بر بنياد گزارشي كه خبرنگار مشهور نشنال جغرافي، آقاي John Roach در روز 18 ژوئن سال 2007 ارايه داده است، گروهي از دانشمندان برزيلي به سرپرستي دكتر Guido Gelli، از مؤسسهي آمار و جغرافي برزيل، پس از مطالعاتي مفصل و پيمايش زميني 14 روزه در آن بخش از رودخانهي مشهور آمازون كه در كشور پرو جريان دارد، به اين نتيجه رسيدند كه باور قرن بيستم جهانيان كاملاً غلط است! و رودخانهي نيل را نبايد طولانيترين رودخانهي جهان ناميد، چرا كه آمازون با طول 6800 كيلومتر، دقيقاً 105 كيلومتر از نيل درازتر است! به هر حال هر چند شايد عجيب به نظر رسد، امّا اين دانشمندان ميگويند توانستهاند پيچانرودي را در بخشي از آمازون كه متعلق به كشور زيباي ديگري به نام پرو (غرب برزيل) است، كشف كنند و با اندازهگيري دقيق طول اين پيچانرود، دريافتند كه مردمان قرن بيستم تا چه اندازه در اشتباه بودهاند! طفلكي مصريها، كه مجبورند با يكي از افتخارات طبيعي خود كه به واسطهي آن كلي گردشگر به كشورشان جذب ميكردند، خداحافظي كنند (البته مصريها نبايد زياد ناراحت باشند، چرا كه در عوض توانستند اين بناي پرشكوه تاريخي را كشف كرده و به سياههي اسرارآميز كهنزادبومهاي تاريخي عصر فراعنه بيافزايند).
البته به قول يك دانشمند برزيلي ديگر، به نام Glenn Switkes (از سائو پولو)، اين كه آمازون طولانيترين رود جهان است يا نيل، به مراتب از اهميت كمتري برخوردار است تا آگاهي از برنامهي دولت برزيل براي ساخت 60 سد بزرگ مخزني بر روي اين رودخانه و سرشاخههاي اصلياش و مخاطراتي كه طبيعتاً غنيترين زيستبوم جهان را از منظر تنوع زيستي گياهي و جانوري و آبزيان تهديد كرده و در معرض تنش جدي قرار خواهد داد.
سلامی از پس روزهای رفته بر باد.با تاخیر فراروان باید درروز بیابان زدایی خسته نباشیدی خدمتتان عرض م یکردم.نه خسته؟روزگار به سلامت باد.در ضمن سایت شما در دیار ما فیلتر شده.مبارکه.
خیلی جالب بود.