نمیدانم تاکنون گذرتان به کتابخانه دیجیتال جهان افتاده است یا خیر؟ کتابخانهای که میتواند با یک کلیک و به صورتی مجانی کتاب مورد نظرتان را در هفت زبان زنده دنیا (انگلیسی، روسی، چینی، فرانسه، عربی، اسپانیایی و پرتقالی) در اختیارتان قرار دهد. نکته متمایز این کتابخانه ارزشمند – که اخیراً شروع به کار کرده – آن است که اغلب کتابها و اسناد موجود در آن در شمار اسناد تاریخی و معتبر جهان طبقهبندی میشوند و اینک به همت ۳۲ مؤسسه بینالمللی متعلق به ۱۹ کشور جهان، میلیونها برگ از این اسناد تحت هدایت یونسکو اسکن شده و دردسترس علاقهمندان قرار گرفته است.
از جمله میتوان به این نقشه اشاره کرد که تاریخ انتشار آن به سال ۱۸۹۸ میلادی میرسد و توسط مؤسسهای آمریکایی در شیکاگو تهیه و منتشر شده است. جالب این که در این نقشه هنوز از پاکستان خبری نیست و به بلوچستان هند اشاره شده است. همچنین بسیاری از نام شهرهای ایران، هماکنون تغییر کرده و مثلاً اینک سالهاست که به بندر معمره، خرمشهر میگویند. اما با این وجود خلیج فارس، همچنان خلیج فارس بوده و با عنوان Persian gulf از آن یاد شده است. باشد که دوستان شیخنشین ما در جنوب کرانههای این خلیج همیشه فارس، دست از لجبازی برداشته و در برابر اسناد بینالمللی کرنش کرده و واقعیت را بپذیرند.
برای تمامی انسانهای فرهنگدوستی که به چنین ابتکاری دست زده و آن را پیوسته به روز و غنی میسازند، آرزوی سعادت و نیکبختی بیشتر دارم.