یارانه ها را بدهند حتما می خرم

    پاسخ:
    پس فکر کنم با این حساب هرگز آن دوربین را نتوانی بخری برادر عزیز کازرونی من!

  2. من بی صبرانه تمام عکسهای سایت خود عکاس را دیدم و خلائی عجیب در ذهنم احساس کرد!
    چرا تا به حال این همه ساده انگارانه به پیرامونم نگاه کرده بودم؟!

    پاسخ:
    این همان تلنگر یادداشت پیش رو برای من و ماست.

  3. راستی تفاوت رنگ چشمهای نوع مذکر و مونث این حشرات را دیدید؟

    پاسخ:
    هر چه بیشتر نگاه کنی … بیشتر می بینی!

  4. Salam,yeki az hamkarane azizam inja ra be man moarefi kard va barayam besiiiiiiiiiiiiiiiiar jaleb bood,delam nayamad comment nagozaram,moafagh bashid.
    fekr mikonam mara khanandeh hamishegi webloge khod kardeid
    🙂

    پاسخ:
    درود بر خواننده جدید دل نوشته ها … همین است دیگر! ممکن است کار کردن در اداره ای که بین همکارانش دغدغه های مشترک وجود داشته باشد، چنین تجربه های خوشایندی را هم بیافریند. امیدوارم که خواندن دل نوشته های درویش بیشتر شما را مجاب کند که آن توصیه دوستانه، سزاوارانه هم بوده است.
    زنده باشید …

  5. درویش گرامی شراکت تو در تصویر کردن تصویرگران زیبایی قابل ستایش است
    درود و احترام

    زندگی زیبا نیست که تو را شاد کند
    زندگی زیبائیست که تو شادش سازی

  6. درود بر عهدیه کالیراد عزیز … تصویرگران زیبایی! چه توصیف برازنده و نابی از توماس شاهان.
    و چه شعر افسون کننده ای …
    از خودت بود؟
    امروز می خواهم یک هدیه برای آن زیبارو بخرم! “زندگی ” را می گویم.

  7. درویش گرامی

    خانه ای باید ساخت
    پر از احساس سپید گل سرخ
    خانه ات رنگ صفا
    کوچه ات خلوت دوست
    زندگی را دریاب
    رود شوری(پر تلاطم) است پر از دلتنگی
    زندگی را دریاب

    پاینده باشی و برقرار

  8. من شرمنده که شما دوست عزیز را از کار و زندگی انداختم. احتمالاً شما هم با همین یادبرگها چند دوست عزیز دیگر را از کار و زندگی خواهید انداخت … و چه بهتر؟!
    “زندگی شاید همین باشد”
    درود بر وبگرد عزیز … قدر اشکهایت را بدان رفیق!

  9. واسه اینه که کودک درون من همچنان حرف اول رو می زنه، درست مثل تو! و خب معلومه دیگه … آدمهایی که با کودکشان زندگی می کنند، حتا اگه کچل باشند و شکم گنده؛ اون هم در جفت 4 زندگی! همچنان می توانند بانمک و تهدیدافکن! به نظر آیند!! حالا ببین تو دیگه کی هستی! نیستی؟

  10. Ey Agha!ina ke ghadre ma ra nemidanand!!vali khob bishtareshan gheire mozakar hastand!harchand ke man ham-bar khalafe reshteam(Computer)mohandese keshavarzi hastam:D

    1. می دونی که والت دیزنی هم متولد آذرماه بوده؟ انسانی که کارش فقط دادن و امید و نشاط خنده به آدم کوچیکا بود … والت دیزنی در نیمه دوم آذر به دنیا آمده. دو به یک شرط می بندم تو هم متولد نیمه دوم آذرماهی! نه؟

  11. wow!Are!22Azar!dige alan daram mitarsam!ke age masalan suratamo bekharunam ,shoma befahmi o masalan begin:Ay pesar yavashtar!!!!0

    پاسخ:
    ترس هم داره! منتها یک ترس شیرین. درست مثل قدم زدن با کسی که دوستش داری در یک روز خیس پاییزی؛ منتها به صورت قاچاقی! و یا یک گفتگوی شیرین تلفنی در وسط یک مباحثه خشک اداری! نه؟

  12. Walt Disney ro kheili dustesh daram,va nemidunestam ke ham mahe mane!merci ke goftid

    پاسخ:
    والت دیزنی مسئول رنگین شدن بخشی از خاطرات کودکی من و نسل من بوده است … بسیار دوستش دارم و هم البته آنها را که دوستش دارند!

