♦️شاهکلیدِ مشکلاتِ دنیا!♦️
🇮🇷: @darvishnameh
۱️⃣ خانوادهای را تصور کنید که زن و مرد برای ارتقای مولفههای مادی، از جمله تامین هزینه شهریه بهترین مدرسه برای کودک خویش، مجبورند روزی دوازدهساعت کار کنند؛ آنقدر که نمیفهمند کودکشان کی و چگونه بزرگ شد و چه زمانی آلوده به سیگار، افسردگی و گریزان از آنها! درواقع توجه بیش از حد به یکی از ابعاد زندگی، تمامیتِ آن را متلاشی کرد …
۲️⃣ در دوره هاشمیرفسنجانی تصمیم بر آن شد برای حوضه آبخیز #دریاچه_ارومیه دویستهزار شغل جدید ایجاد کنند؛ در نتیجه روی هر یک از رودخانههای منتهی به دریاچه تا هشت سد ساختند و یا در حال ساخت داشتند – ۱۰۵ سد – وسعت اراضی کشاورزی را هم بیش از دوبرابر افزایش دادند؛ اما نتیجه آنکه موجودیت کل دریاچه به خطر افتاد و از بیم سونامی نمک و مهاجرت و تشدید ناامنی، حکومت اینک مجبور است بیش از بیستهزار میلیارتومان هزینه کند و معلوم هم نیست که دریاچه به روزگار پیشینش برگردد …
۳️⃣ زن یا مردی را تصور کنید که از شدت علاقه به همسرش، رفتوآمدهایش را وسواسگونه کنترل کرده، همواره سوالپیچش کرده و به شکلی رفتار میکند که آرامآرام ماندن در کنارِ هم نه از سر رغبت و عشق که از سر ترس و تهدید باشد و آشکار است که فرجام چنین رابطههایی به افزایش دروغ، پنهانکاری، #طلاق_عاطفی و واقعی منجر خواهد شد.
۴️⃣ جهان درگیرِ #پاندمی یک ریزکِ تاجدار – #کووید۱۹ – شده و اینک برخی از دولتها عجولانه و از ترسِ افزایش خسارتهای اقتصادی بیشتر، جانِ شهروندانشان را با کاهش ضوابط فاصلهگذاری اجتماعی یا فیزیکی به خطر میاندازند. درحالیکه متوجه نیستند افزایش درصد ابتلا و فلجشدن سامانهی درمانی، منجر به شتاب مرگ و میر خواهد شد! یعنی دیگر نیروی کاری نخواهد ماند که بتواند #جهش_تولید ایجاد کند.
۵️⃣ به بهانه مقابله با این #ریزک_تاجدار روز و شب گروهی مشغول پاشش سموم و مواد ضدعفونی کننده مختلف در محیط زیست شهری و روستایی هستند بدون آنکه واقعاً ارزیابی درستی از اثربخشی این روش در محیطهای آزاد که ناقلین در حال رفت و آمد هستند، شده باشد. رخدادی که میتواند تبعات جبرانناپذیر ثانویه و درازمدت روی سلامت شهروندان، حیوانات، گیاهان، منابع آب و خاک و غذای مصرفی مردم ایجاد کند.
۶️⃣ میبینید؟ کسی حق ندارد به رفتارِ غلوشدهی این خانم خانهدار بخندد که چرا یک شانه تخممرغ را فدای یک دانه تخممرغ کرد. #سیلویا_پلات میگوید: “شاید یک روز یک نفر یکجوری آدم را بخواهد که خواستنش به این راحتیها تمام نشود.” و من فکر میکنم فقط خواستنی، تمامنشدنی است که از سرِ خرد، صبوری، آزادی، قدرت انتخاب و عشق ریشه گرفته باشد. آنگاه دیگر هیچ پدر و مادری آینده و توانمندیهای فرزندش را حرام عیارهای رفاهی بالاتر اما زودگذر نمیکند؛ هیچ دولتی بستر توسعه – محیطزیست – را فدای یکی از محورهای توسعه نمیکند و جامعه جهانی، جان مردمانش را در پای سامسونگ، فورد، مونسانتو، کارتلهای نفتی، اوپک، هوآوی و مرسدس نمیکند. کاش آدمها از پاندمی کووید۱۹ سزاوارانه عبرت گرفته و در دنیای پساکرونا، جنسِ خواستنیها بیشتر از نوع تمامنشدنیها باشد.
#عیار_خردمندی
#خواستنیهای_تمام_نشدنی
#جهان_پساکرونا
https://instagram.com/p/B-zty7tFW9r/?igshid=1ixeqh6ja67ny