به جمع کردن آب شور پشت سد افتخار میکنید؟
پاسخ «فرهیختگان» به جوابیه مجریان طرح سد چمشیر
بعد از انتشار گزارش “افتضاح سد گتوند دو در راه است؟” شرکت نیرو جوابیه ای عجیب و پر از بغض و نگرانی را منتشر کرد در بخشی از آن گفته شده: ” ادعاهایی در خصوص کارشناسان حراست و مسئول روابطعمومی شرکت آب نیرو و مدیرعامل این شرکت عنوان شده که به جهت وجود مطالب ناصحیح و ادبیات کودکانه، پاسخگویی به آن در شأن شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران نمیباشد……بهرهبرداری از سد گتوند بهعنوان یکی از شاهکارهای مهندسی کشور تاکنون باعث تولید ارزش افزوده بسیاری در بخشهای حیاتی کشور شده”
فرهیختگان: این مجوزی که شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران ادعایش را دارد، مربوط به سال ۱۳۸۸ است. حرفی هم نیست، منتها علی سلاجقه، رئیس کنونی سازمان حفاظت محیط زیست علنا و صریحا، هم طی نامهای به رئیسجمهور و هم درمقابل خبرنگاران و… با آبگیری این سد مخالفت کرده است. سلاجقه در نامهای که ۵ دی ماه به رئیسجمهور نوشته اینطور آورده:
🔻«آبگیری سد چمشیر واقع در استان کهگیلویه و بویراحمد به دلیل مطرح شدن تردیدهایی درخصوص وجود منابع شوری در مخزن و دریاچه سد و احتمال شوری آب، به دغدغه نهادهای علمی و تخصصی و سازمانهای مردمنهاد و فعالان محیطزیست کشور تبدیل شده است.
🔻حالا این که آقای مسئول روابطعمومی به جای اشاره به مستندات و اظهارنظر علمی، دنبال برچسب زدن و ایجاد دعوای زرگری است، هم مایه تعجب و هم تاسفبرانگیز است و همینجا شاید بتوان به مدیر آن سازمان پیشنهادی داد برای ایجاد یک تغییر، البته اگر انتساب آقای مسئول روابطعمومی به یک چهره خاص، مانع نشود!
🔻معاون اول رئیسجمهور سابق هم جمله معروفی در ارتباط با این سد دارند و صراحتا گفتهاند این سد یکی از افتضاحات مهندسی کشور است. مرکز بررسیهای استراتژیک نهاد ریاستجمهوری هم در پژوهشی اعلام کرد این سد ۲۰ درصد بر شوری جلگه خوزستان اضافه کرده است. اما چرا راه دوری برویم، عیسی بزرگزاده که از مدیران همین شرکت بودند و الان هم از مدیران ارشد وزارت نیرو هستند در یک سخنرانی در مرکز استراتژیک ریاستجمهوری اعلام کرد قبول داریم این سد به شوری آب جلگه خوزستان اضافه کرده و حاصلخیزی آن را کاهش داده و برخلاف ادعاهای این شرکت میزان کشت را هم کاهش داده است.
🔻البته عیسی بزرگزاده هم در ادامه همان ادعایی را کرد که همین منتفعان از سدسازی همیشه تکرار میکنند و گفت چرا به جای گتوند به کشت نیشکر که باعث شوری آب میشود گیر نمیدهید! سال ۱۳۹۸ هم که با سیل عظیمی که رخ داد دریچه سد را باز کردند تا حجم عظیم نمکی که پشت سد بوده را خالی کنند.
🔻ما به عنوان یک رسانه با دست پر و مستند و مستدل حرف میزنیم و حتی فراموشکاریهای منتفعان سدسازی در کشور را به خاطرشان میآوریم، اگرنه اینها که ادعای کار علمی و تخصصی دارند، نهتنها حاضر به پاسخگویی به ما نشدند، نهتنها جرات حضور در رسانه را جهت پاسخگویی نداشتند و نهتنها وقتی در محل سد چمشیر حاضر شدیم و خواستیم آنجا توضیح بدهند ما را از سد بیرون انداختند که در جوابیه عجیب و تاسفبرانگیزشان هم هیچ سند علمی و توضیح دقیق و مستدلی ارائه نکردند و منت این را هم بر سر رسانه و مخاطب گذاشتند که پاسخ به فلان نکته و بهمان موضوع در شأن این شرکت نیست!
🔻بهتر این است که مسئولان این شرکت و متولیان ساخت چمشیر و گتوند و… پاسخ بدهند نابودی محیطزیست مردم ایران، شوری آب و نابودی کشت و کسب مردم عزیز ایران، خشکسالی ناشی از سدسازیهای بیرویه، گرفتن هوای تنفس مردم ایران و درگیریهای قومی و… ناشی از پروژههای هنگفت این شرکت و… سبب نابودی این کشور شده یا سفر یک خبرنگار برای روایت میدانی از یک پروژه پرحاشیه و روایت آن چیزی که به دست آورده و تلاشش برای گفتوگو با خود مسئولان و موافقان این سد؟ ما هموطنانمان را همنوا و همصدا با تحریمکنندگان این کشور نمیدانیم و نمیخوانیم و ناتوانی ها و قصورات خود را هم گردن کسی نمیاندازیم، ما مطالبه میکنیم و پای این مطالبهگری هم میایستیم.
@Farhikhteganonline