ساعت زمين ؛ فرصتي براي يگانگي ساكنان زمين

 

ساعت زمين را دريابيم!

تا چند ساعت ديگر، يعني دقيقاً 20:30 به وقت تهران، هموطنان عزيزم در جاي جاي وطن مي‌توانستند در اين فراخوان سبز شركت كرده و با كاهش مصرف برق و ايجاد خاموشي يكساعته، نشان دهند كه مي‌توانند همچون يك ميليارد انسان ديگر ساكن در بيش از دو هزار شهر جهان، از تماميت زيست‌محيطي كره زمين دفاع كنند. اما شوربختانه به دليل خواب‌زدگي كشور در تعطيلات نوروزي و بايكوت تقريباً كامل خبري رسانه ملي، بسياري از مردم نمي‌دانند كه ساعت 20:30 (به وقت محلی) ۲۸ مارس 2009 سومين سالگرد مناسبتي كم‌نظير براي اتحاد جهاني در مواجهه با خطر جهان گرمايي است.

افسوس كه فرصت‌ها را چه آسان از دست مي‌دهيم؛ فرصتي كه سبب مي‌شد تا همه مردم جهان – بي پرواي رنگ، نژاد، مذهب، مليت و طبقه اجتماعي – حول محوري يگانه و در پشت يك خاكريز مشترك در برابر دشمني واحد به نام «جهان‌گرمايي» صف ببندند.
كاش رسانه ملّي ما مقابله با جهان‌گرمايي را به اندازه بازي فوتبال بين عربستان و ايران جدي مي‌گرفت و اندكي از تبليغات مسلسل‌وار آن بازي و دعوت مردم براي حضور در ورزشگاه را (كه البته اصلاً كار بدي هم نيست) به اين تعامل و فراخوان جهاني اختصاص مي‌داد.
افسوس!

The Sky Tower in Auckland, New Zealand, switched off its usual floodlighting during the Earth Hour, and re-lit afterwards.

در همين باره و از همين نويسنده:
يك روز سبز ديگر براي طرفداران محيط زيست در جهان
تلاش «مهار بیابان‌زایی» در اجرای طرح «ساعت زمین»

مصاحبه سال گذشته محمد درويش با راديو زمانه در باره ساعت زمين

13 فکر می‌کنند “ساعت زمين ؛ فرصتي براي يگانگي ساكنان زمين

  1. شقایق

    سلام.سال نو مبارک آقای درویش.امیدوارم سال بسیار نیکی برای خانواده محترمتون باشه.از طرف من اروند عزیزم رو ببوسید

  2. mobtala

    اي استاد
    يكي از درد مي پيچه اونيكي ميگه صدا از كجا مي ياد
    اين آقام سلا داره انگار
    صداي همدلي جهاني اون زماني تو ايران قطع شد كه نتونستن 100 نفر پيدا كنن كه فلان شب بيان رو بام ا… اكبر بگن
    الان كه يادم مي افته تعجب مي كنم10 سال پيش تو روستاي دور افتاده ما همه پشت بوم حاضر بودند
    اين روزا و اين مسايل باعث ميشه كه يك كشور و مردمش رو بسنجند
    ما ها عاشق رفتن به مجالس بي دعوت اونهم با همه اطفاليم.

  3. عمو اروند

    در محوطه‌ی خانه‌ی ما فقط چراغ‌های ما خاموش بود. نه شهرداری ما و نه شهرداری استکهلم از پروژه استقبال نکردند علی‌الرغم کارخانه‌ی لبنیات آرلا که از یک ماه پیش پاکت محصولات خود را علاوه بر توضیخات چونی و چرایی «ساعت جهان» سیاه‌پوش کرده بود.
    در تهران اتفاقی افتاد؟

    پاسخ:
    عموجان! متاسفانه در تهران هم اتفاقی نیافتاد چرا که اغلب مردم و رسانه ها و مسئولین رادیو و تلویزیون در خواب و غفلت تعطیلات نوروزی بودند! اما عدم استقبال از این طرح در استکهلم برایم بس عجیب بود!

  4. حامد ميرزاخليل

    چه اتفاق خوبي در جهان و در كشور ما به نفع مبارزه با آلودگي نوري داره مي يفته. هم قضيه ساعت زمين و هم نام نهادن اصلاح الگوي مصرف براي امسالمان. خاموش كردن لامپ ها نه تنها به كمك معضل گرمايش زمين مي آيد بلكه آلودگي نوري را نيز براي منجمان و محيط زيستي ها كاهش مي دهد. من هم در سال گذشته تصميم گرفتم جهت ارتباط اين موضوع با اين دو رشته سايت آلودگي نوري را راه اندازي كنم.
    Lightpollution.ir
    موفق بمونيد

  5. حامد ميرزاخليل

    راستي در تهران اتفاقي براي حمايت از اين طرح كه نيفتاد هيچ بيشتر هم نورپردازي كردند. بطور مثال چند روز قبل از عيد گنبد رصدخانه نياروان جايي كه ذاتا بايد خاموش باشد نورپردازي شد. عكس هايش را در وبلاگم گذاشتم مي تواندي ببينيد.

  6. حامد ميرزاخليل

    از مطالب ارزنده اي كه در وبلاگتان نوشتهت ايد در خصوص شب زمين ممنونم. و همچنين از مصاحبتون با راديو بي بي سي نيز استفاده كردم. در اين خصوص قرار است امشب در برنامه آسمان شب شبكه 4 ساعت 9:40 در خصوص آلودگي نوري و ساعت زمين صحبت بشود.

  7. nazak

    سلام به شما انسان ارجمندی که به نسلهای بعدی نیز میاندیشید.
    ای کاش همه خودخواهی را کنار بگذاریم ودر این حرکت ارزنده سهیم باشیم.
    ارزوی توفیق شما وامثال شما را دارم بهامید روزی سبز.

  8. کماسی

    سلام
    بنده تازه از سفربرگشتم و با پیامک جناب میرزاخلیل با خبر شدم از این ماجرا.این خبر برای خود من یه هوشدار بود ولی ای کاش برای سیاسیون و برنامه ریزان دولت ها هم همین طور باشد.
    به امید ان روز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تائید دیدگاه فعال است. دیدگاه شما ممکن است کمی طول بکشد تا ظاهر شود.