در چند روزهی اخیر، کمتر خبری توانسته همچون طرح بلندپروازانهی آلمانها برای ساخت یک کوه مصنوعی در مرکز برلین، سروصدا به پا کند. این کوه هزارمتری که به عنوان بلندترین و عظیمترین سازهی ساخت بشر نام خواهد گرفت، قرار است تا آرزوی دیرینهی مردم برلین را برای استفاده از فضای کوهستان و طبیعت ناب آن جامهی حقیقت به تن کند.
در اینجا میتوانید چشماندازهایی از آیندهی این شهر را ببینید …
اما نکتهی عبرتآموز این داستان آن است که اینک ما در شرایطی شاهد خوشحالی و شعف آلمانها برای کاشت کوه هستیم که همین چندی پیش، شاهد بودیم که چگونه فرمان قتل کوه باباموسی در کنار شهر بجنورد را صادر کرده و با یکی از پرخرجترین عملیات خاکبرداری (بخوان کوهبرداری و یا شاید کلاهبرداری!)، بیش از ۲ میلیون و پانصد هزار متر مکعب از ارتفاع کوه را کندیم و بردیم تا اشتباه خود را در جانمایی فرودگاه بجنورد جبران کنیم! اقدام نابخردانهای که سبب از بینرفتن منابع ارزشمند آب و خاک و گیاه در این کوهستان استراتژیک منطقه شد.
سلام
وبعد از بجنورد کوه برداری جزیره خارگ برای ریختن بر بستر مرجانی این جزیره جهت توسعه پتروشیمی!
بدرود.
پاسخ:
متاسفانه این قصه سر دراز دارد برادر …
تصاویری که از آینده این شهر پرداخته شده بود پر از امید به آنچه باید شود و خلاقیت بود.
و صد افسوس که در سرزمینی چون ایران جهل و حماقت و نابخردی کوه درو می کند ؛جنگل می زداید؛تالاب می سوزاند و رود می خشکاند… .
وقتی با مادر طبیعت چنین نامهربانند چه انتظار وتوقع بی جایی داریم , برای عدم خشونت با جوانانی که سکوت می کنند تا حرفشان را زده باشند!
آفرین … همه ی حرفهایی که نگفته ام را نیز شما به شکلی سزاوارانه و اثرگذار درج کرده اید. خوشحالم که دل نوشته های درویش چنین خوانندگان اندیشمند و عاشق طبیعتی را دارد.
درویش عزیز در اینجا لازم است در جریان باشی که برلین سطحی دوبرابر پاریس دارد در حالی که جمعیت آن نصف پاریس است. برلین تنها شهری در دنیاست که دقیقا ۵۰ درصد آن فضای سبز است. در هیچ شهری در اروپا این وسعت فضای سبز را مشاهده نمی کنی. برلین یک بهشت است.
و به رغم آن که برلین همین حالا هم یک بهشت است؛ می خواهند آن بهشت را بکنند ۵ ستاره و آنگاه ما بهشت ۵ ستاره خود را در ابر یا باباموسی می خواهیم بکنیم اتراق گاه! چرا امیر عزیز؟ چرا …
کاشت کوه را به مثابه استحکام بخشیدن به ریشه بدانید
ریشه باید تا ملتی ابدی باشد
تاریخ و تمدن باید تا ملتی به خود ببالد
هوای کوه باید تا حیات ابدی گردد
راستی آرش از کدامین قله زه را کشید
بر بالای کدامین کوه باید آتش زندگی را افروخت
کدامین قله را به نشانه ی استواری باید فتح کرد
یا بر بالای کدامین کوه مرگ عشق را به سوگ نشست
کوه نمیکارند
عشق و شور و زندگی می افشانند
قله بنا نمی کنند
به آسمان رسیدن و اوج گرفتن را می آموزند
سبزه نمی افشانند
سبز دیدن و سبز زیستن و سبز اندیشیدن را بنا می نهند
و آنجا
کودکان چشم آبی سبزی زمین را در ذره ذره جانشان می یابند
و اینجا
کودک سیاه چشم من و تو در خویش فرو می ریزد
چه زیبا گفتی آنجا: “قله بنا نمی کنند / به آسمان رسیدن و اوج گرفتن را می آموزند” امید که کودکان سیه چشم ما نیز روزی بتوانند به جای فرورفتن در خود، بال و پر گرفته و یر به آسمان بسایند کالیراد عزیز.
سلام. اتفاقی به اینجا رسیدم و الان از اومدنم پشیمون نیستم. خوبه که هنوز هستند کسانی که وقتی از زیر پنجره ها عبور می کنند به گلدانهای بالای سر هم نظری دارند و یا خبر خراب کردن یک کوه به بهانه یک فرودگاه باعث افسوسشون میشه. همیشه موفق باشید.
