شاخه‌ی کوهستانی باغ گیاه‌شناسی ملّی ایران

سردر ورودی ایستگاه تحقیقاتی سیراچال در بالادستسد کرج - نرسیده به پل دوآب

    چند هفته‌ای است که به همت مرد همیشه جوان طبیعت وطن، مصطفی خوشنویس نازنین و پرانرژی، گروه‌هایی از دوستداران طبیعت و عاشقان درخت یگانه‌ی و دیرینه‌ی وطن – اُرس – راهی سیراچال می‌شوند.
   نگارنده نیز در یکی از این سفرهای پاییزی دلچسب، در حالی که طبیعت تمام مهر و لطفش را نثار دوستدارانش کرده بود، همراه این همسفران سبزاندیش و بی‌ادعا بودم تا چند نهال اُرس دیگر به دامن البرز مرکزی پیشکش کنیم.

شور نهالکاری در دامنه های سیراچال ... آبان 1388

     البرز، شاید یکی از مهم‌ترین و ارزشمند‌ترین رخساره‌های پیکرشناختی زمین در ایران دوست‌داشتنی من و تو باشد که سخاوتمندانه و بی‌منت، پایداری حیات را ارزانی‌مان داشته و می‌دارد. البرز اندوخته‌گاهی شگرف از ذخایر ژنتیکی کم‌نظیر فلات مرکزی و آبخوانی بی‌ادعا برای تأمین آب میلیون‌ها زیستمند ساکن در نیمه‌ی شمالی ایران‌زمین است.
قدر البرز را بدانیم و تا می‌توانیم، هر گاه که آن کلاه مخروطی شکل زیبا را بر کاکل سپید‌رنگ چکاد مقدسش – دماوند همیشه سرفراز و استوار – دیدیم، لحظه‌ای درنگ کرده و پروردگار مهربان را به دلیل آن که ما را از سرزمین ایران وارد کهکشان راه شیری کرد، نیایش کنیم و سپاس گوییم.

ورزش خوبی هم بود! نبود؟

    امید که قدر رویشگاه کم‌نظیر اُرس را بدانیم و روزی را شاهد باشیم که این شاخه‌ی کوهستانی باغ گیاه‌شناسی ملی ایران – که شوربختانه بسیاری از طبیعت‌ستیزان و زمین‌خواران دولتی و غیردولتی و فرادولتی! چشم طمع به آن دارند – بتواند چون نگینی سبز رنگ  بر غنای بوم‌شناختی منطقه بیافزاید.

مریم خدابخش و عیسی مومن رومیانی

    از محمّدحسن عصاره عزیز و همه‌ی آنهایی که آن روز آمدند و کاشتند و آبیاری کردند و استقامت و پایمردی می‌کنند تا سیراچال همچنان شاداب و سبز بماند و سزاوارانه به نسل بعد تقدیم شود، قدردانم.
    تصاویری از پاییز زیبا و خیس و افسانه‌ای چاده‌ی چالوس در آن روز را می‌توانید در دل‌نوشته‌های درویش بجویید و بخوانید و ببینید …

    در همین باره:
   – گزارش احمد محرابی عزیز از هم‌افزایی عاشقان طبیعت در سیراچال به همراه تصاویری بیشتر.

8 فکر می‌کنند “شاخه‌ی کوهستانی باغ گیاه‌شناسی ملّی ایران

  1. امير سررشته داري

    درويش عزيز سيراجال خاطره شروع به كار من است زماني كه با دكتر قدوسي عزيز بر روي طرحش كار مي كرديم و تحقيق كردن را مي آموختيم. واقعا عرصه بي نظيري است. اميدوارم روزي آن عرصه زيبا كه حكم يك كلاس گياهشناسي است مملو از گونه هاي گياهي شود و كف آن را نتوان ديد.
    ارادتمند

  2. محمد درویش نویسنده

    من هم با آرزویت همراه هستم امیر عزیز. جالبه که نخستین تجربه من در آبخیزهای جفتی فیله خاصه میانه/زنجان در سال 1368 برمی گردد به همین جمال خان قدوسی!

  3. حسين

    لطفا در مورد تخريب و تجاوز آشكار فرد ثروتمندي به نام شاهين ظهوري به حريم سيراچال مطلب بنويسيد فردي كه با پول همه آدمها را خريده و الان در حال تخريب هرچه بيشتر مي باشد

  4. حسين

    تا جایی که توانسته ام با عنایت به اینکه رابطه کاری تشکیلاتی با سیراچال ندارم صرفا به در جهت مبارزه با فساد اداری …. همه کار برای جلوگیری از اقدامات این فرد انجام داده ام.
    آقاي شاهين ظهوري (فرزند تقي ظهوري بازيگر سينماي قبل از انقلاب) در طي چند سال سال اخير در زمين خود واقع در روستاي سيرا (حدوداً 15 هزار متر كه بعداً با تجاوز به رودخانه و اراضي متعلق به موسسه تحقيقات جنگلها و مراتع حدوداً به 30 هزار متر رسيده است) اقدام به ايجاد كارگاه ساختماني بزرگي با اهداف خاص اقتصادي نمود و براي دسترسي به محل كارگاه مذكور با توجه به ممنوعيت احداث پل بر روي رودخانه كرج در صدد راهي براي احداث پل بزرگي بر روي رودخانه برآمد. نامبرده در راستاي انجام احداث اين پل و همچنين اخذ مجوز ساخت و ساز و .. ارتباطات مساله داري را با اشخاص و ادارات مختلف برقرار كرد و بقیه شو شما تحقیق کنین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تائید دیدگاه فعال است. دیدگاه شما ممکن است کمی طول بکشد تا ظاهر شود.