  13. امروز صبح در باشگاه یک حشره سبز رنگ نیم سانتی سبزرنگ شفاف روی دیوار دیدم که به نظرم چقدر بدیع آمد ؛ نزدیکش رفتم که چشمانش را ببینم…
    سپاس بابت آموزه ای که نگاهم را دیگرگون کرد… .

  14. Ay goftin!nemidoonid cheghadr delam mikhast alan be jaye kar, ba taraf ghadam mizadam!oon ghesmate ghachaghi :esmesh ham bahale che berese be ejrash!!!!

    1. نخست آن که امیدوارم همیشه بتونی اجراش کنی فرزندم! دوم این که شوربختانه من فقط خوب طراحی می کنم! گفتم که مهندس کشاورزی هستم! نگفتم؟ در صورتی که تو کامپیوترمن هستی و تا ریزش می ری جلو … نمی ری؟!

  15. Mitoonam!!0
    Bebinid nashod!ma too mohandesi narmafzar migim kasi ke piadesaze khoobie hatman analyste khoobi nist!vali kasi ke analyste khoobie HATMAN piadesaze khoobi ham hast! 

  16. در ضمن فکر نکنم نیازی به شارژ کردن داشته باشی. درسته که باید حدودای سه دهه از زندگیت را سپری کرده باشی. اما کارمایه های درونی ات متعلق به جوانی 18 ساله است. نیست؟

  17. البته فکر کنم باید یه خورده مواظب اون طرف که گارانتی طلایی داره باشی!
    چون وقتی می گه: 16 سالته؛ ممکنه همش از اون نظر نباشه!! یه خوردش هم از این نظر باشه!!! نه؟

  18. Ey khoda!bebinam nakone shoma inja doorbin darin?10

    پاسخ:
    دروبین لازم نیست … فقط کافیه تا ضرب زمین در ضربان دل دو تا آدم با هم هم افزایی و هارمونی داشته باشه! اونوقت حتا لازم نیست که کلامی بر زبان جاری بشه …

    1. خب … خوشحالم که نقاد نقاط ضعفت هستی و آنها را انکار نمی کنی. باید تلاش کنی تا روحیه آتشین مزاجت را تعدیل بخشی و هرگز در زمان عصبانیت کلامی بر زبان جاری نسازی که بعد مجبور شوی نصف حقوق ماهانه ات را برای جبرانش هزینه کنی!

  19. من هم برایت بهترین ها را آرزو دارم و از آشنایی ات بسیار خوشحالم. امیدوارم طی یک دفاع جانانه بتوانی بهترین داشنامه دکترا را ارایه دهی.
    درود …

  20. Agha man asheghe shoma shodam be mola

    پاسخ:
    همیشه همین طور است … مواظب باش به آتش نرسی برادر!
    چو عاشق می شدم گفتم که بردم گوهر مقصود
    ندانستم که این دریا چه موج خون فشان دارد

  21. دوست سپید پوش و نیک نهاد من! همه ما اشتباه می کنیم. اما برخی آنقدر شهامت و خردمندی ندارند تا آن را بپذیرند و شجاعانه اعتراف کنند. برای همین دوباره و دوباره آن اشتباه را تکرار می کنند. هر خطا و نقصی را می شود مهار یا جبران کرد، به شرط آن که در گام نخست یاد بگیریم که انکارش نکنیم.

  22. Dooste azizam,emrooz cheghadr dar kenare shoma boodan ,khosh gozasht,az in ke emkane an ra be man dadid motshakeram.

    پاسخ:
    من چنین امکانی ندادم. تو خودت این امکان را بوجود آوردی. با طرز سلوک صمیمانه ات و روحیه صاف و صادقانه ات. منتی نیست. درود.

  23. Fekr mikonam man eshtebah haye poshte sar ham mortakeb mishavam va hanooz ghabli ra eslah nakarde ,eshtebahe ba’di ra mortakeb mishavam.bayad ye fekri be hale khodam konam ke hamishe hame ra mesle khodam sade va khales mipendaram!

