مهار بیابان‌زایی

در بهشت تجاری/ صنعتی/ نفتی/گازی … ایران – عسلویه – نفس کشیدن دشوار شده است!

گزارش‌های رسیده از عسلویه حکایت از وخامت بی‌سابقه‌ی آلودگی هوا دارد، به نحوی که در لحظاتی از روز حتا نفس کشیدن برای انسان هم دشوار می‌شود، چه رسد به زیستمندان بی‌گناهش در پارک ملی و خدابیامرز: نایبند!
از طرفی به نظر می‌رسد میزان آلاینده‌های گوگردی نیز در همان حوالی در حال افزایشی نگران کننده است، به نحوی که برای پوشاندن صورت مسأله، روزانه مقداری گاز شیرین به همراه گازهای حاوی گوگرد در مشعل سوزانده می‌شود.

یادمان باشد: ظهور بیماری‌های خطرناکی چون اوتیسم (درخودماندگی)، همواره از کانون بزرگترین شهرک‌های صنعتی جهان آغاز شده و بسیاری بر این باورند که اوتیسم یکی از ناهنجاری‌ها و عقوبت‌های عدم توجه به هنجارهای محیط زیستی در جهان است. ما باید از خطاهای غرب در این حوزه عبرت گیریم و به دست خود نسلی را پرورش ندهیم که هزینه‌های نگهداری و سلامتش بیشتر از منفعت‌های ناشی از کارآفرینی‌هایش باشد.
معاونت محیط انسانی سازمان حفاظت محیط زیست باید به طور جدی‌تر وارد ماجرا شده و با بررسی همه جانبه‌ی ابعاد خطر و آزمایش بر روی کارکنان زحمتکش این واحدهای تولیدی، درصدی از حجم عظیم سرمایه‌گذاری‌های میلیاردی صورت گرفته را به مصرف رعایت هنجارهای محیط زیستی و سلامت کارکنان و دیگر زیستمندان منطقه رساند.
به عسلویه هنگامی می‌توان افتخار کرد که همراه با افزایش درآمد سرانه‌ی ملّی، نشاط و شادابی را هم به مردم منطقه و جوامع گیاهی و جانوری‌اش در خشکی و آب هدیه کند.

محمد درویش

عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور

نوشته های مشابه

13 دیدگاه

  1. چقدر نگران کننده است
    ولی به غیر از هزینه ای که باید برای در نظر گرفتن هنجارهای زیست محیطی پرداخته شود ؛
    یک سوال برایم پیش آمد :

    آیا کلن از نظر قانون محیط های صنعتی ؛
    زندگی ِ مردم در چنین شرایط ِ صنعنتی درست است؟

    1. بسیاری از صنایع اگر ملاحظات مرسوم و استاندارهای رایج را رعایت کنند، مشکلی برای زیست مردم ندارند. و تنها معدودی از صنایع شیمیایی و اتمی هستند که کمینه فاصله زیست در مورد آنها بیشتر است.
      درود …

  2. گاهی داشته ها فقط برای داشتن است
    گاهی میشه دید نمیشه چشید
    میشه لبخند زد ولی نمیشه خندید
    میشه لمس کرد ولی نمیشه احساس کرد
    میشه شنید اما برای گوش کردن نیست
    بهشت تجاری برای کسب تجارت برای ساکنین یک سرزمین تجاری مفهوم تجارت زیستی رو داره
    مفهوم تپش قلبی برای ساکنین سرزمین
    و مفهوم زیبای هوای پاک برای نفس کشیدن فرزندان این سرزمین
    کودکم باید به تاریخ سازانش و به سرزمینش ببالد

    بیائید بایدهای سرزمینمان را به باور برسانیم

  3. بفرمایید اینجا که دیگر محیط زیست خرس و گراز نیست که اگر شکایت کنین حضرات دکتر پوزخند تحویل بدهند.این آقایان دکتر کجا هستند؟
    چطور سر داستان ببر همه کارشناس شدند ولی اینجا همه لال شده اند
    از حالا برای پول ببرها دندان تیز کرده اند و در خیال بخور بخور هستند.طفلک درنای سیبری مهم حفظ زیستگاه تالابی فریدونکنار است.

