سوئدی‌ها به کمک کاج‌ها می‌خواهند بارون درخت‌نشین را زنده کنند!

نمی‌دانم این سعادت را داشته‌اید تا کتابی را بخوانید که بیش از نیم قرن پیش در سال 1959 به رشته‌ی تحریر درآمده؟ آن هم از نویسنده‌ای که ربع قرن پیش درگذشته است!
نام آن کتاب، «بارون درخت نشین یا The Baron in the Trees» است؛ کتابی که توسط یک ایتالیایی متولد هاوانا به نام ایتالو کالوینو  (Italo Calvino) به رشته‌ی تحریر درآمده و حکایت آدمی است که ترجیح می‌دهد روزگار آدم‌زمینی‌ها را از روی درخت دنبال کند و هرگز به زمین بازنمی‌گردد؛ رؤیایی که شاید برای خیلی‌ها هنوز هم جذاب باشد!

امروز امّا خبر می‌رسد که سوئدی‌ها به مدد جنگل‌های کاج خود، هتلی را برپاداشته‌اند که می‌تواند تا حدودی آن رؤیا را عینیت بخشد و بدین‌ترتیب به رونق صنعت گردشگری‌شان هم کمک کنند. امیدوارم توفیق سوئدی‌ها، سبب شود تا عزیزانی که هنوز فکر می‌کنند زندگی در کنار کاج‌ها ممکن است خطرناک باشد و از آنها با عنوان درختانی با گازهای سمی یاد می‌کنند؛ متوجه پندارینه‌های اشتباه خود بشوند.
گفتنی آن که این هتل در قلب جنگل‌های هارادس – Harads –  کشور سوئد واقع در 60 کیلومتری قطب شمال ساخته خواهد شد و از هم‌اکنون به هتل درختی شهرت یافته است.

17 فکر می‌کنند “سوئدی‌ها به کمک کاج‌ها می‌خواهند بارون درخت‌نشین را زنده کنند!

  1. شقایق

    چقدر رویایی و جالب ،
    این هتل می تواند رویای کودکی ِ خیلی ها را برآورده کند!

    پاسخ:

    و چقدر رؤیاهای کودکی دلنشین و صورتی رنگ هستند! نیستند؟

  2. سروی

    چه تصویر و تصور دلپذیری…

    یاد سهراب بخیر که گفت :
    و خدايي كه در اين نزديكي است:
    لاي اين شب بوها، پاي آن كاج بلند.
    روي آگاهي آب، روي قانون گياه.

    اونهایی که با کاج مشکل دارند فکر کنم یادشان رفته که:
    بدنگوییم به مهتاب ، اگر تب داریم

    پاسخ:

    من مانده ام که چگونه می شود با درختان مشکل داشت؟ یعنی از این موجودات هم مفیدتر سراغ داریم؟
    درود …

  3. فرهنگی‌ - تاریخی‌ - صنعتی

    آقای درویش عزیز،
    اگر قرار میبود که کاجها گازهای سمی تولید کنند و خطرناک باشند که بایستی نیمی از جمعیت اروپا و کانادا براثر گاز گرفتگی مرده باشند و جانوری نیز در این دو منطقه وجود نداشته باشد.

    هر موجود زنده ای (گیاهی و یا جانوری) جنبه های مثبت و منفی دارد و نگاه کردن تنها به یکسوی سکه بیخردی میباشد.

    موفق و پیروز باشید.
    فرهنگی – تاریخی – صنعتی

  4. محمد درویش نویسنده

    درود بر شما جناب فرهاد … خوب است شما هم از تجربه های خود در آلمان برای خانم نجفی بنویسید.
    سرفراز باشید.

  5. پورنگ پورحسینی

    شما را به خدا از بحث مطرح شده توسط خانم نجفی بگذرید! ایشان باورهای خود را دارند و باورهایشان در جای خود محترم هستند، اما برای ورود به فاز اجرایی طرح ایشان معمول این است که توسط کارشناسان معتبر سازمانهای مسئول رسما تایید شوند. به نظرم کاری که گزارش انجام آنرا نوشتید اگر در آن ملاحظات زیست محیطی رعایت شده باشد، که عموما در کشوری مانند سوئد چنین است (مگر خلاف آن ثابت شود)، نمونه ای است جالب از توسعه اصولی اکوتوریسم، و البته به نظر می رسد به تدریج بیشتر راهها در بهره برداری از منابع طبیعی به توسعه اکوتوریسم ختم خواهند شد.

  6. محمد درویش نویسنده

    بله من هم بر این باورم که تکیه بر اکوتوریسم اصولی و علمی و مبتنی بر درکی درست از خواهش های بوم شناختی سرزمین می تواند یکی از مؤثرترین راه های تآمین هزینه های حفظ و حراست پایدار از طبیعت باشد.
    درود بر پورنگ عزیز.

