💠 تفاوت آلودگی هوای چین و ایران چیست که مدارسشان تعطیل نمیشود؟
محمد درویش، کنشگر محیطزیست:
🔹 ماجرا از آنجایی شروع میشود که وزیر آموزش و پرورش در جلسه هیئت دولت از تعطیلی بیش از حد مدارس بهدلیل آلودگیهوا گلایه کرد و گفت «در چین مدارس تا شاخص آلودگی ۳۰۰ تعطیل نمیشود. چرا اینجا مدارس در شاخص ۱۵۰ تعطیل میشود؟» وزیر کشور نیز پاسخ داد «اشکالی ندارد ما هم شاخص آلودگی ۳۰۰ را برای تعطیلی مدارس مدنظر قرار میدهیم.» بههمین راحتی.
🔹 طبق بررسیهای شرکت کنترل کیفیت هوای شهرداری تهران ۱/۸۲ درصد گازهای سمی که در فضای تهران تولید میشود، ناشی از منابع متحرک آلاینده است. منابع متحرکی که از سوختهای فسیلی استفاده میکنند. در این شرایط تصمیم میگیرند که مدارس، دانشگاهها و حتی ادارت تعطیل شود تا این تردد کاهش یابد.
🔹 در چین اکثر مردم از وسایل حملونقل پاک مانند دوچرخه، تراموا، قطار زیرزمینی و روزمینی، اتوبوسها و موتورهای برقی استفاده میکنند و فرقی ندارد که مدرسه تعطیل باشد یا نه. این نکته ظریفی است که وزیر کشور باید به آن توجه میکرد. نهتنها وزیر کشور به این موضوع توجه نکرده است.
🔹 وقتی رئیسجمهوری بوگوتا که یکی از شهرهای فقیر جهان است، در مدت زمان هشت سال موفق شد تا یک شهر آلوده را به شهر پاک تبدیل کند تا سازمان ملل جایزه بگیرد، چرا ما نتوانیم؟
🔎 منبع،: هممیهن
🆔 @shahremaa