در روزهایی که ناباورانه میکوشیدم تا نبودن همیشگی پدر را باور کنم، دوستانم با نشان دادن این حکم از دادگاه ویژه روحانیت استان گیلان، خبرم کردند که هنوز برای ناباوری میتوان دلایل بیشتری هم داشت!
16 آبان ماه سال گذشته بود که دریافتم میشود چندین درخت کهنسال را نیز متهم کرده، محکوم کرد و به اشد مجازات رساند؛
16 آبان ماه 1387 بود که دریافتم درختی که بیش از یکهزار و پانصد سال عمر کرده است، میتواند به دلیل همین عمر زیاد، سبب تشویش اذهان عمومی را فراهم کرده و به ترویج خرافهپرستی در هزارهی سوّم بپردازد!
و سرانجام در شانزدهمین روز از دوّمین ماه پادشاه فصلها – پاییز – سال پیش بود که متوجه شدم،خوب بودن و مفید بودن و کمک به حفظ آب و خاک به تنهایی برای کرامت و پایداری هیچ موجودی که کافی نیست، هیچ، حتا ممکن است همین ویژگیهای ظاهراً مثبت کاملاً مشکوک ارزیابی شده و دشمنشادکن بنماید!
راستی! وقتی در برابر چنین جرم آشکاری با آن همه دلیل و مدرک روشن و حتا دفاع و اقرار علنی عامل قتل درختان از عملکرد خویش، پاسخ میآید که کفایت ادله کافی نیست و قرار منع تعقیب صادر میشود؛ دیگر چه جای حیرت از شنیدن برخی …
بگذریم … بگذریم …
خدایا چقدر باید بگذریم؟!
به خدا او هم سبز بود و هم گرم که افتاد …
افتاد
انسان که برگ
_آن اتفاق زرد – میافتد
افتاد آنسان که مرگ
_ آن اتفاق سرد –
میافتد
امّا
او سبز بود و گرم که
افتاد.
شادروان قیصر امینپور
برای آگاهی بیشتر:
ا
سلام ممنون از تلاش شما دوست مهربان محیط سبز که در این وانفسای مشکلات هنوزاز علاقه شریف خود به طبیعت فرو نکاسته اید خواستم بدانم آیاهرگزچیزی ازسروروستای نوفرست در استان خراسان جنوبی شنیده اید؟ خوشبختانه جهل عجالتا این درخت 2500ساله را تهدید نمی کنداما گمنامی این درخت ممکن است در آینده هدم آن را اسان نماید اگر توانستید از آن گزارشی تهیه کنید مفید خواهد بود. به تصویری از آن درحاشیه وبلاگ نوفرست بر خواهید خورد. من در ایران نیستم که کمکی توانم کرد..
http://www.noferest.blogfa.com
آدرس وبلاگ برای دیگر علاقمندان..
درويش جان سلام
خيلي نااميد نشو، حالا اول راهيم، ناآگاهي در بستر فكري جامعه ايراني ديگر حكم بيماري نيست بلكه در حكم يك عادت درآمده كه نبودش انسان را متعجب مي سازد. در زماني كه مداح اهل بيت (البته به اصطلاح) براي فحش دادن به موج سبزيها به هروسيله اي دست مي يازد و حتي دروغ تهيه استخر مشروبات الكلي را علم مي كند تا جوانان ايراني مبارز را به هر شكلي تكفير كند و يا پيش نمازي كه به صرف تند نماز خواندن فردي وي را كافر قلمداد مي كند، ديگر اين حكم هيچ جاي تعجب ندارد. اگر غير از اين بود بايد تعجب مي كردي.
ارادتمند
امير
درحالي كه طي دو ماه گذشته اخبار متعددي در خصوص آلودگي آب تهران منتشر شده و نگرانيهايي درباره مصرف آن براي شهروندان تهراني به وجود آورده بود، مرتضي تمدن استاندار تهران با سخناني مانند: «آب شرب تهران هيچ مشكلي ندارد و نبايد برخي آلودگي آبهاي سفرههاي زيرزميني را به آب شرب تهران ربط داد، و براي آنكه هر دستگاه و شخصي نتواند درباره آب تهران اظهار نظر كند و مردم را بيهوده نگران و مضطرب سازد، مصوب كرديم مسئولان قضايي از او دليل و مدرك مستند بخواهند و اگر نتوانست ادعاي خود را اثبات كند مورد پيگرد قانوني قرار ميگيرد».
