عزم فراکسیون محیط زیست مجلس برای پاسخگو کردن مدیران کشور در حوزه محیط زیست!

دوشنبه‌ی گذشته – 30 فروردین 1389- به دعوت محمّدرضا تابش، رییس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی که یکی از بزرگترین فراکسیون‌های مجلس هم در طول 8 دوره‌ی قانون‌گذاری‌اش به شمار می‌رود،  در صحن بهارستان حاضر شدم تا مهم‌ترین دلایل شتاب پس‌رفت در زیست‌محیط وطن را برای حاضرین در آن نشست تبیین کنم. از جمله‌ی شرکت‌کنندگان در این نشست باید به دکتر علی محمّد نوریان (معاون محیط انسانی سازمان حفاظت محیط زیست کشور)، دکتر کامرانی (معاون سلامت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی)، مهندس صفایی (معاون مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی)، دکتر سعید متصدی (دانشیار دانشگاه شهید بهشتی)، مهندس رشیدی (رییس شرکت کنترل کیفیت هوای شهرداری تهران)، دکتر کوروش خالدی، دکتر ثابت رفتار(مدیرکل دفتر محیط زیست وزارت نیرو)، دکتر شاهسون و زرین احمدزاده (اعضای هیأت مدیره جمعیت زنان مبارزه با آلودگی محیط زیست)، محمد مجابی (معاون مرکز مطالعات شهرداری تهران)، سعید مقیسه (مركز پژوهش هاي مجلس)، الهه سلیمانی (دبیر فراکسیون)، دکتر اصیلیان (معاون سابق محیط زیست انسانی)، مهندس زندی (دفتر بررسی آلودگی هوای سازمان حفاظت محیط زیست) و چند تن دیگر از مدیران و متخصصین مخابراتی کشور مانند دکتر احسان میوه‌چی و مهندس مجدمنش اشاره کنم.

در ابتدای جلسه، آقای تابش خبر از عزم جدی فراکسیون برای فعال کردن 5 کمیته‌ی محیط زیستی این نهاد طبیعت‌محور داد که از آن جمله باید به کمیته‌ی یاوران سبز اشاره کرد؛ کمیته‌ای که قرار است موانع فعال شدن تشکل‌های مردم‌نهاد را بررسی، شناسایی و از میان بردارد. همچنین ایشان از صدور نامه‌ای خطاب به دکتر عزیزی، معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری در تاریخ 9 اسفند 1388 خبر داد که در طی آن، با عنایت به ماده 71 قانون برنامه چهارم و لایحه‌ی برنامه پنجم، نسبت به عدم توجه جدی ملاحظات محیط زیستی در طرح‌های ارایه شده به کمیسیون ماده 32 هشدار داده شده و خواهان بازنگری در این طرح‌ها شده است. افزون بر آن، تابش اضافه کرد که باید با محوریت مرکز پژوهش‌های مجلس، موضوع خطرات حضور و انتشار پارازیت‌ها برای جان شهروندان به صورت جدی مورد بررسی قرار گیرد.

از نکات جالب مطرح شده در این نشست باید به موارد زیر اشاره کنم:
مهندس صفایی: در تأیید اظهارات نگارنده در باره‌ی بخشی‌نگری افراطی در حوزه‌ی سدسازی، متذکر شدند که فشار مشاورین قدرتمند سدسازی، یکی از دلایل راضی شدن نمایندگان مجلس به تصویب پروژه‌های جدید سدسازی در کشور است؛ در حالی که هنوز پروژه‌های نیمه‌کاره در این بخش فراوان است!
دکتر اصیلیان: چه فایده دارد که بکوشیم تا استاندارد یورو 5 را برای خودروها اعمال کنیم، وقتی که استاندارد سوخت مصرفی در کشور حتا یورو یک هم نیست!
دکتر نوریان: از مشاورین خواسته‌ام تا نسبت به ارزیابی زیست‌محیطی سدهای ساخته شده اقدام کنند. همچنین در صدد هستیم تا شبکه تلویزیونی محیط زیستی راه بیاندازیم. همچنین می‌خواهیم نظام مهندسی محیط زیست را هم با 10 هزار عضو راه بیاندازیم.
دکتر احسان میوه‌چی: تاکنون 23 میلیون لامپ کم‌مصرف تولید کرده‌ایم که یک و نیم‌میلیارد دلار صرفه‌جویی در مصرف انرژی برای کشور به ارمغان آورده است.
مهندس مجدمنش: در کشور ما حتا تست سلامت آنتن موبایل (emr) هم صورت نمی‌گیرد، چه رسد به پارازیت‌های ماهواره‌ای! در حالی که این تست در همین کشور ترکیه در حال انجام است. ایشان همچنین به شهرداری تهران انتقاد کرده و گفتند: درخت کاشتن کافی نیست، مثلاً آبیاری فضاهای سبز شهرک غرب کاملاً مورد بی توجهی قرار گرفته و درختان بسیاری خشک شده‌اند.
مهندس رشیدی: باید فکری به حال دیده‌بانی از قوانین محیط زیستی کشور کرد.
دکتر خالدی: 60 تا 70 درصد موضوعات مطرح شده در کتاب‌های درسی نوجوانان و جوانان ژاپنی، مربوط به محیط زیست است. در سال گذشته 70 هزار سرطان در کشور ثبت شده است که بسیار زیاد و نگران‌کننده است.
در ضمن محمد مجابی و جناب تابش نیز موفقیت اخیر تارنمای مهار بیابان‌زایی را در کسب رتبه‌ی سوم در بین برترین وبلاگ‌های محیط زیستی جهان تبریک گفتند. همچنین قرار شد تا همزمان با روز جهانی محیط زیست از سایت فراکسیون محیط زیست مجلس در حضور وبلاگنویسان فعال محیط زیستی کشور رونمایی شود.

