🔻مالچپاشی روشی غیرعلمی، غیر اقتصادی و ضد محیطزیستی است🔻
♦️گفتگوی خبرگزاری فارس با محمد درویش؛ ۱۴ فروردین ۱۳۹۹
🇮🇷: @darvishnameh
✍ محمد درویش عضو هیأت علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور در گفتوگو با خبرنگار فارس در اهواز، در خصوص عملیات مالچپاشی در خوزستان گفت: مالچپاشی اصولاً در جایی توصیه میشود که میانگین ریزشهای آسمانیاش کمتر از ۸۰ میلیمتر در سال بوده و در نزدیکی سکونتگاههای انسانی و یا سازههای راهبردی مثل خطوط آهن یا سایتی که باید از هجوم گردوغبار و شنهای روان محفوظ بماند، قرار داشته باشد.
🔵 استفاده از مالچ بیولوژیک تایید نشده است:
عضو هیأت علمی موسسه تحقیقات جنگل و مراتع کشور در رابطه با ادعای برخی مسؤولان مبنی بر استفاد از مالچ بیولوژیک، عنوان کرد: تاکنون در بخش تحقیقات بیابان نتوانستیم به جایگزینی برسیم که هم قیمت آن مناسب باشد و هم ماندگاری خوبی داشته باشد، بر همین اساس، استفاده از این مالچ تأیید نشد. این فعال محیط زیست افزود: مالچهای بیولوژیک در عین اینکه اثرات محیطزیستی بسیاری کمی دارد، اما اغلب هم صرفه اقتصادی نداشته و هم ماندگاری کمتری دارند. درویش با اشاره به اعتراضهای اخیر فعالان محیط زیست در خصوص مالچباشی منطقه «بیت کوصر» دشت آزادگان، گفت: اکنون چه در منطقه بیت کوصر و چه در کل استان متوسط میزان ریزشهای آسمانی به مراتب بیشتر از ۸۰میلیمتر است. وی گفت: باید از اسفند تا پایان خرداد گونههای علفی یکسالهای که بذر و گل میدهند، حفظ کنیم و نگذاریم مورد چرای دام قرار گیرند، چنانچه این همکاری با کمک جامعه محلی رخ دهد اثرات مثبت آن، هم به مراتب بیشتر از مالچپاشی خواهد بود و هم جامعه محلی سود بیشتری خواهد برد. درویش با تأکید بر اینکه ما این تجربه را در مناطق مختلفی چون میاندشت داشتیم و اینگونه نیست که بخواهیم با آزمون و خطا آن را اجرایی کنیم، افزود: چرا باید با مالچپاشی دمای سطح زمین را افزایش دهیم، رنگ خاک را تیره، پوشش گیاهی منطقه و بسیاری از جانداران و میکوریزها را از بین ببریم و میلیاردها تومان از پول این مملکت را صرف خرید و پاشیدن این مازوت به شدت خطرناک کنیم؟
🔵 سازمان جنگلها از نتایج پژوهشهای مالچپاشی استفاده نمیکند!
وی در پاسخ به این سوال که چرا دولت برای تثبیت شنهای روان اصرار به استفاده از مالچپاشی دارد؟ گفت: این یک پرسش کلیدی است، در یکی از بخشهای مؤسسه تحقیقات جنگل و مراتع کشور، استاد امیرحسین لقمان، پژوهشگر پیشکسوت و نامآشنای حوزه بیابان به کمک همکارانش پژوهشی را در این خصوص انجام داد و شرایط را برای تثبیت مناطق بیابانی با و بدون مالچ نفتی بررسی کرد، نتایج این پژوهش هم در اختیار سازمان جنگلها قرار داده شد. درویش افزود: با توجه به اینکه بازوی مشورتی سازمان جنگلها مؤسسه ما بوده و باید به آنها راهکار و نقشه بدهیم اما آنها حتی به نزدیکترین ارگانی که باید از آن مشورت بگیرند، توجه نکردند و روشهایی را به کار میبرند که تبعات محیطزیستی خطرناکی دارد و تابآوری منطقه را پایین میآورد. وی در پاسخ به این پرسش که چرا سازمان جنگلها همچنان اصرار بر مالچپاشی دارد؟ عنوان کرد: یک تفکر قدیمی در سازمان حاکم است که مثلاً ۶۰ سال پیش در حارثآباد سبزوار برای تثبیت مناطق بیابانی از مالچ استفاده میکردیم و جواب داده است، بله خیلی از روشها ممکن است جواب بده، اما به چه قیمتی؟ چرا از تجربیات جدید که آسیبی به محیطزیست نمیرساند، استفاده نکنیم.
#نه_به_مالچپاشی
#امیرحسین_لقمان
#بیت_کوصر
#خوزستان
#محمددرویش
#بخش_تحقیقات_بیابان
#موسسه_تحقیقات_جنگلها_و_مراتع_کشور
https://farsnews.ir/khuzestan/news/13990114000588