داوود ملايي مديرعامل سابق شركت آب و فاضلاب استان تهران هم با گفتههايش در آخرين كنفرانس مطبوعاتي مبني بر اين كه: «شهروندان اصلاً نگران كيفيت آب تهران نباشند؛ چرا كه بهداشت آب با 40 آزمايشگاه تخصصي به صورت شبانهروزي بررسي شده و كيفيت آب را تضمين ميكند.» سعي در كوچك جلوه دادن ابعاد بحران داشتند اما كامران دانشجو، سخنگوي شوراي شهر تهران در دويست و پانزدهمين جلسه شوراي شهر تهران با اعلام آلوده بودن آب تهران تلاش آنها را ناكام كرد و گفت: «آلودگي آب شرب شهر تهران همواره وجود داشته اما در برخي محلات كم و زياد دارد و سازمان آب بايد نسبت به نوسازي شبكه آبرساني هرچه زودتر اقدام كند.»
او با تأييد وجود آلودگي در آب شرب شهر تهران به ويژه در مناطق جنوبي، ادامه داد: «در برخي از موارد نظير حادثه كشف جسد در مخزن آب پونك، حساسيت بيشتري در مورد آب شرب شهر تهران به وجود ميآيد اما آلودگي آب شرب مسئلهاي نيست كه پيش از آن وجود نداشته باشد.»
خوب باید چی گفت؟حالا بازم بگید درخت تا حکم ارتداد شما صادر بشه؟
از شجاعت و پیگیری شما در کاری که هیچ نفع شخصی در آن ندارید تقدیر میکنم و به شما درود می فرستم . به هر حال کار شما نتیجه ای بسیار ارزشمند داشت و قطع درختان متوقف شد . آنچه که از حکم فهمیده می شود قطع درخت به عنوان جرم یا یک ضد ارزش پذیرفته شده ولی ادله کافی نبوده است که خود گامی سترگ است . دوباره به شما و همکارانتان درود می فرستم . شرمنده ام که کاری از دست من ساخته نیست .
باسلام.
درختان که همیشه فدای زیاده خواهی ما انسانها شده اند.چرا که مابازور،همیشه زیرمان را فدا کرده ایم.
دریای جنوب هم کم کم به سرنوشت فضای سبز مادچار می شودد.نمی دانم آلودگی مواد نفتی جنگلهای حرا درنایبندرا شنیده اید یا نه؟ طعم آلودگی در عسلویه راچطور؟
اینجا هوا ابری است.آنجارانمیدانم.اینجا آن چیزی که فکرش را گماشته اند نیست.اینجا چیز دیگری استوباید بود و دید.باید بود وحس کرد.باید… .
درودبرآقای درویش ؛
وقتی حتی نمی توانیم حرف بزنیم چطورمی توانیم ازدرختان دفاع کنیم؟persian blogازديروزفيلترشده است.حتي اجازه نوشتن درباره محيط زيست راهم نداريم.چه رسدبه دفاع؟
همه ما مي دانيم كه براساس ماده 686قانون مجازات هيچ كسي عالماًوعامداًحق نداردبه درختان كه ازاموال ودارايي هاي عمومي هستندصدمه برساندوآنهاراقطع نمايدولي متاسفانه دركشورمااگراين قانون اجرامي شدجاي بسي تامل داشت.
پ.ن1:ماده 686، هركس درختان موضوع ماده يك قانون گسترش فضاي سبزراعالماًعامداًوبرخلاف قانون مذكورقطع ياموجبات ازبين رفتن آنهارافراهم آوردعلاوه برجبران خسارت وارده حسب موردبه حبس تعزيري از6ماه تا3سال وياجزاي نقدي از3ميليون تا18ميليون ريال محكوم خواهدشد.
پ.ن2:اصل48،50،4945قانون اساسي هم تاييدي برگفته هاي مذكورمي باشد.
درجايي كه ادعاي قانون مداري است ، قانون رعايت نمي شودچه بايدكرد؟!!!!!
اصلااگرهمه ايران هم يك پارچه كويرشود جزعده معدودي بانگ ازكسي برنمي خيزد.
متحیر شدم و خشمگین…
این روزها چیزهایی را به چشم دیده ایم که روزگاری در مخیله مان هم نمی گنجید!