مؤخره:
پس از پایان سخنانم – که ظاهراً مورد توجه قرار گرفته بود – آقای تابش گفتند: بی جهت نیست که وبلاگت این همه طرفدار دارد و قول دادند تا موضوعات مطرح شده را با جدیت پیگیری کنند، به ویژه مشکلاتی که اخیراً برای سد کارون 4 پیش آمده و منجر به کشته شدن و قطع نخاع چند نفر از پرسنل سد در اثر تعجیل در افتتاح این پروژه شده است.

23 فکر می‌کنند “عزم فراکسیون محیط زیست مجلس برای پاسخگو کردن مدیران کشور در حوزه محیط زیست!

  1. محمد درویش نویسنده

    شاید! و شاید هم نه؟
    بستگی دارد به این که ایرانیان حاضرند برای مطالبات محیط زیستی خود هزینه بپردازند یا خیر؟!
    درود بر رسول عزیز.

  2. عمو محسن

    درویش عزیز

    واقعن خسته نباشید ،
    اگر چه هیچگاه ابراز خستگی را از شما نشنیده ام .

  3. مهرداد

    این از همون حرکت هائی است که باید به تعداد اتفاق افتد اگر چه شرایط برای قبول ذهنیت در مورد قبول چنین حرکتهائی کمی ناپایدار است اما همین موارد اگر پیگیری ومنتج به نتیجه شود باز هم از هیچ بهتر است.گفته ها را باید گفت تا شنیده شود.موفق باشی همگن عزیز

  4. دانش

    مدیران پاسخگو همین الآن هم داریم, ولی در مقابل آنها, مراکز قدرت بسیار زیادی هم در مملکت وجود دارد که نمیگذارند پاسخ آنها شنیده و یا اجرا شود. به همین دلیل است که اکثر مدیران هم, چسبیدن به میز را بر دفاع از قانون و گرفتن حق مردم ترجیح میدهند.

    بنابراین تا مادامیکه مراکز قدرت و تصمیم گیری های فرا قانونی وجود داشته باشد, وجود مدیران پاسخگو بی معنی خواهد بود.

  5. حسین عبیری گلپایگانی

    از مجلس ششم که خانم وحیده طالقانی مسئول فراکسیون محیط زیست بود تا در مجلس هفتم نیز یک شخص روحانی این مسئولیت داشت ما چند برنامه به آنها ارائه کردیم ولی آنهابرش خوبی نداشتن ولی این دوره آقای تابش خیلی خوب کار می کند و امیدوارم که موفق باشید .

  6. مجتبي

    تبريك مي‌گم هر چند شايد از نگاه بعضي‌ها دل خوش كنك باشه اما بارقه اميدي كه در پيچش موي اين واقعه مبارك مي‌شود ديد اين است كه مانند قصه چشمه و سنگ كه در درس فارسي زمان ما بود بايد استاد (ايستاد) و ابرام (پافشاري) كرد تا جايي كه حتا سنگ راه را براي آب چشمه باز كند؛ كه حالا روزنه‌اي كوچولو باز شده.
    جالب‌ترين نكته‌ي جالب، حضور نماينده “جمعيت زنان مبارزه با محيط زيست” در اين جمع بوده كه شايد اهميتي بالاتر از دعوت درويش عزيز ما داشته باشه…دليل كه نمي‌خواين؟!!
    اين دعوت با هر انگيزه‌اي كه باشه نشون ميده كه شنيده شده‌ايم مي‌فهميد بچه‌ها شنيده شده‌ايم…شايد “او” يي كه صداي آيناز را به گوش محمد ما رسوند صداي ما را هم به گوش ‌هايي چنين ناشنوا رسونده…
    نگيد چه آدم خوش خياليه اين واقعه رو از پيروزي پاروزن‌ها بايد مهم‌تر دونست چرا؟ همينجوري!!..
    وبلاگ برتر شدن در يك مسابقه بيروني مثل غالب شدن بخشي از تماشاگران بر بخشي ديگه است اما شنيده شدن در درون جامعه و كشاندن نگاه حاكميت به حقايق، گل زدن در وسط ميدان مسابقه است، نيست؟

