🔻خشکترین زمستان در استرالیا نشانه چیست؟!🔻
🇮🇷: @darvishnameh
۱⃣ در خبرها آمده است که #استرالیا با یکی از بدترین خشکسالیهای کشورش روبرو شده، به نحوی که ممکن است هزاران دام و وحوش این کشور حتی در زمستان از بیآبی تلف شوند. شرایط چنان دشوارشده که دولت آن کشور از ارتش، درخواست کمک کرده تا به سرعت برای دامداران آب لازم را به هر قیمتی فراهم کنند.
https://khabaronline.ir/detail/792353/multimedia/picture
https://t.me/bbcpersian/27436
۲⃣ اتفاقی که اینک در استرالیا واقع در نیمکره جنوبی و درست در وسط زمستان رخ داده، سال گذشته در ایران هم رخ داد. آن موقع اما خیلیها به دنبال نظریههای توهمگونهای چون #ابردزدی و #مهندسی_اقلیم و #سامانه_جذب_بارش بوده و واقعیتهای اقلیمی و روند شتابناک #جهانگرمایی را انکار میکردند! نمیکردند؟
۳⃣ استرالیا در قلمرو امپراطوری غرب است؛ اگر دانش، شگرد یا تکنیکی وجود داشت که ممکن بود به واسطه آن، بحرانِ پیشآمده را تعدیل کند، حتماً در این بزرگترین جزیره جهان که از هرسو در محاصره آب است، استفاده میشد. اما راست آن است که در شهر خبری نیست که نیست! فیلمهای هالیوودی و بالیوودی را فراموش کنیم؛ هیچ دانشمند و مخترع و نابغهای در آمریکا، اسراییل، روسیه، چین یا استرالیا وجود ندارد که بتواند کاهش ریزشهای آسمانی را در استرالیا، آمریکا، اسراییل، اسپانیا، یونان و حتی سوئد جبران کند. این ما هستیم که باید هرچه سریعتر واقعیت را پذیرفته و سبک زندگی و نظام تغذیه خود را متناسب با توان بومشناختی سرزمین تغییر دهیم. باید آرام آرام از مصرف پروتئین حیوانی که صنعتی به شدت آببر و مخرب محیطزیست است به سمت پروتئین گیاهی تغییر جهت دهیم. باید تا آنجا که میتوانیم در مصرف سوختهای فسیلی امساک به خرج داده و به جای استفاده از خودرو شخصی، #رکاب زده، پیاده رفته و یا از وسایل نقلیه عمومی بهره بریم. من اگر جای این دولت ترسو و محافظهکار بودم؛ قیمت بنزین و گازوئیل را ده برابر میکردم و درعوض، با درآمدش چند کارخانه تولید دوچرخههای معمولی و هیبرید با بهترین کیفیت راه انداخته و بهترین میوه و سبزیجات تازه را با ارزانترین قیمت ممکن در اختیار شهروندانم قرار میدادم تا هم سلامت ملت تضمین شود و هم پایداری کشور. واقعاً چرا باید در این مملکت، قیمت یک کیلو انگور فصل، ۱۵برابرِ قیمت یک لیتر بنزین باشد؟ در کجای دنیا چنین است؟ آیا این هم به #برجام و تحریم آمریکا مرتبط است؟
۴⃣ واقعیت این است که در حوزه آزادیهای اجتماعی و حریم خصوصی آنقدر به مردم سخت گرفتهایم و آنقدر در خلوت خود برخلاف دعوت به سادهزیستی؛ اشرافی زندگی کردهایم که سرمابه اجتماعی حاکمیت و اعتماد ملی به شدت تضعیف شده و اینک برای ساکتنگه داشتنِ دهانهای گرسنه، مجبور هستیم با حراج اندوختههای طبیعی مملکت چون آب، خاک، تالاب، جنگل، معادن و کوهستانهای خود، از کیسه طبیعت ایران، خرج مملکتداری را فراهم کرده و اجازه دهیم همچنان چاهها حفر شده، گوسفند و گاو و شتر بیشتری بچرد و جنگل و تالاب بیشتری، قربانی کشاورزی عقبنگهداشته شده کنونی گردد. وای بر ما.