سخن غمین و راستی را خواندم که چشمانم را خیس کرد و دلم را لرزاند:
استاد حسابي : “جهان سوم جايي است که هر کس بخواهد مملکتش را آباد کند، خانهاش خراب مي شود و
هر کس که بخواهد خانه اش آباد باشد، بايد در تخريب مملکتش بکوشد…”
سلام
شايد من و شما و ديگران از مجرم بودن آن موجودات زنده بي خبر باشيم!!!!!!!!!!!!
بدرود.
مهندس عزیز
این روزها درختان جوان و برومند دیگری نیز به جرم سبز بودن و ایستادن، به جمع آن درختان کهنسال شهیدمان پیوسته اند. اما دل قوی دار که رویش های انبوه در راه است و برای این امید “ادله کافی” وجود دارد.
درویش عزیز سلام:
اگر همراه آن حکم نا عادلانه برای ما جریمه های سنگینی نیز قایل می شدند باز هم من ناراحت نمی شدم. انتظار این حکم را از همان روز اول ارسال این داد خواست داشتم.
آنچه بر دل ریش ریش شده ام از قطع نا خردانه این درختان مرحم می گذارد چند چیز است.
از سالها پیش که کار شناسایی, معرفی و تکثیر درختان کهنسال را شروع کردم هیچ گاه فکر نمی کردم در بین رجال! این مملکت کسی یافت شود که دستور قطع این درختان ارزشمند را صادر کند. هموار فکر می کردم نا بخردی و سود جویی مردم عامی و یا عوامل نا مساعد طبیعی ممکن است این درختان را نابود کند. با این پندار هرجا پای هر درخت کهنسالی میرسیدم بذر یا قلمه های از آن برای تکثیر تهیه می کردم و نهالهایی را که از آنها حاصل می شد بین طالبین آنها توزیع می کردم. در این راستا پاییز گذشته و بهار امسال 1500 نهال درخت ارس را که پایه مادری آنها (ارس کهنسال کرچان) 1700 سال سن دارد با کمک کوهنوردان‘ دانشجویان و همکاران اداری در ایستگاه سیراچال کشت نمودم. هم اکنون از ده ها پایه درختان کهنسال صدها نهال آن رادر اختیار دارم تا یا خود آنها را کشت کنم و یا به دست علاقمندان آنها برسانم تا آنها در جایی محفوظ از دست آقای اشکور و ایادی وی کشت نمایند.
نکته دیگری که به من امید می دهد تا با آرامش از حکم نا عادلانه دادگاه بگذرم تصویب تدام طرح شناسایی‘ معرفی تکثیر و تهیه اطلس و فرهنگنامه درختان کهنسال ایران است. با تصویب این طرح و با جدیت درختان کهنسال ایران را شناسایی و در سطوح بین المللی معرفی خواهم کرد. با همکاری میراث فرهنگی کلیه این درختان به عنوان اثرهای طبیعی ملی و اثرهای طبیعی جهنی ثبت خواهند شد. با ثبت این درختان جز’ آثار طبیعی ملی و جهانی دیگر به اسم مبارزه با خرافه پرستی هیچ کس در هر مقامی حق گزندی بر آنها نخواهد داشت. اشکوری ها برای مبارزه با خرافه پرستی باید دنبال راه صحیح آن بگردند.
شناسایی می کنیم
تکثیر می کنیم
ثبت ملی و جهانی می کنیم
و به این عمل خود افتخار می کنیم
در تاریخ خواهند نوشت اگر افراد معدودی در این مرز و بوم بودند که در اوج قدرت غرور با قطع درختان کهنسال برای خود دنبال نام و شهرت بودند. هزاران بلکه ملیونها نفر نیز بودند که بی نام نهالهای این درختان را بر فراز و نشیب کوه ها نشاندند که اگر خود و نامشان از صفحه این روزگار محو شد اثر پر هیبتشان خوار چشم آنهایی باشد که صلابت این درختان را نمی توانند ببینند.
درویش عزیز سلام:
اگر همراه آن حکم نا عادلانه برای ما جریمه های سنگینی نیز قایل می شدند باز هم من ناراحت نمی شدم. انتظار این حکم را از همان روز اول ارسال این داد خواست داشتم.
آنچه بر دل ریش ریش شده ام از قطع نا خردانه این درختان مرحم می گذارد چند چیز است.
