اين اُرس بيهمتا كه تا امروز بلندترين پايهي شناخته شدهي اُرس در ايران بوده است، 23 متر و 40 سانتيمتر ارتفاع دارد و از دست كم 1500 سال پيش در ده بادرود، شمال غرب فيروزكوه (دوكيلومتري جليزجند) مستقر بوده و به سرزمين خود افتخار و جلال و بركت بخشيده است.
ممنون از مصطفي خوشنويس عزيز كه زحمت شناسايي و تهيه تصاوير را برعهده داشته است و همچنين ممنون از بابك جليلپور (نفري كه در تصوير حضور دارد) كه مصطفي را در اين اُرسآزمايي دلنشين! ياري داده و همسفري كرده است.
گفتني آن كه – ظاهراً – بلندترين اُرس معرفي شده در جهان 25 متر ارتفاع دارد، ليكن هنوز در هيچ مرجعي از موقعيت دقيق جغرافيايي آن اطلاعات بيشتري انتشار نيافته است.
سلام و درورد فراوان بر شما
من برای کار تحقیقی خودم به تعداد 15-20 نفر دانشجوی رشته منابع آب یا هیدرولوژی برای پاسخگویی به سوالات پرسشنامه تحقیقاتی احتیاج دارم. چنانچه شما کسانی را میشناسد که علاقه مند به همکاری هستند، با ذکر رشته تحصیلی، ایمیل معتبر خود را به من ارائه نمایند. تمامی مشخصات شما در نزد اینجانب محفوظ خواهد ماند. این تحقیق به منظور یافتن مسائل مشکلات منابع آب ایران در 20-10 سال آینده میباشد.
تا حالا ارس به این بلندی ندیده بودم . واقعا جالب بود
سلام
بسيار جالب بود.
اميدوارم كه حكم …. اين درخت به دليل حضورش در اعصار پادشاهي دچار نابودي نگردد!!!
بدرود.
درویش خانا
جایتان خالی آدینه(جمعه)گذشته با دوستان به ارتفاعات تلخاب در فشم بعد از ورجین رفته بودیم (آدرس دقیق را شاید درست نگفته باشم)در ارتفاع 2900 متری دو چشمه آب گاز دار و آب آهن دار در فاصله نزدیکی با هم بودند که بسیار جالب بود(عکس ها را برایتان می فرستم)چشمه ها بمراتب جالب تر از ویلا های ساخته شده و در حال ساخت در روستای پایین دست بودند!(درویش خان برام در لواسون ویلا میخری؟)با دوستان کوهنورد صحبت کردم مایل به کاشت نهال ارس در منطقه شدند.در ارتفاعات بالا دیدیم جالب تر از همه یک بلوط در بالا دست روستا بود از همه جالب تر لهجهشمالی روستاییان بود در آهار هم لهجه شمالی بود مانند شمیران قدیم!!
درود بر جناب درویش عزیز…
بسیار امیدوار میشم وقتی چنین ارسی می بینم…
ارس نماد مقاومت برامه…
پیروز باشید
سلام-آقاي بان كي مون رو شما ارشاد كردين؟!مي دونم كار خودتونه:
http://isna.ir/ISNA/NewsView.aspx?ID=News-1410617
بابت تمام تلاش هاي سبز به خاطر نجات گندمان ممنونم- فكر كنم مرثيه گندمان ادامه داره؛ گزارش سبزپرس رو ديدين؟ آقاي خاكپور گفت مي خوان يه سد ديگه روي رودخانه آق بلاغ بزنن كه به معني مرگ تالابه. من نمي دونستم.
سبز و شاد و برقرار باشين آقاي درويش. باز هم ممنونم.
جالب بود . واقعا بعید میدونستم همچین ارسی در ایران باشه . واقعا درخت ارزشمندی است . خوشحال شدم . ممنون .
کجایین اونوقت؟
ارس همیشه خودتش سر فرازه این ارس که دیگه از اون سرفرازهاست از ارسهای من خیلی بلندتره;)
ا بابک اینجا چیکار میکنه؟! همین دیروز تو دانشگاه دیدمش . داره رو سروهای کهنسال کار میکنه. ای ناقلا حالا دیگه عکسش می ره تو ایترنت.
مثل اینکه هر جا یه سرو کهنسال پیدا شه باید یه نشونی از بابک و انوش هم باشه ؟!
سلام
من اهل بادرود هستم
ولی نه بادرود شما
بادرود کاشان (امامزاده آقا علی عباس)
اگه به گوشتون نخورده میتونین تو گوگل سرچ کنین و ببینین کجا رو میگم
ممنون میشم یه عکس از تابلوی ورودی شهرتون بگیرین و آدرسش رو توی وبم بزارین که اونو بزارم تو وبلاگمو به همشهریام نشون بدم
قربانت گردم، اینجا بادرود من هم نیست!
سرفراز باشید.
این منطقه که شما رفته اید شاه ورس نام دارد و بلندترین ارس آنجا در حدود بست سال پیش در اثر بی احنیاتی دچار حریق شد و من و دوست و پسر عمه ام سعید از کفشهایمان آب جهت خاموش کردن استفاده کردیم ولی موفق نشدیم و درخت را فردای آن روز سوخته دیدیم
ممنون محمدرضا جان. آیا می دانی آن ارس چند سانتی متر از این یکی بزرگتر بوده؟
محمد جان سلام ان روزها مردم به قدمت یک درخت زیاد اهمیت نمی دادند وبه بلندی آن اما این رابدانید که در درروزگاران نه چندان دور شاید30سال پیش دختران جوان چون آنجا را قدمگاه امازاده روستای بادرود یعنی امامزاده محمد و محمود مدانستند در روز خاصی آنجا جشن وشادی می کردند و پارچه و تسبیح به درخت گره مزدند شاید بخت خابیده بیدار گردد.
درود بر محمدرضاي عزيز …
حالا بيدار شد؟
بخت خوابيده را مي گويم!!
وقتی نوجوان بودم برای مهار بیابان زایی از کاشت تاغ و گز می گفتند(نمونه کاشان و اطراف تهران)و از مالچ پاشی برای تثبیت خاک و از کاشت درختان سوزنی در شمال برای جبران قطع بی رویه درختان جنگلی.اما امروز می شنوم همه اشتباه بوده است (گفتگوهای دکتر کردوانی)و می گویند باید ریگ پاشی کرد روی خاک ها.واقعا راه حل چیست؟آیا اتفاق نظر وجود دارد؟ یا بخشی از بی تدبیری ها ناشی از تشتت آرای خود زیست محیطی هاست؟
احمد آقا:
آیا به جز دکتر کردوانی، فرد متخصص دیگری را هم سراغ دارید که سخنان و ادعاهای ایشان را تأیید کند؟!
چگونه نظر یک فرد را در برابر اجماع فکری دیگر متخصصان، نوعی تشتت آراء می پندارید؟!
درود …
خیلی جالب بود استفاده کردیم ممنون
درود بر پسر عموی عزیزم که ۲۰ سال پیش خواست که ارس سوخته را نجات بده ولی متاسفانه نتونست! پسرعمو جان امثال شاهورس را بیشتر از آتش , نفوذ و سلطه طلبی جلیزجندی ها تهدید میکنه. بعد از تصاحب کامل سا و واشی حالا هم که جایی یک عکس از درخت پیری از روستامون که پدربزرگمون(دوستعلی)زیرش چرت میزد رو میبینیم , نام جلیزجند روی اون سنگینی میکنه…. درود بر مظلومیت بادرود