انگار همه جا آسمان همین رنگ است و طبیعت ستیزان، حتا در ایالتی همچون بریتیش کلمبیا که معروف به بهشت کشور کانادا است، نیز دست از تخریب برنمیدارند. ایالتی که پیشتر از وجود زیباترین باغ جهان در آن خبر دادم و افزون بر آن، 6 پارک ملّی مشهور و زیبا را نیز در خود جا داده است.
با این وجود، گزارش اخیر نشنال جیوگرافیک حکایت از تخریب گسترده این منطقه به دلیل فعالیتهای معدنکاوی و جادهکشی دارد؛ تخریبی که سبب شده چهرهی زیبای سرزمین اینگونه خراشیده و شخمخورده به نظر آید.
جالب این که در این دره، رودخانهای جریان دارد به نام Flathead که کیفیت آب آن از چنان مرغوبیتی برخوردار است که به عنوان یک شاخص معتبر جهانی از آن استفاده میکنند. اما اینک موجودیت این رودخانهی کم نظیر هم به مخاطره افتاده است.
حال باید دید در آن سوی آب، زور طرفداران محیط زیست آیا به طبیعتستیزان کانادایی میرسد یا این که قصهی پرغصهی آزادراه تهران شمال، جاده ابر و خجیر … آنجا هم تکرار میشود!
سلام و هزاران درود
استاد درویش عزیز حقا که دست مریزاد دارد تلاش های شما
پاسخ:
زنده باشی فرشید جان.
کشور های غربی زودتر از ماها دست به تخریب گسترده طبیعت زدند.
به تدریج اعتراض مردم بر اثر افزایش آگاهی و درک زیان های وارده به اقتصاد و جامعه توسط دولت مردان و قدرت های اقتصادی باعث کاهش روند تخریب شد ولی هنگامی که منافع آنی در پیش باشد و مردم هم اگاهی از تخریب نداشته باشند چه ایران و چه کانادا!
این مشکل در جنگل های مرطوب ساحل اقیانوس آرام کانادا هم پیش امده
داستان استخراج نفت کانادا را در دوره بوش از یاد نبریم
پاسخ:
استخراج نفت از آلاسکا بود نه کانادا!
حالا این حرفها هم درست در این وانفسای گرانی زعفران آیا برای شما همسایه ها حلوای نذری آوردند؟
نه! تا این لحظه که نیاوردند!
الهی این همسایه هایی که قدر درویش خان را نمی دانند به درون کوره ذغال گلپر آباد انداخته بشوند!
نه … خدا نکنه!