خوشحالم که پشیمونتون نکردم. آرزوی متقابل برای موفقیت و بهروزی شما دارم.
اول با دیدن اسم شهر خودم، بجنورد، به این مطلب نگاهی انداختم.
بعد به نظرم رسید جدیدترین خبر در مورد این کوه برداری و کلاهبرداری رو براتون بفرستم.
هر چند بیشتر مایه تاسف جنابعالی و دوستان خواهد بود! :
—————————————–
پروژه کندن کوه باباموسی در بجنورد مرکز استان خراسان شمالی برای نشستن هواپیمای پهن پیکر در فرودگاه بجنورد که با مخالفتهای زیستمحیطی همراه بود، به علت برخورد به لوله گاز متوقف شد.
استاندار خراسان شمالی از توقف کندن کوه باباموسی در خراسان شمالی که تاکنون بیش از ۱۸ میلیارد ریال هزینه برای این استان تازه تاسیس دربرداشته خبر داد.
محمد حسین جهانبخش در پاسخ به سوال که چرا از اول فکر این مطلب را نشده بود؟ گفت: با توجه به اینکه فرودگاه بجنورد در گودی قرار دارد، باید ۵۰ متر از ارتفاع کوه “باباموسی” که در کنار این فرودگاه قرار داشت کوتاه میشد ولی بعد از ۳۵ متر از کندن ارتفاع این کوه با توجه به رسیدن به لوله گاز سرخس – نکا کار کندن متوقف شد.
وی گفت: برای حل این مشکل باید یک کیلومتر به طول باند فرودگاه اضافه کنیم که بیش از یک میلیارد تومان هزینه دربر نخواهد داشت.
معاون عمرانی استانداری خراسان شمالی نیز با اشاره به کارکندن کوه با توجه به پوشش سختی که بعد از ۳۵ متر دارد، اعلام کرد: با توجه به نظر مهندسی ارزش، ادامه این روند بهصرفه نیست و اضافه کردن به طول باند فرودگاه هزینه کمتری را در بر خواهد داشت.
نورعلی طالبزاده افزود: برای نشستن هواپیمای پهن پیکر در فرودگاه بجنورد باید زاویه نشست هواپیما را به ۲و نیم درصد کاهش میدادیم و برای همین سه سال پیش کار کندن کوه “باباموسی” آغاز شد.
شایان ذکر است معاون امور عمرانی استاندار خراسان شمالی طی یک نشست خبری در سال ۸۶ گفته بود: تیم خبرهای در سازمان هواپیمایی کشور موضوع را به مدت ۳ ماه بررسی کردند و نظر کارشناسی را برای کوتاه کردن قله ارائه دادند.
وی در مقابل اعتراض مدیرکل محیط زیست خراسان شمالی که تخریب ارتفاعات کوه “باباموسی” را فاقد وجهه قانونی دانسته بود، گفته بود: اجرا نشدن این طرح به معنای تامین نشدن منافع مردم است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی نیز سال ۸۶ در جمع خبرنگاران گفته بود: با افزایش طول باند فرودگاه و یا افزایش شمار پروازهای این فرودگاه، میتوان به نیاز منطقه در زمینه حملونقل هوایی پاسخ گفت.
محسن شهریاری اعلام کرده بود: بر اساس نظر کارشناسان اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی تغییر و جابجایی کوهها باعث ایجاد دالانهای هوایی، تغییر اقلیم آب و هوایی و افزایش پدیده بیابانزایی در منطقه میشود.
—————————————–
اصل خبر را می توانید در سایت هفته نامه نسیم خراسان شمالی در آدرس زیر ببینید:
http://g8-nkh.ir/index.php?option=com_content&task=view&id=2433&Itemid=82
بسیار سپاسگزارم آقای علی رازی عزیز. آفتاب آمد دلیل آفتاب.
سلام دوست عزیز
ممنونم از حضور سبزتون و مرسی از بابت تعریف و تمجید آذری ها ، راستی شما از کجا متوجه شدید من و اون یکی دیگه آذری هستیم !؟
در مورد نقد خوب و قشنگتون هم از بابت کوه در برلین خرسندم ولی متاسفم از اینکه ما در ایران کلاً قدر خیلی چیزهای خوبی رو که بطور طبیعی داریم نمیدونیم !!!
