🔻مشکل پروژه کاشت یک‌میلیارد درخت چیست؟🔻

🔻مشکل پروژه کاشت یک‌میلیارد درخت چیست؟🔻

🇮🇷 @darvishnameh

۱️⃣ وقتی در کشور فقیری چون اتیوپی می‌توان در یک روز سیصد و پنجاه میلیون درخت کاشت و تعداد درختان کاشته‌شده توسط دولت این کشور اینک از مرز دومیلیارد و ششصدمیلیون اصله هم گذشته است؛ چرا باید در مجامع داخلی نسبت به کاشت یک‌میلیارد درخت این همه شک و شبهه وجود داشته باشد؟

۲️⃣ حقیقت این است که ما هشت‌میلیون هکتار از ارزشمندترین رویشگاه‌های جنگلی خود در هیرکانی، ارسباران و زاگرس را در طول یکصدسال اخیر از دست داده‌ایم و بنابراین هیچ اولویتی بالاتر از آن نیست که حاکمیت در اقدامی عاجل بکوشد تا این جراحت را نه با کاشت یک میلیارد که ده‌میلیارد درخت ترمیم کند. پس مخالفت‌ها ریشه در کجا دارد؟!

۳️⃣ کافی است نگاه کنید به آمارهای دستگاه‌های مربوط و نامربوط در طول چهار دهه اخیر در کاشت درخت و بذرپاشی توسط سازمان جنگل‌ها، سازمان حفاظت محیط‌زیست، شهرداری‌ها، سازمان‌های جهاد استان، تشکل‌های مردم‌نهاد و خیریه‌ها و داوطلبان حقیقی و حقوقی و … به جرات می‌گویم اگر این کاشتن‌ها قرار بر ثمردادن داشت، اینک باید بیش از ده میلیارد درخت جدید در ایران به آسمان سلام می‌داد، اما نه‌تنها این اتفاق نیافتاده است که دست‌کم دومیلیارد درخت ارزشمند را هم از دست داده‌ایم! چرا؟

۴️⃣ کافی است نگاهی به همین طرح شکست‌خورده تنفس در هیرکانی بیاندازیم که دولت از تامین بودجه اندک برای کاهش وابستگی معیشتی جنگل‌نشینان عاجز ماند و عملاً بر قاچاق چوب و تخریب جنگل‌ها در کشور افزود. درست مثل اجرای طرح‌های قرق که درنهایت منجر به افزایش فشار دام بر دیگر رویشگاه‌های جنگلی و مرتعی می‌شود.

۵️⃣ راست آن است که ماجرا ساده است؛ زمانی می‌توان به موفقیت چنین طرح‌هایی باور داشت که علاوه بر درخت‌کاری به درخت‌داری هم فکر شده باشد و مشکلات معیشتی مردمی که روزی‌شان با کاشت این درخت‌ها، محدود می‌شود به شیوه‌ای دیگر جبران شود.

۶️⃣ دوباره به این کلیپ دقت کنید: همه چیز ظاهراً عالی است و تمامی موارد رعایت شده، اما فقط فیلمبردار یک نکته ساده را در نظر نگرفته و آن فراموش‌کردنِ ضربه بر کلید ضبط در آغاز تلاش است! مسوولان متولی کاشت یک‌میلیارد درخت در ایران! لطفاً به ما ثابت کنید که کلید ضبط را فراموش نکرده‌اید. و رمز اثبات این مدعا فقط از منطق چکمه عبور نمی‌کند؛ جامعه محلی باید ترغیب به مشارکت شود. علاوه براین باید برای معیشت جایگزینش تمهیداتی اندیشیده شده باشد تا داوطلبانه کشاورزی در زیراشکوب، چرای دام، ورود سگ‌های گله، کت‌زنی، گلازنی و … را متوقف کند.

#کاشت_یک_میلیارد_درخت
#محمد_درویش

https://www.instagram.com/reel/CoywJfhgHxT/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تائید دیدگاه فعال است. دیدگاه شما ممکن است کمی طول بکشد تا ظاهر شود.