  7. اشکار

    درویش من! درویش من!!!
    شما هم این کتاب را خواندید؟
    ..بسیار زیبا است و در هنگام بیان داستان تغییرات سیاسی و فرهنگی آن بخش از ایتالیای تکه تکه را نشان می دهد……………امیدوارم این کار سوئدی ها بد آموزی برای یکسری افراد نداشته باشه!……………..درویش خان…..بلا بدور..مگر سوئد هم علی اوس احمد دارد؟

  8. محمد درویش نویسنده

    یک چیز جالب که در مطالعه این کتاب ناخودآگاه آدم را به فکر فرو می برد، تصور این امکان برای آن فرد درخت نشین بوده که می توانسته از آن درخت به آن درخت رفته و فواصل زیادی را بپیماید. این یعنی که پوشش درختی آن زمان چقدر انبوه و مطلوب بوده!
    چنین امکانی اینک حتا در جنگلهای هیرکانی ما هم وجود ندارد! دارد؟

  9. سروی

    تحلیلتون از این کتاب چقدر جالب بود ف
    شما به تمام دنیا از دید محیط زیستی نگاه می کنید!
    :D

  10. سیده نرجس خاتون مجتهد نجفی

    بسم الله الرحمن الرحیم
    # فرهنگی‌ – تاریخی‌ – صنعتی گفته است :
    یکشنبه ۲۰م تیر ۱۳۸۹ در ۰۹:۳۲

    آقای درویش عزیز،
    اگر قرار میبود که کاجها گازهای سمی تولید کنند و خطرناک باشند که بایستی نیمی از جمعیت اروپا و کانادا براثر گاز گرفتگی مرده باشند و جانوری نیز در این دو منطقه وجود نداشته باشد.

    هر موجود زنده ای (گیاهی و یا جانوری) جنبه های مثبت و منفی دارد و نگاه کردن تنها به یکسوی سکه بیخردی میباشد.

    موفق و پیروز باشید.
    فرهنگی – تاریخی – صنعتی

    با درود و احترام به کاربر بزرگوار
    1- گزارش سمی بودن و گاز سمی دادن درختان کاج از تحقیقات و بررسی های بنده نیست
    اگر این گذارشات و مطالب نادرست باشد حضرتعالی می توانید جوابیه ای بر آنان بنویسید و به همان پایگاه خارجی بفرستید یا حداقل در یان پایگاه و یا پابگاه های دیگر قرار دهید در این صورت از اینکه یک هموطن عزیز توانسته اند اشتباهات و نادرستی های دیگر کارشناسان را رد کنند بسی باعث افتخار ما و همه هموطنان خواهد شد
    2- اینکه دود اتومبیلها و آلودگی تهران مضر است کسی شک ندارد اما اینطر نیست که هر کس وارد تهران شد همان لحظه جان دهد تنگی نفس و آسم و تنگی رگهای و سرطان و …. هتلی که لابلای درختان کاج ساخته اند اولا مردم همیشه در هتلها اقامت ندارند بعد هم یک جلوه خاصضی دارد که هتلی بر درختان باشد
    سوم اینکه خود کاج آنقدر آلودگی ایجاد نمی کند آنهم در هوای پاک جنگل بلکه وقتی کاج را در شهرها بکاریم گازهای سمی کاج که در جای خودش زیاد نیست به اضافه هوای آلوده شهر و دود ماشین با هم اضافه می شوند و تولید بیماری و ناراحتی می کنند
    همان حرفی که با هم می زدیم من کی گفتم جنگلهای طبیعی کاج را نابود کنیم
    خداوند جل و علا کاج را آفریده در جای خودش و خارج از محیط زندگی انسانها حالا اگر انسان گاهی رفت و مثلا در این هتل زندگی کرد بسیار دلپذیر هم خواهد بود اما اگر این کاج ها را بجای درختان میوه در فضای شهرها با نفس انسانها بکاریم هم ظلم به انسان است هم ظلم به حیوان و پرنده و هم به نظر بنده ظلم به کاج است
    موفق و موید و سلامت باشید

  11. محمد درویش نویسنده

    یک روز به علامه جعفری گفتند: یعنی همه ی آنها هزاران برگی که در تفسیر اشعار مولانا نوشته اید، مد نظر مولانا در هنگام سرودن اشعارش بوده است؟
    علامه جواب داد: مهم نیست که مد نظرش بوده است یا نه! مهم این است که همه ی آنچه نوشته ام را می شود از آن اشعار استنباط کرد.
    .
    حالا هم ماجرا همینگونه است … من نمی دانم که آیا خالق “بارون درخت نشین” هم انگاره های محیط زیستی را در هنگام خلق کتابش مد نظر داشته یا نه؟
    اما یقین دارم که نتیجه ای که گرفتم، به راحتی از فحوای آن کتاب برداشت می شود! نمی شود؟
    درود …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تائید دیدگاه فعال است. دیدگاه شما ممکن است کمی طول بکشد تا ظاهر شود.