از استانداری که گورخرها را مصیبت می‌خواند تا استانداری که پلنگ‌ها را موهبت می‌داند!

    در 9 ماه گذشته، 9 پلنگ ایرانی، 9 هموطن خود را از دست داده‌ایم؛ همان پلنگ‌هایی که همسایه‌ی پرقدرت شمالی ما میلیون‌ها روبل برای انتقالشان از ایران و زادآوری‌اش هزینه کرد تا بتواند به عنوان پلنگ قفقاز در المپیک زمستانی 2014 از آن به عنوان نماد بازی‌ها رونمایی کند! ما برای حفاظت از این بزرگترین گربه‌سان خود چه کرده‌ایم؟ به نظر می‌رسد قاسم سلیمانی دشتکی می‌خواهد نخستین چراغ را روشن کند …

      نهم دی ماه 1392 ، استاندار چهارمحال و بختیاری خود را به ساختمان پردیسان در تهران رساند تا شخصاً آمادگی دستگاه تحت امر خود را برای حفاظت از بزرگترین گربه‌سان کشور – پلنگ ایرانی – اعلام کند؛ اقدام تحسین‌برانگیزی که نشان از فهم بوم‌شناختی (اکولوژیکی) درخور مرد شماره‌ی یک استان چهارمحال و بختیاری دارد. کافی است نگاه طبیعت‌گرانه‌ی وی را با همتای پیشینش در همان استان مقایسه کنیم که چگونه برای مدیران منابع طبیعی منطقه ضرب‌الاجل 20 روزه صادر می‌کرد و ایشان را مورد تهدید علنی قرار می‌داد!

از گورخرهای مصیبت تا پلنگ های موهبت چقدر راه است؟

    به راستی چه اتفاقی در این مملکت در کمتر از یکسال گذشته به وقوع پیوسته؟ چگونه از استانداری که وجود گورخرها در منطقه حفاظت شده بهرام گور را مصیبت برمی‌شمرد، اینک به استاندارهایی رسیده‌ایم که در سمنان می‌گویند: به جای وارد کردن ضربه به درختان به پای من ضربه بزنید و در بام ایران، خود را ناجی پلنگ ایرانی معرفی می‌کنند؟
چگونه است که در بهار مازندران، یک استاندار می‌خواست دیرینه‌ترین باغ گیاه‌شناسی کشور را به بهانه‌ی عبور یک جاده‌ی کمربندی، خراشی ژرف دهد، در حالی که جانشینش در پاییز مازندران و در دولت تدبیر و امید، خود را حامی منابع طبیعی و محیط زیست منطقه می‌داند؟
آیا این نشانه‌ها کافی نیست تا دریابیم و باور کنیم که هیچ زمان چون امروز، توجه به ملاحظات محیط زیستی در نزد دولتمردان ایرانی در چنین جایگاه والایی قرار نداشته است؟
آیا یادتان هست که سال 1392 را سال بیداری محیط زیستی در ایران نامیدم؟ آن شور و مطالبه‌گری مردمی، باید هم که چنین دولتمردان وفادار به آموزه‌های محیط زیستی را جانشین اسلافی کند که منابع طبیعی و محیط زیستی را سد راه توسعه می‌پنداشتند؛ موجی که دیر یا زود به صحن بهارستان هم خواهد رسید و به زودی درخواهیم یافت که نمایندگان مردم در مجلس نهم – از منظر وفاداری به آموزه‌های محیط زیستی – به هیچ وجه قابل مقایسه با اغلب جانشینان‌شان در مجلس دهم نخواهند بود! خواهند بود؟

4 فکر می‌کنند “از استانداری که گورخرها را مصیبت می‌خواند تا استانداری که پلنگ‌ها را موهبت می‌داند!

  1. محمد

    امیدواریم این حرکتها احساسی و نمایش نباشد. در این سالهااینقدر در موارد گوناگون حرکات نمایشی دیده ایم که باورمان نمی شود یک مدیر در راستای حفظ محیط زیست عالمانه حرکت کند.
    اگر تلاش ایشان واقعی و از روی علم و آگاهی باشد نتایج آن را در میان مدت می توان دید وگرنه این کارها هم مانند بسیاری دیگر از کارهای نیمه تمام به فراموشی سپرده خواهد شد.

  2. ج

    آقای درویش سلام
    من تو منطقه ای زندگی می کنم که هم پلنگ داره هم کل و بز و…
    و هراز چندگاهی میبینیم و می شنویم که پلنگی به یک فرد یا یک روستا حمله کرده.حتی چند تا فیلم از حمله پلنگ به روستا و لحظه آزادیش از قفس و … داشتم که می خواستم در اختیارتون بگذارم.اما با دیدن این مطلبتون دو دل شدم.
    کسی که اینهمه دلش واسه طبیعت و حیواناتش می سوزه رو با سیاست چه کار،که کدوم دولت خوب بود کدوم دولت بد.اگه دیدگاه جناهی نداشتی میتونستی فقط به اینکه مدیر قبلی بد بود و مدیر جدید خوب اشاره کنی نه اینکه اشتباه یک نفر رو به پای دولت بگذاری.
    خداوکیلی فکر می کنی موقع گزینش استاندار میان ازش سوال می کنن نظرت در مورد گوره خر ها چیه که این عزیز دلمون انتخاب شده؟
    من به هیچ دولتی کار ندارم.فقط خواستم بگم شمایی که اینقدر بزرگ شدی و به عنوان یک چهره تو جامعه بین الملل شناخته شده ای باید گاهی اوقات به خودت فکر کنی و خصوصیات خودت رو هم به کمال برسونی.
    موفق و پیروز باشی.

  3. imtish

    با درود، اول از همه بگویم که بی طرف سخن می گویم
    دوست عزیز
    در مورد گزینش یک استاندار باید به عاقل و آگاه بودنش نگاه کرد که بیشتر ماها میدونیم که آقای روحانی در این مورد بسیار موفق تر از رئیس جمهور قبل بودند لطفا از این گونه سخنان نفرمایید!
    و در مورد اینکه گفتید اشتباه یک مسئول رو به پای دولتش گذاشتن کاری اشتباه است باید گفت که آیا فقط اون جناب مسئول اشتباه کرده بود یا تعداد اون مسئولان کم بوده اند .خداوکیلللللی!!
    منتقدان دولت قبلی بیشتر بودند یا دولت فعلی؟؟هان؟!
    این سخنان اصلا جناحی نیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تائید دیدگاه فعال است. دیدگاه شما ممکن است کمی طول بکشد تا ظاهر شود.