پیشتر از قول مایاها و دانشمندان ناسا نوشتم که ممکن است 2 یا 3 سال به پایان زندگی در زمین مانده باشد! اما حال میخواهم از قول یک پروفسور آلمانی شاغل در دانشگاه کمبریج به نام Nicholas Boyle بگویم که ممکن است، تاریخ مرگ تا 2014 عقب برود!
این پروفسور آلمانی کتابی دارد با عنوان:
“2014: How to Survive the Next World Crisis“
و در آن با اشاره به پیامدهای فاجعهبار رشد جمعیت، نوشته است: “دنیا در حال ورود به یک بحران جهانی بسیار شدید و بی سابقه در تاریخ است که در واقع عواقب بسیار بد و طولانی مدت بحران اقتصادی بینالمللی کنونی است.”
چنین است که او سال 2014 را آستانهی ظرفیت پذیرش کره زمین دانسته و آن زمان را پایان دنیا معرفی کرده است.
نتیجه گیری اخلاقی:
اگر میخواهید از الآن برای کنکور بخوانید تا چهار سال دیگر مهندس شوید و بتوانید از مزایایش بهرهمند گردید! بهتر است بیخیال شوید و زندگیتان را بکنید!!
چینی ها می گویند « جایی که چینی زندگی می کند آنجا چین است !»
رشد جمعیت واقعأ یک تهدید بزرگ مخصوصا برای کشوری مثل ایران است. اما خوشبختانه کشور ما در این یک ضمینه نقشی ندارد . کشور چین و هند بزرگتربین رشد جمعیت را دارند و این مشکل جمعیت زیاد خود را « صادر » هم می کنند. رفته رفته بدون اینکه تهاجمی احساس شود چینی ها به بقیه دنیا فرستاده می شوند و بدینوسیله کشور چین نفوذ خود را گسترش می دهد. با این کار آنطور که چینی ها می گویند « یک نفر با کاسه خالی برنج خوری کم می شود. »سیاست های چین امروزه سعی در تهاجم اقتصادی توسط صادرات کالا ٫ ایجاد وابستگی و نابودی تولیدات کشورهای د یگر و فرستادن چینی ها به عنوان شهروندان در ابتدا نامرئی کشورهای دیگر است. بعد از مدتی این شهروندان نامرئی و ساکت به نمایندگان قوی امپراتوری چین در کشورهای ساکن خود تبدیل می شوند. خطر زرد کمتر از آمریکا و …. نیست.
پاسخ:
زاویه ورودتان به ماجرا برایم جالب است.
درود بر شما …
راستش من وقتی در ایران به دنیا آمدم تا قبل از اینکه دست و چپ و راستم را تشخیص دهم انقلاب شد و بعد از چند سال هم جنگ شد و اوضاع اقتصادی خراب شد و بعد که رسیدیم به کنکور سهمیه ای شد و بعد از رفتن به دانشگاه کار کمیاب شد و تا خواستم خانه بخرم گران شد و تا خواستم زن بگیرم مهریه ها هزار هزار شد و تا خواستم بروم شمال و جنگل را ببینم درختان کنده شد و تا خواستم در دریا آبتنی کنم پیشروی و پسروی کرد و ساحل لجن شد و تا خواستم در رودخانه ماهیگیری کنم پساب آمد و ماهیها مردند و نصیبم فقط قورباغه شد و وقتی خواستم به امریکا بیایم بلیطها یکهو گران شد و وقتی به امریکا رسیدم بحران اقتصادی شد و کار کمیاب شد و حالا هم که تازه امیدوارم چند سال دیگر نفسی به راحتی بکشم قرار است دنیا تمام شود!!!!
پاسخ:
خیلی لذت بردم از کمدی سیاه نهفته در یکان یکان واژگانت!
امید که حالا حالاها لب دریاچه ارومیه پیدایت نشود که اگر خشک شد، تقصیر توست!!
سلام آقای درویش عزیز. مطلب جالبی بود. راستش در این زمینه کتابی هست با عنوان The Limits to Growth که احتمالا با آن آشنا هستید. این کتاب در 1972 منتشر شده است و آینده ی زمین را حسب رشد سریع جمعیت و محدودیت منابع مدل سازی کرده است. کتاب ها و مقالات متعددی در همراهی یا پاسخ به این کتاب منتشر شده است. راستش مدتی قبل به دلایلی گذرم به کتاب افتاد و انصافا از منظر طرح مسائلی برای تفکر کتاب خوبی است. یکی از عمده ترین نقدهایی که بر این کتاب و در کل به این دیدگاه شده است این است که در این دیدگاه جمعیت به طور نمایی رشد می کند و منابع محدود در نظر گرفته می شود در حالی که توسعه سریع فناوری مورد توجه قرار نمی گیرد. به بیان دیگر شما اگر پنجاه سال پیش به یک شهروند تهرانی می گفتید که قرار است شهر تهران به جمعیت و وسعت کنونی برسد بی تردید چیزی جز عدم امکان و یا آشوب پیش بینی نمی کرد اما توسعه فناوری های حمل و نقل، ارتباطات، شبکه های اطلاعاتی و … باعث شده است که تهران نوعی بتواند شرایط پایداری داشته باشد. الان چک کردم و دیدم که ظاهرا این کتاب با عنوان “محدودیت های رشد” و نسخه ی جدید آن با عنوان “محدودیت های رشد (به هنگام شده پس از سی سال)” در ایران ترجمه و منتشر شده است.