از سالها پیش که کار شناسایی, معرفی و تکثیر درختان کهنسال را شروع کردم هیچ گاه فکر نمی کردم در بین رجال! این مملکت کسی یافت شود که دستور قطع این درختان ارزشمند را صادر کند. هموار فکر می کردم نا بخردی و سود جویی مردم عامی و یا عوامل نا مساعد طبیعی ممکن است این درختان را نابود کند. با این پندار هرجا پای هر درخت کهنسالی میرسیدم بذر یا قلمه هایی از آن برای تکثیر تهیه می کردم و نهالهایی را که از آنها حاصل می شد بین طالبین آنها توزیع می کردم. در این راستا پاییز گذشته و بهار امسال 1500 نهال درخت ارس را که پایه مادری آنها (ارس کهنسال کرچان) 1700 سال سن دارد با کمک کوهنوردان‘ دانشجویان و همکاران اداری در ایستگاه سیراچال کشت نمودم. هم اکنون از ده ها پایه درختان کهنسال صدها نهال آن رادر اختیار دارم تا یا خود آنها را کشت کنم و یا به دست علاقمندان آنها برسانم تا آنها در جایی محفوظ از دست آقای اشکور و ایادی وی کشت نمایند.
نکته دیگری که به من امید می دهد تا با آرامش از حکم نا عادلانه دادگاه بگذرم تصویب تدام طرح شناسایی‘ معرفی تکثیر و تهیه اطلس و فرهنگنامه درختان کهنسال ایران است. با تصویب این طرح و با جدیت درختان کهنسال ایران را شناسایی و در سطوح بین المللی معرفی خواهم کرد. با همکاری میراث فرهنگی کلیه این درختان به عنوان اثرهای طبیعی ملی و اثرهای طبیعی جهانی ثبت خواهند شد. با ثبت این درختان جز’ آثار طبیعی ملی و جهانی دیگر به اسم مبارزه با خرافه پرستی هیچ کس در هر مقامی حق گزندی بر آنها نخواهد داشت. اشکوری ها برای مبارزه با خرافه پرستی باید دنبال راه صحیح آن بگردند.
شناسایی می کنیم
تکثیر می کنیم
ثبت ملی و جهانی می کنیم
و به این عمل خود افتخار می کنیم
در تاریخ خواهند نوشت اگر افراد معدودی در این مرز و بوم بودند که در اوج قدرت و غرور با قطع درختان کهنسال برای خود دنبال نام و شهرت بودند. هزاران بلکه ملیونها نفر نیز بودند که بی نام و بی چشم داشت نهالهای این درختان را بر فراز و نشیب کوه ها نشاندند که اگر خود و نامشان از صفحه این روزگار محو شد اثر پر هیبتشان خوار چشم آنهایی باشد که صلابت این درختان را نمی توانند ببینند.
سلام آقاي درويش عزيز
خوشحالم كه مجددا نوشتيد…شاكريم از طبيعت ايران، كه سبزيهايش بيشمار است و سبزهايش بيشمارتر…تبر اين سياهانديشان هم روزي از كار خواهد افتاد
در عجبم از این همه هوش و فراست اون برادر که این فتوا رو صادر کرده . بجای حل کردن مساله زده کلا صورت مساله رو پاک کرده .
سلام جناب درویش سبزسبزسبز
مدتی در دنیای مجازی غایب بودم, با برگشتم ابتدا به اندوه درگذشت پدر و سپس اندوه دیگرباره ی قتل عام سبزی و درخت برخوردم. تسلیت می گویم .
درخت را هم بکشیم خاطره ی طراوتش هیچگاه محو نخواهد شد
سبز بمانیدوسرفراز
سلام
خیلی وقت بودکه به سایتتون سر نزده بودم وراستش وقتی این مطالب رو می خونم یا می بینم خیلی دلم می گیره .
امیدوارم که امیدواریمون به یاس کشداری منتهی نشه
پوینده و پاینده باشید
ضمن تقدیر از حسن توجه شما به طبیعت از دست رفته ایران ، بدینوسیله از تلاش های حضرتعالی و آقای مهندس امیر پریزاد و دیگر دوستان قدردانی می نمایم .
باشد که دیگر نگوییم :
بگدریم ……
استاد
هر کار کردیم نشد ….
کار نشد نداره امیر جان!
نباید ناامید شد.
مرسی