نخستين بازخوردهاي «بهترين خبر قرن» در بلوار كشاورز!

آينه‌هاي خورشيدي در پارك بمو - فارسپشت بان محيط باني بمو


     آنها كه يادداشت «بهترين خبر قرن براي محيط زيست» را پيش از اين خوانده‌اند، مي‌دانند كه موضوع چيست و آنها كه نخوانده‌اند، بايد بدانند: بهترين خبر قرن براي طرفداران محيط زيست، شتابي است كه در تمايل بسياري از دولت‌ها براي استحصال كارمايه‌هاي نو، همچون انرژي خورشيدي، بادي، زمين‌گرمايي و … پديد آمده است! چرا كه نفت از مرزهاي 140 دلار براي هر بشكه گذر كرده و بسياري از ناظران بر اين باورند كه جهانيان بسيار زودتر از آني كه پيش‌بيني مي‌شد، مجبورند با واقعيتي به نام 200 دلار براي هر بشكه نفت خام كنار بيايند!

نصب سلولهاي فتوولتائيك در استان مازندرانهمان


 و اين يعني: سبزترين موج تمدّن بشري از آغاز خلقت تاكنون!
كافي است بدانيم جمهوري فدرال آلمان، توانسته در همين سال گذشته ميلادي به رهبري آنجلا مركر، يكي از محبوب‌ترين رهبران اين كشور پس از جنگ جهاني دوّم، نه‌تنها پژوهش‌هاي گسترده‌اي را در حوزه‌ي استحصال انرژي‌هاي خورشيدي و بادي به سامان رسانده، بلكه عملاً از حاصل آن پژوهش‌ها در نظام مديريت اقتصادي خود بهره برده و بيش از شش و نيم درصد از ميزان مصرف سوخت‌هاي فسيلي نسبت به سال پيش از آن بكاهد؛ آن هم در شرايطي كه علاوه بر هند و چين، دولت پرادعايي چون ايالات متحده‌ي آمريكا هم در همان مدّت، حدود چهار و دودهم درصد بر ميزان مصرف سوخت‌هاي فسيلي‌اش افزود. شرايط به گونه‌اي است كه از حكومت تحت رهبري صدراعظم آلمان، با عنوان يكي از سبزترين دولت‌هاي جهان در سال 2007 ياد مي‌شود؛ دولتي كه به همراه سوئد نشان داد: مي‌توان بر ملاحظات زيست‌محيطي گردن نهاد و در عين حال كشور را به سوي مرزهاي بالاتر و پايدارتري از منظر قدرت اقتصادي، امنيت غذايي و كيفيت زندگي سوق داد.

نيروگاه خورشيدي شيراز

    و كافي است بدانيم، اينك عربستان سعودي به عنوان برخوردارترين كشور در حوزه‌ي ذخاير نفتي بزرگترين صادركننده‌ي نفت در جهان، اعلام كرده: مي‌خواهد در زمينه‌ي مهار و استحصال از انرژي خورشيدي هم در منطقه پيشگام باشد و سرمايه‌گذاري بي‌سابقه‌اي را در اين حوزه آغاز كند. كشوري كه هم‌اكنون نيز صاحب بيشترين دستگاه‌هاي آب‌شيرين‌كن خورشيدي است و حدود 24 درصد از بازار اين فناوري را در اختيار دارد (آمريكا با 16 درصد در جايگاه دوّم قرار دارد).
اينها را گفتم تا وقتي كه از تمايل جدي و حمايت بي‌سابقه‌ي عالي‌ترين مقام وزارت جهاد كشاورزي – مهندس اسكندري –  از رويكرد «مهار انرژي خورشيدي و بادي» در ايران آگاه مي‌شويد، زياد تعجب نكنيد.
      در حقيقت، به دنبال ارايه گزارش نگارنده در آخرين نشست شوراي پژوهشي مؤسسه متبوع (در تاريخ 2 تيرماه جاري) از امكانات كم‌نظير طبيعي ايران در استحصال انرژي خورشيدي، چهارشنبه گذشته، موضوع به طرز شايسته‌اي توسط دكتر محمّد حسن عصاره (رييس مؤسسه تحقيقات جنگل‌ها و مراتع كشور) به وزير جهاد كشاورزي منتقل شده و ايشان ضمن حمايت كامل از اين گزينه، اعلام داشته‌اند: نه‌تنها نهايت تلاش خود را براي مطرح كردن اين بحث در هيأت دولت به كار خواهند برد، بلكه آمادگي دارند تا به عنوان نخستين وزارتخانه از طرح استقرار سامانه‌ي صفحات خورشيدي و سلول‌هاي فتوولتائيك بر بام وزارت جهاد كشاورزي پشتيباني كنند؛ اقدامي كه بي‌گمان در صورت تحقق، مي‌تواند موجي سبز را در بين ساير نهادهاي دولتي و سازمان‌هاي غيردولتي در تهران و ديگر شهرستان‌هاي بزرگ و كوچك ايران به راه اندازد.
     فرصت را مغتنم دانسته، بار ديگر از تمامي مخاطبين اين تارنما دعوت مي‌كنم تا در نشست علمي روز دوشنبه – 10 تيرماه – شركت كرده و از نزديك در جريان مهمترين جستارهاي حاكم بر حوزه‌ي استحصال انرژي خورشيدي در ايران و جهان قرار گيرند.

 در همين ارتباط:
براي آنها كه به صادرات انرژي خورشيدي از طريق ايران مي‌انديشند!
كارمايه‌ي خورشيدي، همان لبخند پروردگار به ايرانيان است!

یک دیدگاه دربارهٔ «نخستين بازخوردهاي «بهترين خبر قرن» در بلوار كشاورز!»

  1. حمیدرضاوجدانی

    جناب درویش عزیز سلام. ازمطالب خوب شما و پیگیری جدی تان در مقوله محیط زیست و اینبار مقوله انرژی خورشیدی قدر دانی می کنم. قصدم نظر دادن درمورد مبحث فنی این مقوله نیست فقط فکری از ذهنم گذشت که نتوانستم ساکت بمانم. یاد کتاب: نفت طلای سیاه یا بلای ایران- افتادم وقتی از منابع درست استفاده نشود بلای جان مردم وابزار فشار و زور بر مردم و محیط می شوند.بر اساس این ایده در کشورهایی که دولت با پشتوانه یک منبع طبیعی حکومت می کند نیازی هم به پاسخگویی به مردم در خود احساس نمی کند چون منبع طبیعی مهمی (مثلا نفت) دست دولت است و با آن همه کارمی کند.این شیوه منجر به ضعف بنیادهای جامعه مدنی و بنیانهای دمکراسی در چنین کشورهایی می گردد.
    راستی مالکیت این انرژی خورشیدی هم دولتی است؟ اگر چنین است که باید بگم قوز بالا قوز می شود!!!!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تائید دیدگاه فعال است. دیدگاه شما ممکن است کمی طول بکشد تا ظاهر شود.