صبح دیروز همكاران عزيزم مصطفي فرزاد و فرهاد خاكساريان از بلوچستان بازگشتند و با خود تصاويري تر و تازه از روزگار شاداب امروز كلير – capparis deciduas – در مومان – نزديك چا بهار و نيز در باهوكلات آوردند. (همان طور كه پيش تر در بررسي وضعيت خشكسالي كشور گفتم، سیمای جنوب شرق كشور امسال رؤيايي است).
گفتني آن كه – علاوه بر کارکرد حفظ آب و خاک – مقدار پروتئین، چربی، کربوهیدرات، فیبر خام و فسفر موجود در ميوههاي كلير به ترتیب دارای رتبههای دوم، پنجم، دوم، اول و دوم در میان تمام میوهها است.
قدر رستنیهای ارزشمند سرزمين خشك ايران را بدانيم.
همين!
مؤخره:
روزگار رنگی این روزهای باهوکلات بیشباهت به تنپوشهای رنگی و مشهور زنان بلوچی نیست …
چشم نواز بود
خوشحالم كه چشم نواز ديده مي شود …
زیبا بود
ممنون مهرگان عزيز … سلام گرم مرا از اين سوي آبها تا آن سو پذيرا باش.
درود بلوچستان یکی از جالب و حساس ترین نقاط ایران است پس از کشته شدن نادر شاه بلوخستان جزو امیر نشین های امپراتوری احمد شاه درانی اولین پادشاه افغانستان قرار گرفت با مرکزیت کلات از اواسط فتعلیشاه حکام کرمان پس از ضعف افغانها شدوع به پیشرفت در بلوچستان کردند و در ئوره ناصرالدین شاه گام به گام به ساخت قلعه شروع به تسبیط حاکمیت دولت نمودند در سال 1860 ایران کل سیستان را از دست افغان ها خارج کرد که سوگمندانه در سال 1880؟ با حکمیت گلد اسمیت در سوم سیستان زرنگ و نیمروز به دولت افغان که تحت الحمایه بریتانیا بود واگدار کرد نباید در تاریخ یکطرفه قضاوت کرد در نقشه ایران سال 1849 مرز ایران و خان نشین کلات که متحد بریتانیا بور تنگه هرمز بود!حیف از شاه هنرمند و با ذوقی چون ناصر الدین شاه که گیر مردم ایران افتاده بود!
جالبه نمي دونستم ناصرالدين شاه هنوز در ايران طرفدار داره! درود بر شما اشكار عزيز و ممنون از اطلاع رساني متفاوتت.
تا 100 سال پیش گورخر در سیستان و بلوچستان وجود داشت و یک راس بصورت رام در کنسول گری بریتانیا بور شیر نیز تا 1820 در سیستان وجود داشت بنا بر نظد زارودنی در سال 1911 در بمپور دهولdhole سگ وحشی قرمز اسیایی وجود داشته
بي دليل نيست كه روزگاري سيستان به تنهايي مي توانست ايران را تغذيه كند … ممنون از لطف و اطلاعات ارزشمندي كه با خوانندگان مهار بيابان زايي به اشتراك مي نهي اشكار عزيز.
در اواسط قرن 19 بریتانیا برای مقابله با پیشروی روس ها در اسیای مرکزی و ممانعت از نزدیک شدن انها به هند طرحی داشت که با کمک پارسیان هند در سیستان یک دولت زرتشتی ایجاد نماید
رفرنس؟
سلام
جالب بود
بدرود
آقای درویش دروووود!شما که روی دست کوروش زدیدی و به جای اونهم بیدارید!!!نکنید آقا زیر آب خودتان را نزنید!من این مطلب را در فصلنامه تاریخ معاصر خواندم راستش را هم به خواهید باور ان برایم کمی دشوار است
نون نونه سنگک شاه هم ناصرالدین شاه!!تا اواخر قرن 19 گندم سیستان را به هند صادر می کردند از بی لیاقتی ما بود که در دوره طالبان نتوانستیم جلوی آب دزدی افغان ها را از هیرمند بگیریم راستی آقای دکتر می دانید هنوز هم بر طبق معاهده پاریس اختلاف های ایران و افغان را تنها دولت فخیمه می تواند حل کند و حکم باشد؟؟؟
اشكار عزيز: نگران زيرآب زدن من نباش … مردم خواب تر از آن چيزي هستند كه حتا تصورش راو هم مي كني برادر! خوشحالم كه يه همچين ديده بان پر و پيموني پيدا كرده مهار بيابان زايي من!
جانم اینقدرچوب قاجار رو به سینه نزن ببین با اومدن این نوکران استعمار چه بر سر ایران امد
با یک نگاه به نقشه ارضی ایران قبل و بعد قاجار مشخص میشه که اینها چه لعنتیهای بودند
مشک آن است که خود ببوید نه آن که عطار بگوید
این قلعه ها رو برای سرکوب مردم ایران مسیاختند نه استحکامات دفاعی برای مبارزه با بیگانگان
سعی کن تاریخ را به همان صورت که هست بازگو کنی جانم نه با خیالات
رهگذر جان!
شما حالتون خوبه؟
قاجار را از کجا در این یادداشت درآوردی؟!!!!!!!!