گمان برم اين يك ضربالمثل انگليسي باشد كه ميگويد: اگر ميخواهي دروغ قابل باورتر باشد، آن را در ابعادي بزرگتر و ناباورانهتر مطرح كن!
حالا حكايت، حكايت عزم گروهي از هموطنان قدرشوكت – حتماً شريف و دلسوز – است كه ميخواهند با گرفتن وام ميلياردي و پروانه حفر 200 حلقه چاه عميق، بيش از 2 ميليون هكتار از عرصههاي كويري و بياباني بزرگترين استان كشور – كرمان – را سبز كنند!
ميماند چند نكته:
1- آيا ميدانيد مجموع عرصههاي جنگلكاري شده در مناطق خشك كشور در طول 4 دههي گذشته به 2 ميليون هكتار نميرسد؟!
2- آيا ميدانيد استان كرمان هماكنون با تراز منفي آبخوان به ميزان حدود يك و شش دهم ميليارد مترمكعب روبروست؟ و آثار فرونشست زمين، كفشكني و خشكيدگي چاهها و كاريزها و شورشدن اراضي كشاورزي، بخصوص پرديسان پسته، هماكنون در جاي جاي اين استان به چشم ميآيد؟
3- آيا ميدانيد اگر آبي هم وجود داشته باشد، با هر حلقه چاه، حداكثر ميتوان 100 هكتار از اراضي جنگلكاري شده را آبياري كرد. يعني در مجموع، آن 200 حلقه چاه فقط ميتوانند جوابگوي آبياري 20 هزار هكتار باشند! ميشود براي ما بگوييد كه تكليف آن 1980000 هكتار باقيمانده چه خواهد شد؟! نكند خداي ناكرده ميخواهيد به بهانهي جنگلكاري، زمين خواري كنيد؟!
4- راستي چرا حتا يك كارشناس منابع طبيعي در استان پيدا نميشود تا با اين پروژه موافقت كند؟ و حيرتانگيزتر آن كه با اين وجود، همچنان اين پروژه در دستور كار قرار دارد؟!
5- طرح حرم تا حرم را يادتان هست؟ قرار بود به واسطهي اين طرح، در نواري به عرض 30 تا 50 متر در دو طرف آزادراه قم – تهران درختكاري كنند. بيش از 12 سال است كه دارند به اين درختها آب ميدهند … آنها خشك ميشوند … درختان را واكاري كرده، گونههاي جديدتر ميكارند … و سرانجام فقط كافي است نظري امروز به دو طرف اين آزادراه بياندازيد تادريابيد كه به رغم صرف آن همه هزينه و آب و وقت، چه دسته گل خجالتباري حاصل آمده است. وقتي در جنگلكاري 1000 هكتار اراضي اطراف آزادراه تهران قم درماندهايم و ئنميتوانيم به مقابله با قوانين طبيعي برخيزيم، چگونه مجوز 2 ميليون هكتار جنگلكاري را ميخواهيم صادر كنيم؟!
6- باور كنيد آنچه كه به طبيعت كرمان جذابيت ميدهد، همان كلوتهاي افسانهاي لوت، ناهمواريهاي مواج راور، نبكاهاي بلند شهداد و سكوت اهورايي گندم بريان و رود شور نهبندان است و بس. چرا اين زيباييها را باور نداريم؟ بيابان همان گونه كه هست، زيباست.
فرازناي كلام آنكه:
براي حكومت بر طبيعت بايد از قوانين آن پيروي كرد. يك كلام، ختم كلام!
افسوس از این همه نادانی. دیروز تو ارتفاعات البرز جنوبی به قدری بارون اومده بود که خاک با وجود تابش آفتاب خیس خیس بود. خیلی لذت بردم وقتی تو این هوای کمیاب تو مرداد با یه گراز بزرگ مواجه شدم. زیر یه درخت ارس مشغول استراحت بود که با دیدن ما پا به فرار گذاشت . باور نمی کنید مثل بز تو صخره ها می دوید اصلا فکر نمی کردم گراز چنین توانایی داشته باشه
باعرض سلام
با توجه به اين كه از تاريخ درج اين مطلب 6 ماه گذشته اميد اين مي رود كه پروژه آغاز به كار نشده باشد.به نظر مي رسداختصاص چنين بودجه اي براي استان كرمان نهايتا با شكست مواجه خواهد شد و بهتر است كه بودجه در قطب هاي ديگر هزينه گرددبه اين علت كه نه تنها مانندآزادراه قم تهران بلكه دربسياري از مناطق خشك كشور با چنين مشكلي مواجه شده اند,كه همگي به علت مطالعات و تصميم گيري هاي نادرست بوده است.
با تشكر
با درود به آقای درویش: یه شعری از حافظ هست البته اگه درست یادم باشه:
از این سموم که بر طرف بستان گذشت در عجبم که هنوز مانده بوی گلی وسمنی
من بسیار خوشحالم از این که هنوز کسانی مثل جنابعالی که دلسوز محیط زیست میهن عزیزمان هستند نه جیب مبارکشان در این کشور زندگی می کنند. پاینده باشید.