🇮🇷: @darvishnameh
🔴ترفند جدید مونسانتو برای جلوگیری از کاهش فروش محصولات تراریخته!🔴
گزارش اخیر رویترز، بسیار تامل برانگیز است و آدمی را یاد ترفندِ خودروسازان برای شکستن تحریم ملّی علیه خودروهای بی کیفیت شان می اندازد که در نهایت با چراغ سبز دولت و پرداخت وام ۲۵ میلیون تومانی به متقاضیان پایان گرفت. اما آیا امروز صنعت خودروسازی ایران از بحران خارج شده؟ آیا اگر آن سرمایه هنگفت صرف تغییر مبلمان شهری از خودرومحوری به زیست محوری برپایه آموزه TOD می شد، امروز کیفیت زیستن و سلامتی شهروندان بهتر نبود؟
بگذریم و گزارش رویترز را بخوانیم …
🔵 کمپانی #مونسانتو در ترفندی جدید و نگران کننده برای تحریک و تشویق کشاورزان آمریکایی، به آنها پول پیشنهاد داده تا برای دریافت علفکشی که تا بحال موجب تخریب ۳.۱ میلیون هکتار از گیاهان کاشته شده در چندین ایالت امریکا بوده، اقدام کنند!
این پیشنهاد زمانی به میدان آمده که شماری از ایالتها درنظر دارند مصرف مواد شیمیایی متغییر و بسیار ناپایدار را محدود کنند.
مونسانتو میخواهد تا ۵٠٪ از قیمت خرید محصولش را در سال آینده-٢٠١٨-به کشاورزان بازگرداند، اگر که آنها بذر سویای تراریختهXtend-soybeans از این کمپانی را با علفکش جدید سمپاشی کنند.
رویترز می نویسد: هزینه خرید XtendiMax یازده دلار برای هر هکتار است و مونسانتو پیشنهاد بازگرداندن شش دلار برای هر هکتار را ارایه می دهد، اگر که کشاورزان درخواست خرید بذر سویای نامبرده را با علفکشهای شناخته شده از این کمپانی بدهند. رایان روبیسکو از شرکت مونسانتو می گوید: “ما بر این باوریم که تشویق کشاورزان از طریق بازگرداندن پول به آنها برای مصرف XtendiMax به آنها کمک بیشتری در راه مدیریت و کنترل علفهای هرز می دهد.”
این علفکش به نحوی طراحی شده تا علفهای هرز مزارع سویا و پنبه را که در برابر علفکش دیگر Dicamba مقاوم شده اند، از بین ببرد، اما در صورتی که به مزارع مجاور (غیرتراریخته) انتشار پیدا کند، به محصولات آنها آسیب فراوان می زند. اما مونسانتو به شدت از مطمئن و بی خطر بودن این XtendiMax دفاع می کند و مشکلات بوجود آمده از آنرا برای کشاورزیهای همسایه به گردن مصرف اشتباه و نامناسب کشاورزان می اندازد.
در ماه اکتبر گذشته، آژانس حفاظت از محیط زیست ایالات متحده با شرکتهای وابسته به مونسانتو، یعنی: دوپونت و بی ای اس اف یک توافقنامه جدید برای مصرف بیش از اندازه dicamba امضاء کرد تا از پراکنده شدن این محصول و ایجاد ضرر برای کشاورزیهای غیرتراریخته در فصل کشت ٢٠١٨ ، به حداقل برساند. در این میان، مسئولان در داکوتای شمالی، میسوری و آرکانزاس در حال برداشتن گامهایی برای محدود کردن مصرف علفکشهای dicamba هستند. در آرکانزاس که مقدار خسارت وارد شده از این ماده شیمیایی بسیار سنگین بوده، قانونگذاران درنظر دارند تا استفاده از آنرا در تابستان آینده ممنوع کنند. بدنبال این تصمیم مونسانتو از مقامات کشاورزی ایالتی بدادگاه شکایت برده تا از این ممنوعیت جلوگیری کند.
به گفته مونسانتو، این کنسرن در حال حاضر روزانه بدلیل ممنوعیت استفاده از dicamba در تولید محصولات کشاورزی متحمل ضرر است و جبران این ضرر را نمی تواند از دولت مطالبه کند.
https://ecowatch.com/monsanto-xtendimax-pesticide-dicamba-2516566299.html