روزگار خشک گربه‌ی ایران!

نقشه خشکسالی کشور تا پایان اردیبهشت 1388

    بررسی تازه‌ترین نقشه‌های خشکسالی کشور (از مهر 87 تا پایان اردیبهشت 88) – که به همت دکتر مرتضی خداقلی و همکاران سختکوشش در پایگاه استانی مدیریت خشکسالی کشاورزی اصفهان تهیه و به روز شده است، نشان می‌دهد که سر مشهور و گربه‌نشان وطن، دوباره در سیطره خشکسالی متوسط (یعنی بین 20 تا 45 درصد کمتر از بارش نرمال) قرار گرفته و به جز ماکو – که اندکی وضعیتی بهتر دارد – در اغلب نقاط سه استان اردبیل، آذربایجان شرقی و غربی، وضعیت امیدوارکننده نیست. رخدادی که به ویژه برای زیستمندان پارک ملی ارومیه نمی‌تواند خبری خوش به شمار آید. در حقیقت، اگر قرار باشد که دریاچه ارومیه دوباره بتواند شادابی خود را بازیافته و کاهش 30 درصدی مساحت و 50 درصدی عمقش را ترمیم کند، باید شرایطی مشابه شمال استان اصفهان (شهرستان اردستان، منطقه بین نظنز و نایین) را تجربه کند.
    از دیگر تفاوت‌های وضعیت اقلیمی کشور در نقشه‌ی اخیر باید به بهتر شدن نسبی شرایط در استان تهران، به ویژه کرج و تهران اشاره کرد که از خشکسالی شدید به خشکسالی متوسط و خفیف تغییر موضع داده‌اند. همچنین اوضاع در جاسک و کهنوج هم اندکی بهبود یافته است. اما همچنان شرایط در نیمه غربی کشور – که عمده‌ترین محل ذخیره و تأمین آب ایران است – با خشکسالی شدید تا خیلی شدید دست و پنجه نرم می‌کند.

وضعیت اقلیمی استان اصفهان از مهر 87 تا پایان اردیبهشت 88

    در استان اصفهان اما وضعیت به مراتب از میانگین کشوری مطلوب‌تر است و به چز لکه‌ی گلپایگان که همچنان از خشکسالی شدید رنج می‌کشد، بقیه نقاط استان از ترسالی بسیار شدید تا خشکسالی متوسط (شهر اصفهان، سمیرم و خوانسار) را تجربه کرده و در مجموع، ترسالی در استان اصفهان اندکی بر خشکسالی می‌چربد.

    در همین باره:

   – وضعیت خشکسالی ایران و اصفهان از ابتدای مهر ماه تا پایان دی ماه 1387
   – وضعیت خشکسالی ایران و اصفهان از ابتدای مهر ماه تا پایان بهمن ماه 1387
  – وضعیت خشکسالی ایران و اصفهان از ابتدای مهر ماه تا پایان اسفند ماه 1387
  – وضعیت خشکسالی ایران و اصفهان از ابتدای مهر ماه تا پایان نیمه نخست فروردین ۱۳۸۸

  – وضعیت خشکسالی ایران و اصفهان از ابتدای مهر ماه تا پایان فروردین ۱۳۸۸

  – وضعیت خشکسالی ایران و اصفهان از ابتدای مهر ماه تا پایان نیمه نخست اردیبهشت ۱۳۸۸

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تائید دیدگاه فعال است. دیدگاه شما ممکن است کمی طول بکشد تا ظاهر شود.