همه‌ی آنچه که می‌خواهید در باره‌ی قم بدانید!

از راست به چپ: فتاحی - ادنانی و درویش (در کنار قلعه گلی - دشت مسیله قم)

    دوست و همکار عزیزم، محمّد مهدی فتاحی – مسئول بخش آبخیزداری مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان قم – اخیراً موفق به نگارش و انتشار کتابی شده است با عنوان: «ویژگی‌های استان قم، از نظر جغرافیایی، طبیعی و تاریخی». ضمن تبریک صمیمانه به این همکار سخت‌کوش خویش، از عموم علاقه‌مندان به این سکونتگاه دیرینه‌ی مرکزی کشور دعوت می‌کنم تا برای تکمیل اطلاعات خود، این کتاب ارزشمند را تهیه فرمایند.

روی جلد کتاب آقای فتاحی

    کتاب به همت انتشارات زمزمه زندگی و به بهای 4200 تومان هم‌اکنون در دسترس است. برای سفارش خرید کتاب می‌توانید با شماره تلفن‌های مرکز پخش آن (آفتاب شرق) تماس بگیرید که عبارتند از: 09193510051- 09124533145 و 7200723- 0251
    گفتنی آن که این کتاب از 11 فصل (در 400 صفحه) تشکیل شده که در آن به موضوعاتی چون: زمین شناسی و کانی‌های معدنی، منابع آب و خاک، پوشش گیاهی و حیات وحش، کشاورزی و دامپروری، گردشگری و دیگر ویپگی‌های اقتصادی و اجتماعی و مذهبی قم می‌پردازد. افزون بر آن در این کتاب چندین نقشه‌ی رنگی از وضعیت شبکه‌ی آب‌شناختی استان قم، شیب، زمین‌شناسی، کاربری اراضی، طبقات ارتفاعی، پوشش گیاهی و موقعیت ایستگاه‌های هواشناسی استان وجود دارد.
همچنین محمّد مهدی فتاحی کوشیده است تا اطلاعات نسبتاً کاملی از دریاچه حوض سلطان، دریاچه نمک، منطقه شکار ممنوع پلنگ دره و منطقه حفاظت شده پارک ملّی کویر گردآوری نماید. وی همچنین اشاره‌ای به پروژه بحث‌برانگیز و بسیار گران‌قیمت انتقال آب از سرشاخه‌های رودخانه دز به قم را در کتابش مد نظر داشته است. بررسی تاریخچه‌ی حیات طبیعی رودخانه‌ی قم‌رود – که این روزها به خبر اول منطقه بدل شده است – و نامرادی‌های روا داشته بر این آبراهه‌ی طبیعی یکی دیگر از فرازهای ارزشمند این کتاب به شمار می‌آید.
    برای این دوست و همکار فرزانه آرزوی موفقیت‌های روزافزون‌تر در سال پیش رو و افق زندگی‌اش دارم.

3 فکر می‌کنند “همه‌ی آنچه که می‌خواهید در باره‌ی قم بدانید!

  1. عمو اروند

    زمانی که با خواهر زاده‌ام در کناره‌ی رود شور ایستاده بودیم و به مسیل اسفالت شده‌ی آن با حیرت و حسرت نگاه می‌کردم به او گفتم داستان شهرداری قم قرینه‌ی همان داستان سعدی است:
    یکی بر سر شاخ بن می‌برید/ خداوند بستان نظر کرد و دید
    بگفتا که این مرد بد می‌کند/ نه بر کس، که نفس خود می‌کند.

    پاسخ:
    محمد افراسیابی عزیز مانند همیشه با ذکر این بیت جاودانه سعدی به نکته ظریف و دقیقی برای توصیف این نابخردی اشاره کرده اید. درود بر شما هموطن فرزانه.

  2. پورمند

    با سلام
    نه هر كه چهره بر افروخت دلبري داند
    نه هر كه آيينه سازد سكندري داند
    جناب آقاي درويش
    كتاب «ویژگی‌های استان قم، از نظر جغرافیایی، طبیعی و تاریخی» كه آقاي محمد مهدي فتاحي به اسم خود منتشر كرده كپي برداري محض از مطالب مطالعه توسعه اقتصادي و اجتماعي و فرهنگي استان قم است كه در بين سالهاي 1377 تا 1381 به سفارش سازمان مديريت برنامه ريزي استان و توسط شركت مشاور عمران زاوه انجام گرفته است(اين مطالعات در استانداري قم موجمود است). 90 درصد مطالب برگرفته از اين مطالعات است و آمارهاي ارائه شده نيز مربوط به سال 1375 مي باشد.با توجه به اينكه تقسيمات سياسي قم در سالهاي بعد از 1380 تغيير و اين استان از چهار بخش به پنج بخش و از يك شهر به پنچ شهر
    تبديل شده در اين كتاب كه در سال 1388 منتشر گرديده همان آمار همان طالعات مذكور آمده (استان قم داراي چهار بخش و يك شهر)و مولف زحمت به روز كردن اين آمار را نيز به خود نداده است. و حال خود حديث مفصل بخواناز اين مجمل.بنابراين شما نيز بجاي تبريك به ايشان بايد شديداً اظهار تاسف از عمل اين آقا داشته باشيدو اظهار تاسفي نيز بر وضعيت علمي كشور كه بازيچه دست اينگونه افراد شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تائید دیدگاه فعال است. دیدگاه شما ممکن است کمی طول بکشد تا ظاهر شود.