استان کرمان شاید بعد از استان فارس با بیشترین تراز منفی سفرههای آب زیرزمینیاش مواجه است؛ رخدادی که بیش از دو دهه است که به واقعیت غمانگیز کرمان بدل شده است.
حال در چنین شرایطی، حتماً برای شما جالب است که بدانید آنچه شهر کرمان را با خطر ویرانی مواجه ساخته و از آن تعبیر به «زلزله خاموش» میکنند، فزونی آب و پیشروی آبهای زیرسطحی است!
دوست و همکار عزیزم – مهرداد مسیبی – اخیراً از کرمان برگشته و گزارشی داغ داغ برایتان مهیا ساخته است؛ او را و گزارشش را دریابید تا با ناسازه یا پارادوکس تلخ و نگران کننده کرمان بیشتر آشنا شوید.
ممنونم از پر کردن پیمانه ام
وظیفه بود رفیق …
واااای, گزارش وحشتناکی بود. واقعا” باید چکار کرد؟ من که فکرم به هیچ جایی نمیرسه, و میدونم که هیچکدوم از مسئولین استان هم به فکر نیستن وگرنه تا حالا یه کاری کرده بودن. بنابراین, آقای درویش… دست به دامن خودتون, چند تا از همون راهکارهای ناب تون را بگین, شاید فرجی حاصل بشه.
بهترین و پایدارترین راهکار، تسریع در ساخت شبکه فاضلاب شهری کرمان است تا بدین ترتیب مردم مجبور نباشند در ساخت هر خانه ، یک چاه جذبی جدید هم حفر کنند.
البته در کوتاه مدت می شود بر روی مکش آب های زیرسطحی توسط موتور پمپ های قوی نیز فکر کرد. به ویژه با توجه به کمبود آب شدید در استان کرمان و بخش کشاورزی، می توان به سامانه بازچرخانی این آبها اندیشید.
درود …
محمدجان با ایجاد زهکش در بیرون شهر نمی توان تا حدودی از این وخامت کاست؟
ممنون از گزارش خوب مهرداد خان که به محیط زیست شهری هم پرداخته است. درود دوست عزیز …
موضوع مهم پل ارتباطی بین رگه های آب زیرسطحی است. در زابل پیشنهاد تو را تا حدودی عملی کردند. زیرا آنجا نیز یک لایه غیر قابل نفوذ وجود دارد.
درود …
نگران کننده است.
موافقم!