🇮🇷: @darvishnameh
🔴چقدر بگوییم که خطر آلودگی هوا مهم تر از دوچرخه سواری زنان در معابر عمومی است؟!🔴
تازه ترین یافته های پژوهشی آشکارا تایید میکند که بین #افسردگی، #آلودگی_هوا، #اختلالات_روانی و #مرگ_زودرس ارتباطی معنی دار و انکارناپذیر وجود دارد.
یک بررسی پژوهشی از #هنگ_کنگ ثابت کرده که خطر مرگ برای افراد مبتلا به اختلالات روحی و رفتاری در روزهای اوج آلودگی هوا به شدت افزایش می یابد. پژوهشگران آمارهای مرگ از سالهای متمادی را ارزیابی کرده و یک ارتباط بسیار جدی را با افزایش مرگ در حد ١۶٪ در نخستین روز آلودگی شدید هوا و ٢٧٪ در دومین روز از آن-در مقایسه با روزهای معمولی- کشف کرده اند. اگر که گرد و غبار هم با آلودگی اُزن همراه باشد، این رقم تا ٧٩٪ بالا می رود. – فقط تصور کنید زمانی را که اعلام می شود میزان آلودگی هوا در #اهواز به ۶۶ برابر حد مجاز رسیده! چه کسی پاسخگوست؟ – تامل برانگیزتر آنکه این بررسی جدید با دیگر پژوهشهایی که ارتباط بین افزایش کوتاه مدت آلودگی هوا و خودکشی را بررسی کرده اند، تطبیق می کند. نتایج این تحقیق که در ژورنال Environment International منتشر شده، نخستین در نوع خود بشمار می رود که این ارتباط را بررسی کرده است. این بررسی که بین سالهای ٢٠٠٧ تا ٢٠١۴ انجام شده، ١١١ روز را که ذرات آلاینده دو برابر از حد معمول بالاتر بوده اند، ثبت کرده. پژوهشگران ٢٨۴ هزار مورد مرگ و میر، از جمله در میان افرادی با اختلالات روحی مانند افسردگی، اختلال دوقطبی، شیزوفرنی و زوال عقل (دمانس)، را بررسی کرده اند.
در یک همه پرسی از سال ٢٠١٣ در #اندونزی، آنجا که هوای غبارآلود درنتیجه یک فاجعه بزرگ بدنبال آتشسوزی جنگلها رخ داد، این واقعیت تایید شد که افزایش آلودگی به تشدید افسردگی و خودکشی می انجامد.”
علاوه بر آن، پژوهش یادشده، با یک بررسی از بلژیک که ارتباط بین آلودگی هوای در کوتاه مدت و افزایش خودکشی را نشان می دهد هم تطبیق می کند.”
بررسی از #بلژیک که در سال ٢٠١٧ منتشر شد، ٢٠ هزار مورد خودکشی بین سالهای ٢٠٠٢ و ٢٠١١ را آزمایش کرده؛ پژوهشگران در این گزارش می نویسند: “افزایش (کوتاه مدت) آلودگی هوا شامل ذرات معلق یا اُزن، حتی پائینتر از حد مجاز در اروپا، می تواند برای خودکشی بویژه در روزهای گرم از سال، محرکی باشد.
یک سری از پژوهشهای دیگر از سال ٢٠١۵ تاکنون این ارتباط را تأیید می کنند. در #سالت_لیک_سیتی/ایالت یوتا، امریکا، افزایش خودکشی در ارتباط با بالارفتن ذرات معلق و دی اکسید نیتروژن در برخی از فصول و در #کره_جنوبی با افزایش اُزن گزارش شده است.
در #توکیو، پژوهشگران بالا رفتن خطر خودکشی در بین افراد زیر ٣٠ سال در ارتباط با دی اکسید نیتروژن و در #گانگژو/ چین در ارتباط با افزایش دی اکسید گوگرد را کشف کرده اند.
🔻هموطن عزیزم!
چگونه است که با وجود چنین آثار آشکار و غیرقابل تردیدی از ضررهای تشدید آلودگی هوا، گروهی به نام پاسداری از دین و ارزشهای فرهنگی جامعه، اجازه پایان دادن به #خودرومحوری و آزادی حق انتخاب همه شهروندان در استفاده از #دوچرخه در ترددهای شهری را نمی دهند؟! آنها بی شک خواسته یا ناخواسته شریک این جنایت خاموش در ایران هستند! نیستند؟ وقتی میزان آلودگی هوا فقط دوبرابر حد مجاز شود، چنین تلفات شگفت انگیزی رخ داده، واقعاً در اهواز، زابل، اصفهان، تهران، اراک، تبریز، مشهد و دیگر شهرهایی که گاه تا یکصد برابر حد مجاز آلودگی تشدید می شود، چه بلایی دارد سر مردم می آید و چرا مسوولین وزارت بهداشت و محیط زیست دست از این سکوت ننگین و سنگین خود برنمی دارند؟! شهرهای ما دیگر به بزرگراه و پل و تونل نیاز ندارد؛ به مدیرانی شجاع و دلسوز نیاز دارد که واقعیتها را عریان به عالی ترین سطح حاکمیت انتقال داده و به این خونریزی خاموش برای همیشه پایان دهند.
👇
https://t.me/darvishnameh/6716