بهترين خبر قرن براي محيط زيست!

نخستين نيروگاه خورشيدي ايران در شيراز - عكس از پيمان كنعان

 

فراخوان شركت در سخنراني: امكانات كشور در استحصال از انرژي خورشيدي

تعارف را كنار بگذاريم و قبول كنيم كه شايد بهترين خبر قرن براي محيط زيست، گران شدن بي‌سابقه‌ي بهاي سوخت‌هاي فسيلي، به ويژه نفت و مشتقات مربوط به آن در طول آغازين سال‌هاي هزاره‌ي سوّم ميلادي بوده است؛ رخدادي كه دولت‌ها و شركت‌هاي ثروتمند چند مليتي را به صرافت بها دادن بيشتر به يافتن منابع جديدي از كارمايه (انرژي) سوق داده و براي نخستين بار مي‌رود تا استحصال كارمايه‌هاي خورشيدي در كشورهايي چون ايران هم اقتصادي شود.
در حقيقت سالهاست كه طرفداران محيط زيست در سراسر جهان مي‌كوشند تا نشان دهند كه بهره‌برداري از كارمايه‌ها يا انرژي‌هاي نو نظير نور خورشيد، باد، زمين‌گرمايي، جزر و مد و … مي‌تواند گزينه‌هايي به مراتب سالم‌تر، پايدارتر و پاك‌تر براي تأمين انرژي در كره‌ي خاك باشد. امّا به دليل عرضه فراوان و ارزان سوخت‌هاي فسيلي و مشتقات نفتي، هرگز آن گونه كه سزاوار بوده است دولت‌ها در اين خصوص به سرمايه‌گذاري مطلوب نپرداخته‌اند؛ در حالي كه فقط در يكي دو دهه‌ي پس از پايان جنگ جهاني دوّم، دولت ايالات متحده آمريكا بيش از 400 هزار دانشمند تراز اوّل خود را در آزمايشگاه‌هاي جنگ به كار گمارده بود تا بدون محدوديت مالي فقط هر چه سريع‌تر به توليد جنگ‌افزارهاي اتمي و ديگر سلاح‌هاي مرگبار كشتار جمعي بپردازند؛ رويكردي كه رقيب سرخش نيز پيش گرفته بود و در اين ميان، كشورهاي حدواسط از هر دو اردوگاه نيز – ظاهراً – چاره‌اي نداشتند جز آنكه در اين مسابقه‌ي تسليحاتي شركت كنند و با فروش مواد خام و سوخت‌هاي فسيلي‌شان هزينه‌ي ماشين مرگ را تأمين سازند. تا اينكه بشر خود را در محاصره‌ي پديده‌هاي مرگباري چون تغيير اقليم، بيابان‌زايي و جهان‌گرمايي يافت؛ پديده‌هايي كه هيچگاه آن گونه كه بايسته بود براي مهار و مقابله با آن بودجه‌ي پژوهشي لازم اختصاص نيافت.
امّا خوشبختانه امروز هزينه‌ي استحصال از مواد نفتي و ديگر سوخت‌هاي فسيلي چنان بالا رفته كه اغلب دولت‌هاي جهان به صرافت جايگزيني سوخت‌هاي جديد و طبيعي با مشتقات نفتي گران‌قيمت افتاده‌اند. به ويژه وقتي بدانيم كه جان مك‌كين از هم‌اكنون و بر بنياد پندارينه‌ي پوسيده‌ي تحريم بنزين ايران، مي‌خواهد از رأي دهندگان آمريكايي رأي بخرد. چنين رخدادهايي مي‌طلبد تا مديريت حاكم بر سرزمين مادري با هوشمندي بيشتري حركت كرده و به جاي نگاه تك‌بعدي و سرمايه‌گذاري صرف در ساخت پالايشگاه‌هاي بنزين و يا كشف و استحصال از ميدان‌هاي نفتي جديد، هر چه سريع‌تر كشور را به فناوري مهار انرژي‌هاي نو تجهيز سازد. فقط كافي است به ياد داشته‌باشيم كه چيزي در حدود يك‌سوّم از خاك ايران مي‌تواند بيش از 10 هزار ميليارد وات انرژي توليد كند؛ همان مقداري كه جهان براي گذران يك سال خود نياز دارد! و باز يادمان باشد كه بيش از دو سوم از خاك ايران دست‌كم 300 روز آفتابي دارد.
چنين است كه نگارنده نيز به عنوان مسئول تدوين برنامه‌ي راهبردي 20 ساله‌ي بيابان، كوشيده است تا جهت‌گيري پژوهشي و اجرايي وزارت متبوع را به سوي مهار كارمايه‌هاي نو در عرصه‌‌هاي پهناور بياباني سوق دهد.
چنين است كه ساعت 9 صبح روز دوشنبه‌ي آينده، دهم تيرماه 1387 قرار است تا آقاي مهندس پيمان كنعان، مدير دفتر انرژي خورشيدي سانا در تالار اجتماعات مؤسسه تحقيقات جنگل‌ها و مراتع كشور به ايراد سخنراني بپردازد. همان طور كه پيش‌تر وعده‌ي برگزاري اين سخنراني علمي را در همين تارنما داده بودم، قرار است به مدد راهبردهاي مصوب در برنامه 20 ساله‌ي بخش بيابان، تحركي جدي را براي بهره‌برداري از كارمايه (انرژي) هاي نو، به ويژه خورشيد و باد در عرصه‌هاي بكر بياباني كشور آغاز كرده و به عوض تلاش براي سبز كردن بيابان‌هاي طبيعي – آن هم به هر قيمتي – بكوشيم تا با شناخت قوانين طبيعي حاكم بر اين زيست‌بوم ارزشمند – راهي براي افزايش توليد ناخالص ملّي كشور به صورتي پايدار يافته و ارايه دهيم.
از اين رو، تقريباً براي اغلب نمايندگان مناطق بياباني و كويري كشور در مجلس شوراي اسلامي و حتا فرمانداران شهرستان‌هاي مربوطه دعوتنامه ارسال شده تا در اين سخنراني شركت كنند. افزون بر آن، معصومه ابتكار، رييس كميسيون محيط زيست شوراي شهر تهران نيز علاقه‌مندي خود را براي شركت در اين همايش به نگارنده اعلام داشت و نسبت به ترويج چنين رويكردي در كشور نظري بسيار مساعد و تشويق‌كننده ارايه داد؛ رويكردي كه مي‌تواند بهترين، پاك‌ترين و بي‌خطرترين انرژي را نه‌تنها در اختيار ايرانيان كه در اختيار همه‌ي جهانيان قرار دهد و در عين حال، به طرز چشمگيري از غلظت آلودگي‌ها و خطرات ناشي از كاربست سوخت‌هاي فسيلي، گياهي و اتمي كاسته و كشور را ثروتمند‌تر سازد.
از اين رو، از تمامي علاقه‌منداني كه مايل به شركت در اين سخنراني هستند، دعوت مي‌شود تا مراتب تمايل خويش را با شماره تلفن‌هاي 5-44195901 به آقاي دكتر احمد رحماني، رييس هيأت مديره انجمن هيأت علمي مؤسسه تحقيقات جنگل‌ها و مراتع كشور و يا آقاي طوقي، رييس روابط عمومي و امور بين‌الملل مؤسسه متبوع اعلام دارند.
همچنين امكان پرسش و پاسخ در انتهاي اين نشست علمي فراهم خواهد بود.
براي اطلاعات بيشتر، به تارنماي انجمن اعضاي هيأت علمي مؤسسه تحقيقات جنگل‌ها و مراتع مراجعه فرماييد.