  7. محمد درویش نویسنده

    درود بر آقا مجتبای نازنین …
    امیدم و تلاشم همین است که شنیده شویم … فقط آرزو می کنم به قول آهنگ کوثر عزیز این شنیدن، دیر رخ ندهد! زمانی که دیگر فرصت جبران مهیا نیست …

  8. سروی

    خدا قوت …
    امیدوارم این نشست ها نتیجه هم داشته باشه و خستگی رو از تنتون دربیاره

    نکات جالبتون خیلی جالب بود
    و …
    موخره هم که دیگه آخرش بود!

  9. شقایق

    چه خوب که چون شمایی در چنین فراکسیون هایی حضور داشته باشند ؛
    کسانی که درد ِ طبیعت را با جان و روح چشیده اند…

    راستی ؛ به قول آقای سررشته داری عزیز ؛
    من از آقای تابش تشکر می کنم!

  10. آقای رگبار

    محمد عزیز اولا تبریک که مدال برنز سومین وبلاگ زیست محیطی دنبیا رو به گردن انداختی ! هرچند ما دوست داشتیم طلا بگیری !!
    ببخش این روزها فقط خوندمت و وقتی نبوده که بیایم و نظری بدم و حداقل تشگری کنم ولی خب الان اندکی وقت هست .
    حالا که راه به انجمنهای از ما بهتران پیدا کردی مجبورشون کن که این طبیعت مردی رو در کتابهای درسی بگنجانند . بدون و مطمئن باش (‌البته می دوانم که خود بهتر می دانی )‌هرچه سرمایه گذاری برای بزرگان بکنی باد هواست . باید بچه ها را ساخت و آینده را پرداخت .

    راستی درباره آن فابلهای پی دی اف ماهیانه کاری کردی؟

    پاسخ:

    ممنون رگبار جان.
    راستش نه! كو وقت؟!

  11. مهلقا

    خانم وندانا شیوا در کتاب زنده ماندن معروف خود می نویسد جنبشهای اجتماعی و مدنی همواره با چالشها و بن بستهای بسیاری مواجه هستند . کسانی که سیر چنین تحولاتی را ثبت مکنند نباید یکباره به نتیجه گیری اکتفا کنند زیرا آیندگان تصور می کنند چنین تحولاتی آسان و سریعانتیجهاست. باید از طبیعت و مورچه ها درس بگیریم.به نتیجه خواهیم رسید.

  12. زرین احمد زاده

    بسيار خوشحالیم كه كميته ياوران محيط زيست در مجلس شوراي اسلامي تشكيل شد و خواسته جمعيت زنان مبارزه با آلودگي محيط زيست به ثمر نشست از جناب آقاي تابش سپاسگزاري مي نمائيم واين اقدام نويد بخش فراكسيون محيطزيست را به همه دوستداران وفعالان محيط زيست وتشكل بسيار خوشحالم كه كميته ياوران محيط زيست در مجلس شوراي اسلامي تشكيل شد و خواسته جمعيت زنان مبارزه با آلودگي محيط زيست به ثمر نشست از جناب آقاي تابش سپاسگزاري مي نمائيم واين اقدام نويد بخش فراكسيون محيطزيست را به همه دوستداران وفعالان محيط زيست وتشكل هاي مردمي تبريك مي گوئيم .
    اميدوارم اين جلسات كه با هم انديشي، مشاركت مردمي وبرنامه ريزي براي حل مشكلات محيط زيست است تداوم داشته وبه نتيجه برسد

    با آرزوي موفقيت

  13. زرین احمدزاده

    بسيار خوشحالیم كه كميته ياوران محيط زيست در مجلس شوراي اسلامي تشكيل شد و خواسته جمعيت زنان مبارزه با آلودگي محيط زيست به ثمر نشست از جناب آقاي تابش سپاسگزاري مي نمائيم واين اقدام نويد بخش فراكسيون محيطزيست را به همه دوستداران وفعالان محيط زيست وتشكل هاي مردمي تبريك مي گوئيم .
    اميدوارم اين جلسات با هم انديشي، مشاركت مردمي وبرنامه ريزي براي حل مشكلات محيط زيست تداوم داشته وبه نتيجه برسد با آرزوي موفقيت

  14. فاطمه

    سلام خسته نباشید
    پس شما از رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس خواهش کردید برای ساختن سد درختان کمتری را قطع کنند!!!دیگر چه خواهشی برای تخریب کمتر محیط زیست مظلوم ما کردید؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تائید دیدگاه فعال است. دیدگاه شما ممکن است کمی طول بکشد تا ظاهر شود.