در ادامه مجموعه گزارشها و تحلیلهای مرتبط با وضعیت خشکسالی کشور – که با استفاده از نقشهها و دادههای تولید شده توسط همکاران سختکوش اصفهانیام در پایگاه استانی مدیریت خشکسالی کشاورزی اصفهان، انجام میشود – اینک می توان با اطمینان بیشتری از وضعیت اقلیمی کشور در سال آبی 88-1387 سخن گفت؛ چرا که یازده ماه از سال سپری شده و فقط شهریور باقی مانده است.
بر بنیاد اطلاعات موجود، آشکار است که روند کاهش اثرات و محدودههای خشکسالی در کشور همچنان ادامه داشته و میزان آن از 3923 کیلومتر در ماه گذشته به 1746 کیلومتر مربع (برای خشکسالی بسیار شدید)، از 124117 به 122188 کیلومتر مربع (برای خشکسالی شدید) و از 451159 به 382908 کیلومتر مربع کاهش یافته است. در عوض، میزان ترسالی شدید، متوسط و خفیف هم همان گونه که در جدول شماره 1 ملاحظه می شود، کاهش یافته است.
بنابراین، میشود نتیجه گرفت که شرایط کلی کشور در مجموع به سمت خشکسالی خفیف میل پیدا کرده، به نحوی که میزان سرزمینهای متأثر از آن از 630657 به 727822 کیلومتر مربع – معادل 45.3 درصد کل کشور افزایش یافته که نسبت به ماه پیش از آن، حدود 7 درصد افزایش را نشان میدهد.
جالب اینجاست که در استان اصفهان، وضعیت به مراتب بهتر از میانگین کشور بوده و تمامی روندها نشان از کاهش درجه وخامت خشکسالی و افزایش ترسالی – نسبت به ماه پیش – دارد (نقشه 2).
در همین باره:
– وضعیت خشکسالی ایران و اصفهان از ابتدای مهر ماه تا پایان دی ماه ۱۳۸۷
– وضعیت خشکسالی ایران و اصفهان از ابتدای مهر ماه تا پایان بهمن ماه ۱۳۸۷
– وضعیت خشکسالی ایران و اصفهان از ابتدای مهر ماه تا پایان اسفند ماه ۱۳۸۷
– وضعیت خشکسالی ایران و اصفهان از ابتدای مهر ماه تا پایان نیمه نخست فروردین ۱۳۸۸
– وضعیت خشکسالی ایران و اصفهان از ابتدای مهر ماه تا پایان فروردین ۱۳۸۸
– وضعیت خشکسالی ایران و اصفهان از ابتدای مهر ماه تا پایان نیمه نخست اردیبهشت ۱۳۸۸
– وضعیت خشکسالی ایران و اصفهان از ابتدای مهر ماه تا پایان اردیبهشت ۱۳۸۸
– وضعیت خشکسالی ایران و اصفهان از ابتدای مهر ماه تا پایان خرداد ۱۳۸۸
– وضعیت خشکسالی ایران و اصفهان از ابتدای مهر ماه تا پایان تیر ۱۳۸۸
درویش خان از زمستان های برف گیر اراک و تهران داستان ها شنیده ام بطوری که در دهه 30 خورشیدی در زمستان اراک به شدتی برف می بارید که برای رفت و آمد در کوچه بین برفها تونل زده بودندژنرال آیرونساید نیز به زمستان هولناک 1921 همدان اشاره داشت که میزان برف در عکس تا سر اسبی که او سوار بود رسیده بود لرد کروزن که در سال 1892 در زمان مرحوم ناصرالدین شاه به ایران آمده بود به زمستان های سخت گذشته ایران بنا بر آمار سفارت بریتانیا در تهران اشاره داشت؟(یکی از بهترین پوشش های گیاهی تهران باغ بیست هکتاری قلهک است که متعلق به دولت علیاحضرت می باشد!)
آیا اقلیم ایران از دو قرن پیش رو به خشکی میرود؟
خداییش همه گزارش یه طرف , تیترش یه طرف!
رنگ قرمز را مجبور به عقب نشینی می کنیم!
..دوباره سلام
امیدوارم سبز همچنان پیش بره- هم تو دلمون هم تو سرزمینمون- فکر کنم نقشه پهنه بندی دوتاش امیدبخشه- نه؟!