    پاسخ:
    اشکال از سادگی تو نیست رفیق. مگر سهراب نمی گوید: ساده باشیم، چه در باجه یک بانک، چه در زیر درخت؟ یادت باشد که در این دنیا یک راز بزرگ اما ساده وجود دارد؛ این که هر کسی آب دل خود را می خورد. اینکه همیشه یه رفیق آسمونی وجود داره تا هوای آدمهایی که با دلشون زندگی می کنند رو داشته باشه. نگاه کن به خودت و موقعیتی که امروز داری. کار کردن در چنین محیطی با همکارانی که دوستشان داری، کم شانسی نیست. هست؟

    1. شب های من همیشه عاشقانه است؛ درست مثل روزهایش … حقیقتش را بخواهی آدم در هر جایی می تواند عشق کند، حتا در اداره! نمی تواند؟ همه چیز بستگی به خود آدم دارد.
      نگاه توست که رنگ دگر دهد به جهان
      اگر که دیده ات خو نکند به بد دیدن
      اگر که دل بسپاری به مهرورزیدن.

  24. سلام
    چه نکته جالبی یا به قول سهراب”چه فکر نازک غمناکی” چه انسان هائی پیدا میشوند! حالا ما هی چپ و راست از خودمان عکس میگیریم!
    و چه گپ جالبی داشتید با این دوست جدید وبگرد و حوصله ای ستودنی در مفایسه با دوستانی که حتا جواب سوال خواننده ها را نمی دهند. راستی میتوانید حدس بزنید من متولد چه ماهی هستم؟ ظاهرن استعداد غیب گوئی دارید تا حدی(چشمک) اگر قدم رنجه کنید به وبلاگ نو پا و ناقابل من خوشحال میشوم ضمن اینکه ماه تولدم را هم نوشته ام!!

    پاسخ:
    می بینم که جمع جمع پاییزی شده … اونهم از نوعی آذری اش! ممنون از لطفتان … به امیرخان سلام مفصل برسانید و بگویید: بدجوری بلیطش برده است. کاش بلیط این رفیق ما نیز ببرد! راستی! انتخاب عسل مهر هم خود گویای آدمی برون گراست که با احساسش زندگی می کند و هرگز فرمان را به دست مغز نمی سپارد؛ آدمی که به همین دلیل با کیفیت ترین خنده ها را در طول 29 سال گذشته درک کرده و البته تا دلتون بخواهد اشک هم ریخته! نریخته؟

  25. سلام آقای درویش،
    من هم با دیدن عکس های کتاب “The buzz about bees” به این نتیجه رسیدم که “چشم ها راباید شست”. باز هم حرف هایتان مثل سخن عشق نامکرر است، همیشه ما را به نیکی ها می خوانید. ( کی می شود ما به درستی از عهده ی لبیک به این فراخوان برآییم؟… زمان برای هشیار شدن من نمی ایستد)
    سپاسگزارم.

    1. درود بر نفیسه عزیز … حال و هوای شیراز آن شهر عزیز نارنجستانی من چگونه است؟ اوضاع وبلاگ دانشکده داروسازی چی؟ همچنان پر تنش و پرانرژی است؟ یادم رفت آن دفعه بهت بگویم که چقدر پاسخهایت بزرگتر از سن شناسنامه ای ات بود دختر! قدر خود را بدان و آگاه باش که زمان لازم نیست برای هشیار شدن تو بایستد! تو او را دودر ِ کرده ای کلک! درود …

  26. در مورد خنده و گریه تا حدودی بله .ولی من که آذری نیستم شما هم که افتخار ندادین به ما سر بزنین .من مهری هستم!!.ببخشید منظورتون از امیر؟؟

    1. درودی دوباره! فکر کنم شما می نویسید: مهر عسل و می خوانید: عسل مهر! لطفاً نشانی وبلاگی که برای من درج می کنید را دوباره چک کنید تا پاسخ پرسش های تان را دریابید. شب خوش!

  27. نوشته و عکس هایش بسیار جالب بود.از راهنمایی که کردید و من را به اینجا رساندید ممنونم.موفق باشید آقای دکتر .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا