🔸️این حجم از نابخردی از انسانِ خردمند بعید است! نیست؟🔸️
🇮🇷: @darvishnameh
۱️⃣ مطابق پژوهشی که پنج سال پیش – ۲۰۱۵ – موسسه تحقیقات بینالمللی صلح استکهلم انجام داده است – عکس سوم – اگر فقط دهدرصد از هزینههای نظامی جهان به حوزه ریشهکنی فقر و گرسنگی اختصاص یابد، در مدت پانزدهسال میتوان این دو واژه را برای همیشه به خاطرهی تاریخ سپرد!
.
۲️⃣ بیشک اگر آدمها در جهانی زندگی کنند که هرگز از کابوسی به نام فقر و گرسنگی در عذاب نباشند، بخش بزرگی از جنگها، تجاوزها، قتل و نزاعهای خونین کاهش یافته، ویرانگریها مهار شده و عیارِ خلاقیت، نشاط، همدلی و امید مجال صعود مییابد. واقعاً چگونه میتوان باور کرد که آدمها بیش از نیممیلیوننفر آدم را سالانه عمداً به قتل میرسانند؟!
.
۳️⃣ تکاندهندهتر آنکه برپایهی گزارشهای سالنامه میلیتاری بالانس، بین پانزده تا بیستدرصد از کل هزینههای جنگی جهان، صرف رزمایشهای نظامی میشود! آیا تاکنون از خود پرسیدهاید که آن گلولهها، بمبها و موشکهایی که ارتشهای جهان در این تمرینهای نظامی بر سر دریاها، اقیانوسها، کوهستانها، بیابانها و … فرو میریزند، چند دههزار جاندارِ بیگناه را در زمین، آسمان و دریا به کامِ مرگ کشیده یا دچار وحشت و استرسی جانکاه میکند؟
.
۴️⃣ گزارش کنگره آمریکا میگوید: بین سالهای – ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۸ – شانزدههزار و ششصد و پنجاه و دونفر از نظامیان آمریکایی جان خود را در حین خدمت از دست دادهاند؛ اما نکته تاملبرانگیز این گزارش آن است که هفتاد و سه درصد این تلفات در شرایطی رخ داده که ربطی به شرایط جنگی و درگیریهای نظامی نداشته است! و این تراژدی تلخ در اغلب نیروهای نظامی جهان و در حین رزمایشهای نظامی هرساله در حال وقوع است!
.
۵️⃣ یعنی نهتنها باید نگران تلفات به محیطزیست در اثر رزمایشها باشیم، نهتنها باید نگران جان آدمها در این رزمایشها باشیم – مثل تراژدی اخیر در شلیک اشتباهی به ناوچه کنارک و شهادتِ غمبارِ نوزده سرباز وطن – که با این پرسش کلیدی هم مواجهه هستیم که چرا آدمها بیشتر از هزینهای که میتواند منجر به ریشهکنی فقر و گرسنگی – یعنی مهمترین مولفههای افزایش تنش، ناامنی و جنگ – شود، خرج تمرینهایی میکنند که در بهترین حالت – حالتی که سربازی به قتل نمیرسد – دردی از گرسنگی و فقر جهانی دوا نکرده و خسارتهای هنگفتی به ذخایر ژنتیک در بومسازگانهای جهانی وارد میکند؟!
.
۶️⃣ به عکس دوم نگاه کنید: چندین کشور دنیا به رهبری آمریکا مشغول ساخت این هواپیمای جنگی هستند که تاکنون بیش از سیصد و سی میلیارددلار هزینه برداشته و احتمالاً تا هزارمیلیارد دلار – پنج برابر رقم مورد نیاز برای ریشهکنی فقر و گرسنگی در جهان – هزینههای نهایی ساختش افزایش خواهد یافت.
۷️⃣ دقت کنید که این چند کشور از جمله ترکیه در حالی در ساخت این پروژه گرانقیمت بیش از سیصد و سی میلیارددلار هزینه کردهاند که مجموع کمکهای جهانی برای پژوهش و ساخت واکسنی برای کووید نوزده که اقتصاد جهانی را زمینگیر کرده به گرد پای آن هم نمیرسد!
۸️⃣ خب حالا شاید بپرسید ماجرای کلیپ اول چه ربطی به این قصه تلخ دارد؟! واقعیت این است که هیچ ربطی ندارد! فقط خواستم زهر این تحلیل را اندکی بگیرم با نگاه به حرکتهای موزون و آرامش غبطهبرانگیزی که بر بستر ترانه مشهور #میکیس_تئودوراکیس – حکومت نظامی اثر #کوستا_گاوراس – دارد … اصلاً شاید با خود میگوید: واقعاً شما آدمها خردمندتر هستید یا ما آفتابپرستها، وزغها، گاوها و الاغها؟!
۹️⃣ یادمان باشد: هدف این نوشتار انکارِ بنیه دفاعی هیچ کشوری از جمله ایران نیست، بلکه پرسش کلیدی این است: مرز و آستانهای برای قدرتمندشدن در حوزه دفاعی وجود دارد؟ آیا سزاوار است که در رقابتی مرگبار و برای عقبنماندن از یکدیگر، هرساله شاهد افزایش هزینههای نظامی و نظامیگری در جهان باشیم؟ آیا زمان یک میثاق بینالمللی برای کاهش هزینههای نظامی همه کشورهای جهان به نفع، اعتلای آموزش و پرورش، ارتقای نظام سلامت و بهبود پژوهشهای محیطزیستی فرا نرسیده است؟
#رزمایش
#هزینه_مبارزه_با_فقر
#کدامیک_خردمندتریم؟
#ریشه_ناامنی_در_جهان_معاصر
https://instagram.com/p/CAD1f01FxoU/?igshid=1whexzrr5r6ol