مشهورترین تارنمای سبز در جهان عرب: ارض و ناس!

مشهورترین وبلاگ جهان عرب در باره محیط زیست

      یکی از هموطنان فرزانه‌ام که در لبنان روزگار گذرانده و مشغول پژوهش و علم‌آموزی است، اخیراً تارنمایی را به نگارنده معرفی کرد که دریغم آمد این دانستگی را با خوانندگان عزیز مهار بیابان‌زایی به اشتراک نگذارم. حامد بهشتی برایم نوشته است که استاد ایشان در دانشگاه آمریکایی بیروت، آقای دکتر Rami Zurayk نویسنده این تارنماست؛ تارنمایی که دغدغه‌ی اصلی‌اش طبیعت و مدیریت منابع طبیعی است.

نام عربی وبلاگ

    جالب این که اگر نام ایران را در موتور جستجوگر این تارنما وارد کنید، مطالب متنوعی ظاهر می‌شود که نشان از گستردگی بینش یا موضوعات مد نظر صاحبش دارد.
   یکی از لینک‌های تأمل‌برانگیزی که در این تارنمای علمی مشاهده کردم، مسأله‌ی بیابان‌زایی در عراق بود که اشاره داشت به آن که جریان سدسازی در عراق و کشاورزی در ایران آن را تشدید کرده و می‌کند!

کشاورزان جنوب عراق؛ سرگردان در خشکسالی و جنگ

    متأسفانه متن اصلی به زبان عربی است که امیدوارم دوستانی که به زبان عربی تسلط دارند، بتوانند برگردان کاملی از این مقاله را ارایه دهند. اما به هر حال، این موضوع نشان می‌دهد که ظاهراً طرف عراقی هم، همان اندازه که ما به دلیل خشک کردن هورالعظیم از او ناراضی هستیم، از همسایه‌ی شرقی‌اش ناراضی است!

نویسنده مشهورترین تارنمای سبز جهان عرب: ارض و ناس

7 فکر می‌کنند “مشهورترین تارنمای سبز در جهان عرب: ارض و ناس!

  1. ایران سبز

    درود

    من به چشم ها بی قرار تو// قول می دهم ؛// ریشه های ما به آب// شاخه های ما به آفتاب// خواهد رسید ؛// ما دو باره سبز می شویم …

    ما وبلاگنویسان در اعتراض به نادیده انگاشتن رای شهروندان، به خاک و خون کشیده شدن معترضان، شهادت هم وطنانمان توسط عوامل کودتای انتخاباتی و نقض آشکار حقوق بشر در ایران تصمیم داریم حمایت خود را از آنچه که انسانیت نام دارد و به ناحق زیر پا گذاشته می شود اعلام کنیم.

    ما از 30 تیر ماه تا روزی که دولت کودتا در صدد رسمیت یافتن باشد نام وبلاگ هایمان را به ایران سبز تغییر خواهیم داد. ما به حرمت آخرین نگاه ندا، به تقدس نفس های سهراب و به خون سرخ عزیزانمان بر آسفالت سیاه خیابان های ایران این جنبش را سبز و پایدار ادامه خواهیم داد.

    پیروزی ما در کثرت ماست. دست به دست هم می دهیم و جوانه می زنیم، ساقه های ما گرچه نازک است اما ما همه با هم هستیم، نترسید جنگل را نمی توان در هم شکست.
    هم نفس، همراه، یار دبستانی، هم وطن، وب نویس، دستم را دراز می کنم، هست یاری کننده ای که یاری کند؟

    اگر همراه شدی بزن قدش

    لطفا اطلاع رسانی کنید.

  2. فرزان اسدي(ابوحنانه)

    سلام
    موضوع توجه به اینسو جالب بود .
    یک پیشنهاد ممکن است بعضی از کارهای مثبتی را هم که محیط زیست انجام داده یادآور شوید؟ البته اگر در خور باشد!!
    بدرود.

  3. محمد درویش نویسنده

    درود بر فرزان اسدي عزيز: من اين كار را كرده ام. به عنوان مثال از تلاش سازمان محيط زيست براي توقف آسفالت مسير گوسفندسرا يادكردم. آن هم در شرايطي كه داراي مصوبه سفر استاني رييس جمهور است و البته امضاي رييس سازمان را هم دارد!

  4. اشکار

    درویش خان واقعا جلوی جاده کشی را گرفتند!
    لبنان پس از پایان جنگ های داخلی درپی احیای محیط زیست است
    احیای جنگل های سدر لبنان که تنها 3000 هکتار آن باقی مانده حفاظت از سواحل برنامه معرفی آیبکس نوبی(نوعی پازن) در دو منطقه مدیریت تالاب های جنوب لبنان تعیین وضعیت زباله های سمی و یا شاید اتمی که در طول جنگ داخلی دوستان میهن پرست مبارز بادریافت پول در کشور دفن کرده بودند ووو…
    درویش خان بیا دو نفری مجردی بریم لبنان آفتاب درخشان هوای عالی طبیعت زیباو….

  5. شقایق

    عکس اون آقای دوستتون رو دیدم ,نمی دونم چرا این قدر آشناست به نظرم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تائید دیدگاه فعال است. دیدگاه شما ممکن است کمی طول بکشد تا ظاهر شود.