پاسخ:
درود بر بهروز عزیز … درست است تکنولوژی می تواند ظرفیت پذیرش سرزمین را افزایش دهد، اما آن هم حدی دارد! ندارد؟
در این باره فردا یادداشتی دیگر را انتشار خواهم داد از یک نظریه پرداز بزرگ دیگر!
جناب مهندس عزیز بی اجازه لینکتان کردم اگر موافق نیستید بفرمائید تا حذف کنم
زنده باشید عمید خان. لطفتان به مهار بیابان زایی مستدام باد …
بی تردید رشد تکنولوژی هم نهایتی دارد کما اینکه به نظر در بعضی حوزه ها به نهایتش هم نزدیک شده است و یا برای رشد بیشترش باید هزینه های زیادی پرداخت شود. نمونه اش همین نشت نفت در خلیج مکزیک. من تقریبا روزانه اخبار جدی و طنز این حوزه را دنبال می کنم و می شود گفت واقعا بی پی به آخر خط رسیده است هرچند واقعا امیدوارم اینطور نباشد. راستش در مدل های جدید اقتصادی معتقدند که دانش و فناوری می توانند برخی مرزهای موجود در کاربری سرمایه و نیروی انسانی را به پیش برانند اما نکته ای که در این میان حیاتی است اینکه واقعا ممکن است خود این فناوری ها و مرزهای جدید بیش از پیش تهدید کننده ی سلامت و سعادت انسان ها و محیط زیست باشند. در واقع همانطور که تا امروز رشد اقتصادی در بسیاری از زمینه ها با صدمات جبران ناپذیر برای محیط زیست همراه بوده است رشد این رشد نمی تواند به این سادگی ها مسیر خود را تغییر دهد.
پاسخ:
به نظر من شر حاصل از رخداد بي پي در نهايت به نفع محيط زيست تمام خواهد شد.
درود …
در شرایط نامساعد حیات تمامی موجودات زنده شروع به تکثیر زیاد مینمایند و این امری طبیعی است.
با بهبود شرایط محیطی نرخ رشد جمعیت نیز کم میگردد.
کشور ما با داشتن یک درصد جمعیت جهان و 7 درصد منابع جهان مسلما مشکل در زمینه افزایش جمعیت نخواهد داشت.
پاسخ:
7 درصد را از كدام مرجع ذكر كرديد؟
درود …
تکلیف ما رو مشخص کنین ، ببینیم برنامه ریزی چند ساله باید بکنیم !!؟
پاسخ:
بهتر است در ايران برنامه ريزي را كنار گذارده و بر بنياد آموزه “ناغافلكي” زندگي كنيم!
سلام آقای درویش خوشحالم از درج این مطلب و زاویه ورودتون به بحث پایان دنیا . اتفاقا قراره در رادیو ایران ، برنامه نگاه روز دوشنبه ها که مسولیتش اتفاقا با منه ، ظرف یکی دوهفته آینده به این موضوع پرداخته بشه . خوشحال میشم از نظرات شما و در صورت تمایل از حضورتون در برنامه بهره مند بشم.
درود بر شما. حتمن برنامه خوبي خواهد شد. لطفن ساعت پخشش را اطلاع رساني فرماييد. راستي! از 90 محيط زيستي چه خبر؟!
سلام
احتمالا نظریه ایشان بر اساس نظریه ایست که میگوید در 12 دسامبر 2012 دنیا تمام میشود. و ممکن است که سال 2014 آغازینی باشد برای کسانی که جان سالم بدر برده اند.
پاسخ:
گمان نمي كنم اين دو پندارينه با هم اينگونه مرتبط باشند.
درود …
جناب درویش یعنی من که 1389/06/01 اعزام به خدمت هستم نرم به سربازی و برم دنبال ایران گردیم و بعدذش جهان گردیم چون عاشق این 2 کار در زندگیم هستم
آقای درویش عزیز،
مقاله الی در این رابطه و خطرهای پنهان و نهانی که در زمینه رشد جمعیت (نه تنها چین بلکه کشورهای دیگر در نزدیکی ما) در تارنمای من است که شاید خواندنش برای دیگران جالب باشد هر چند که زاویه دید بکلی دیگری دارد.
نام مقاله ازدیاد مرد در چین میباشد.
http://farhangi-sanati.blogspot.com/2010/05/blog-post_7644.html
موفق و پیروز باشید.
پاسخ:
مقاله بسيار تكاندهنده اي است …
لطفا به ماجراي 2110 دقت كنيد جناب نوروززاد عزيز!