  4. پورتال جهانگردی پارسا در تلاش است به عنوان یکی از سایتهای جامع گردشگری آرشیو کاملی را به صورت کاملأ طبقه بندی شده از سایت ها و وبلاگهای مفید گردشگری ، جهانگردی ، ایرانگردی در سایت خود قرار دهد.
    در صورت تمایل به تبادل لینک با این سایت نام ما را به عنوان “پورتال جهانگردی پارسا ” در سایت خود در مکان مناسبی لینک کنید و بعد به advparsacity@gmail.com EMAIL:اطلاع دهید.سایت یا وبلاگ شما تا کمتر از 24 ساعت در آرشیو ما لینک خواهد شد.
    پیشاپیش از همکاری شما سپاسگذارم.
    http://www.parsacity.com

  5. سلام به همگی و سلامی پس از اولین دیدار به محمد درویش –
    درویش عزیز به توصیه شما عمل کردم !!
    اگر مایلید با حیات وحش لرستان بیشتر آشنا بشید و از اتفاقات نادری که برای محیط زیست لرستان حادث میشه باخبر بشید !! حتما سری به دیده بان لرستان (didebanelorestan.jbg.com) بزنید- درود بر ایران و درود بر لزستان همیشه استوارش

    پاسخ:

    درود بر مجید عزیز … نشانی تارنمایت گویا اشتباه درج شده است.

  6. امروز مطلبی برای وضعیت نامطلوب ببرها در وبلاگم یادداشت کردم. الان که این مطلب شما رو می خونم افسوسم بیشتر می شود در کشوری که انسانهایش اینگونه جای زیستن ندارند ببرها به کجا روند؟!!!…

  7. سلام جناب درویش
    آلودگی هوا و نامناسب بودن منطقه عسلویه برای زندگی ،برای یکی مثل من که بوشهری هستم از 4-5سال پیش مطرح شده بوده.کمااینکه کسی رو میشناختم که بخاطر یه مدت کار کردن در اونجا دچار مشکلی شد که پزشک علت اون رو همون الودگی این منطقه تشخیص داد و اون بنده ی خدا هم عطای کار کردن در اونجا رو به لقایش بخشید و کلا قید اونجا رو زد.
    فکر کنم این حرفا بیفایده باشه و تنها راه چاره اینه که منزل همایونی دولتمردان محترممان!را به شیوه ی انتقال الکترونی وسط عسلویه ظاهر کنیم،شاید خدایی نکرده چشم باز کنند و درد را ببینند(مگر نه این بود که تا گردوغباری را که ما هر ساله تحمل میکنیم،به تهران نرسید،بحثش مطرح نشد)

    پاسخ:

    از قضا الان وضعیت برعکس شده شریفی عزیز! و حتا مدیران عسلویه هم اغلب هفته ای یک روز در منطقه هستند!

  8. سلام
    ممنون به خاطر توجه به این منطقه از اذهان فاصله گرفته- البته اذهان محیط زیستی ها- درود بر شما.
    در پایگاه اطلاع رسانی بُنا کار شد.
    بدرود.
    https://www.bona.ir/details.php?id=4523_0_7_0_C

    پاسخ:

    خواهش می کنم ابوحنانه عزیز.
    وظیفه بود.
    درود بر شما و هموطنان عزیز بوشهری ام.

  9. به اغتقاد بنده محیط زیست بجای حضور در جوامع بین المللی جهت بحث گردوغبار که از لحاظ تولی گری وآیین نامه هیئت وزیران که 7 بند آن مربوط به سازمان جنگلها ودفتر امور بیابان است باید به مسائل اینچنینی بپردازد.حجم کار محیط زیست در ایران نسبت به توان مالی،مدیریتی وپرسنلی وامکانات دیگر زیاد است .همه چیز یا از محیط زیس نخواهیم یا امکانات در خور با مدیریت درست به آن بدهیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا