🔴 گزارش جام‌جم؛ محمد درویش: مجلس خیلی دیر وارد تحقیق و تفحص از سازمان حفاظت محیط‌زیست شد! 🔴

🔴 گزارش جام‌جم؛ محمد درویش: مجلس خیلی دیر وارد تحقیق و تفحص از سازمان حفاظت محیط‌زیست شد! 🔴

🇮🇷: @darvishnameh

✍ نخست آنکه متاسفم برای #احمدعلی_کیخا و دیگر اعضای کمیسیون کشاورزی، آب و محیط‌زیست که به تحقیق و تفحص رای ندادند. حالا می‌فهمم چرا وقتی به ایشان گفتم نسبت به واگذاری #مرجعیت_تنوع‌زیستی به وزارت جهادکشاورزی چرا واکنش نشان نمی‌دهید، گفت: مگر چنین چیزی اتفاق افتاده؟!

🔹جام جم: در این میان عده‌ای معتقدند که مجلس خیلی دیر وارد تحقیق و تفحص از محیط‌زیست شده است. محمد درویش فعال محیط‌زیست چنین نظری دارد و به جام‌جم می‌گوید: دلیل این اعتقادش این است که سازمان‌هایی که مستقیما زیر نظر مجلس نیستند و معاون رئیس جمهور آنها را اداره می‌کند باید بیشتر مشمول قانون تحقیق و تفحص باشند، به‌ویژه سازمانی مثل محیط‌زیست در شرایطی که وضعیت محیط‌زیست کشورمان اصلا قابل دفاع نیست. 
او می‌گوید: مجلس باید به این موضوع توجه کند که براساس تعهدات ایران در اجلاس آیچی پرفکچر ناگویای ژاپن در سال ۲۰۱۰ میلادی، قراربود وسعت مناطق حفاظت شده ایران تا قبل از سال ۲۰۲۰ به ۱۷درصد خاک کشور برسد که هنوز در سطحی کمتر از یازده‌درصد منجمد شده است که هیچ، در دولت دوم حسن روحانی نه‌تنها وسعت این مناطق افزایش پیدا نکرد، بلکه حدود ۷۲ هزار هکتار نیز از وسعت آنها کم شد.
درویش اضافه می‌کند واگذاری #مرجعیت_تنوع‌زیستی به وزارت جهاد کشاورزی نیز موضوع خوبی برای تحقیق و تفحص است چون باعث شده به جای این که سازمان محیط‌زیست متولی گونه‌های در معرض خطری مثل یوزپلنگ آسیایی، میش‌مرغ، سیاه‌خروس یا خرس سیاه بلوچی باشد، وزارت جهادکشاورزی که متخصص نیست ریش و قیچی را در دست بگیرد. او این واگذاری بی‌ربط را ربط می‌دهد به تلاش‌ها در حوزه تراریخته‌ها،‌ بحثی که به گفته او سازمان محیط‌زیست دنبال اجرایش بود و چون نمی‌توانست، پیش خود گفت که اگر کنوانسیون تنوع‌زیستی در وزارت جهاد کشاورزی باشد، #تراریخته‌ها می‌تواند بهتر پیش برود.
این کارشناس محیط‌زیست می‌پرسد چرا سازمان محیط‌زیست خود را درگیر پروژه‌هایی مانند انتقال آب و سدسازی می‌کند؟ چرا رئیس‌جمهور، رئیس سازمان محیط‌زیست را مسؤول طرح انتقال آب به سمنان کرده در حالی که ظرفیت حفظ آب‌های سطحی ما در مخازن و حتی بیشتر از آن پر شده و ما اکنون نیازی به سدسازی نداریم. 
او بازهم می‌پرسد چرا باید به بهانه ساخت #سد_لاسک، #شفارود، #فینسک، #هراز، #پل‌رود یا #شهر_بیجار، صدها هکتار از جنگل‌های هیرکانی ارزشمند قطع شود و سازمان محیط‌زیست نیز با این سدسازی‌ها موافقت کند و سازمان جنگل‌ها نیز فقط به دریافت غرامت بابت درخت‌های قطع‌شده اکتفا کند و دیگر کاری به کار این سدسازی‌ها نداشته باشد؟ درویش می‌گوید این مسائل و مانند آن چون پروژه خطرناک #بایوجمی در #تالاب_انزلی و یا نبود اراده برای ثبت جهانی #تالاب_هورالعظیم در کنوانسیون رامسر باید در تحقیق و تفحص‌های مجلس موشکافی شود.

http://jamejamdaily.ir/newspaper/page/5383/1/23725/0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تائید دیدگاه فعال است. دیدگاه شما ممکن است کمی طول بکشد تا ظاهر شود.