محمد خان من امروز مجدداً متوجه شدم که هستند کسانیکه با وجود اینکه شاید برام کامنت نمیذارند ولی اینقدر جویای احوالم هستند که از طریق ارتباط با کسانیکه برام کامنت میذارنند خودشون رو نشون میدهند ، بعضی وقتها یادم میره که برخی ها چقدر حواسشون به ما و زندگیمون هست اون هم همه جوره ! خدا رو شکر بخاطر وجود دوستان اینچنینی !!! 🙂
شما هم موید باشید
درود و ممنون از لطفتان. حدس آذری بودن شما دو تا کار چندان دشواری نبود! می گی نه؟ برو از یک وبگرد بپرس که یک آذرماهی ناب و خالص است! امید که هرگز زندگی تان را لب تاقچه عادت به تکرار نیالایید.
موافقم که از من بپرسید!خصوصا اینکه “از هر نظر” آدر ماهی بودن را هم حاضرم توضیح بدهم!
D:
راستی مهندس!به نظرم پیشنهاد آذری بودن بهتر از خردادی بودن باشه ها!!!۰
نه! اصلاً خوب نیست! یعنی زندگی که فقط از اون نظر نیست! هست؟ بالاخره تو زندگی باید پول هم درآورد و مغز اقتصادی هم داشت تا بتوان از روزهای سرخ هفته لذت برد و تن پوش ها را با خیال راحت پاره کرد یا قیچی نمود یا …! به همین دلیل فکر کنم عاقبت دو آذرماهی از این منظر، زیاد تعریفی از آب درنیاید! شما حالتان را بکنید و پا بکوبانید و سن را با حرکتهای ریتمیک و اندمیک تان متاثر سازید و کف حضار را بدرانید! آن یکی هم فکر می کند و پول در می آورد و زندگی را می چرخاند و … دیگه چی از این بهتر؟!
اون نظر خیلی مهمه!!!!۰
اون قسمت پاره کردن منو کشت!
D:
Agha ma raftim ke berim!jaye shoma khali
D:
دوستان به جای ما … سرخ ترین سفر سال ارزانی تان باد!
بازتاب: مهار بیابان زایی » بایگانی » در ستایش دانشمندان دانشگاه ادینبورگ!
ما گرفتار قومی جاهل که دشمن زیبایی ها هست مواجهیم برادر ..
می فهمم خواهر!
خوب دوستان عزیز ( وبگرد عزیز و محمد خان ) ما منتظریم تا توضیحات شما رو بشنویم 🙂
غزاله خانوم شوخی می فرمایید دیگه! نه؟ مگر می شود همه آن ۱۲۰ کامنت را خلاصه کرد؟! به خصوص که وبگرد عزیز الان سرگرم بازمهندسی یافته هایش در سرخ ترین سفر سال به یک ناحیه خوش آب و هواست و شدیداً غیرقابل دسترس!
بازتاب: مهار بیابان زایی » بایگانی
بازتاب: به استقبال روز جهاني كوهستان برويم
سلام
مطلب جالبی بود و عجیب شما هم نمونه خوبوطنی آن را سراغ داشتید. حالا این وسط پیدا کنید فواید نسخه پیچی ما را برای خنک کاری زمین در کپنهاک. واقعا بعضی وقتها فکر میکنم من نمیفهمم آنقدر که بعضی ها با اعتماد به نفس حرف میزندد.
ممنون شهرام جان.
بازتاب: مهار بیابان زایی » بایگانی » عکس تلخی که ممکن است به سرانجام خوشی برسد!
بازتاب: مهار بیابان زایی » بایگانی » تاخت و تاز در کوهستانهای ایران را پایان دهیم!
بازتاب: مهار بیابان زایی » بایگانی » واقعیت شگفتآوری که در طرحهای انتقال آب از خوزستان فراموش شده است!
سلام آقای درویش
این فیلم خیلی دردناک است و فجیع. نمی دانم دیده اید یا نه. منکه هنوز دارم از صدای ضجه های توله های خرس میلرزم….
http://www.facebook.com/video/video.php?v=281501758544087
درود بر شما خانم خداکرمی عزیز. می توانید در این پتیشن مشارکت کنید:
http://mehrdadaval.persianblog.ir/post/140/
بازتاب: مهار بیابان زایی » بایگانی » تفاوت بین ساخت دو فرودگاه در نانت و بجنورد!
بازتاب: کوه شاه، متعلق به شاه نیست؛ لطفاً امانش دهید! | خبر فارسی - سایت بابا نیوز
بازتاب: کوه شاه، متعلق به شاه نیست؛ لطفاً امانش دهید! | rOOz.me | آخرین خبرها از منابع خبری جهان
بازتاب: کوه شاه، متعلق به شاه نیست؛ لطفاً امانش دهید! | شبکه خبری ایلیا نیوز
بازتاب: کوه شاه، متعلق به شاه نیست؛ لطفاً امانش دهید! - آبپخش نیوز
با سلام.عملیات خاکبرداری کوه بابا موسی جهت افزایش میدان پرواز فرودگاه بجنورد قرار است دوباره شروع شود.