8 فکر می‌کنند “بهترين خبر قرن براي محيط زيست!

  1. niaz

    با سلام و عرض ادب

    و تشکر از سایت خوب و مفیدتون

    می خواستم اگر مایل هستید با سایت شما تبادل لینک کنم

    فقط اگر لطف کنید موضوع لینکتون را برام بفرستید ازتون ممنون می شوم

    و لطف کنید لینک سایت ما را با موضوع درج آگهی رایگان قراردهید

    با تشکر و آرزوی موفقیت بیشتر شما

    http://www.takro.net

  2. علی

    درود بر شما. واقعا ظرفیت بسیار خوبی برای بهره برداری از انرژی خورشیدی در کشور هست که با کمی سرمایه گذاری صحیح میشه از اون انرژی ارزان و بدون ضایعات و آلودگی ایجاد کرد.
    پایدار باشید

  3. سلام

    سلام اگر ممكن است ردلاره نيروگاهي خورشيدي و يا ساختار نيروگاه و مواد مورد نياز نيروگاه مطلب ويا هر جيز ديگري برايم بفرستيد
    با تشكر

  4. محمد درویش نویسنده

    درود بر شما … لطفاً در این مورد با شماره تلفن:
    88362155 – دفتر آقای مهندس پیمان کنعان تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تائید دیدگاه فعال است. دیدگاه شما ممکن است کمی طول بکشد تا ظاهر شود.