كسي نميخواهد
باور كند كه باغچه دارد ميميرد
كه قلب باغچه در زير آفتاب ورم كرده است
كه ذهن باغچه دارد آرام آرام
از خاطرات سبز تُهي ميشود
و حس باغچه انگار
چيزي مجرد است كه در انزواي باغچه پوسيدهست
دلم براي باغچه ميسوزد …
1096 روز پيش، مهار بيابانزايي چشم به دنياي مجازي گشود … آمد تا هم دريابد كه دنياي اطرافش به طبيعت چگونه مينگرند و هم دريافتهاي خويش را از اين حوزه در معرض ديد و قضاوت فارسيزبانان عزيز قرار دهد.
و اينك بسيار خوشحال است و از بختياريش به خود ميبالد كه در زمانهاي ميزيد كه ميتوان به سهولت و با ابزاري پرنفوذ به نام «وبلاگ» در كمترين زمان ممكن تا بيشترين فاصلهي متصور را در اين كرهي خاكي طي كرد و به تبادل انديشه و احساس پرداخت.
چنين است كه در سوّمين سال حيات «مهار بيابانزايي»، به رغم رخدادهاي تلخي كه بر طبيعت ناب وطن تحميل شد، كوشيدم تا بيش از گذشته از آستانهي اطلاعرساني و خبردهي صرف در اين حوزه گذشته و با تأملي بيشتر، تحليلهاي خود را ارايه دهم.
همچنين در سومين سال حيات «مهار بيابانزايي»، سايت محمّد درويش نيز، به همت ماني منجمي عزيز راهاندازي شد؛ سايتي كه در طول نزديك به 10 ماه فعاليتش بيش از 450 هزار بار ديده شد كه در اين ميان، سهم دلنوشتهها 185 هزار بار (بيشترين) و سهم فوتو بلاگ هم 60 هزار بار (كمترين) بود. با اين وجود، پس از فيلتر شدن كلمه “desert” در اغلب سرويسدهندههاي وطني، تصميم گرفتم تا همچنان محتواي وبلاگ مهار بيابانزايي را نيز به روز نگه دارم؛ وبلاگي كه حدود 110 هزار بار در سومين سال حياتش ديده شد و در مجموع 292 بار شاهد به روز رساني محتواي يادداشتهاي محمد درويش بود.
افزون بر آن، حدود 60 يادداشت از صاحب اين قلم نيز در روزنامهها، مجلهها و خبرگزاريها منتشر شد كه اغلب برگرفته از محتواي وبلاگ بود.
خوشحالم كه اعلام كنم، در سومين سال حيات مهار بيابانزايي، شاهد رشد چشمگير وبلاگهاي زيست محيطي بوديم؛ رخداد ارزشمندي كه به همت مهدي اشراقي عزيز، مدير تارنماي گرانسنگ «گرينبلاگ» از سامان و هويتي بايسته هم برخوردار شد. به نحوي كه اينك ميتوان از حضور وبلاگهاي سبز در دنياي مجازي به عنوان يكي از مهمترين و مؤثرترين گروههاي وبلاگنويسي ياد كرد. افتخاري كه بيشك در بازآفريني آن نميتوان از نقش يكايك اعضاي سبزانديش گرينبلاگ و نيز اثر مثبت تارنماي پربينندهاي چون «بالاترين» غفلت كرد. موفقيت اخير برخي از قلم به دستان سبز چون مژگان جمشيدي و اسدالله افلاكي را بايد از همين منظر نگريست.
با اين وجود، نيك ميدانيم كه هنوز در آغاز راه هستيم و هنوز مانده تا برف زمين آب شود …
بايد بيش از پيش در انديشهي ارتقاي محتواي وبلاگهاي سبز بود؛ بايد كوشيد تا هر پست سبزي كه در دنياي مجازي منتشر ميشود، حاوي ديدگاه و سخني سودمند در راستاي آگاهيبخشي و حفاظت از اندوختههاي ناهمتاي سرزمين مادري باشد.
تنها در آن صورت است كه ميتوان اميدوار بود كه سرانجام كساني يافت خواهند شد كه باور كنند «قلب باغچه در زير آفتاب ورم كرده است …»
اين يادداشت را نميتوانم به پايان برم، مگر آنكه از حركت ارزشمند آقاي مهندس احمد محرابي عزيز (مدير پايگاه اطلاع رساني فرزند ايران) هم قدرداني كنم كه با ابتكار ارزشمندش، همچنان به رونق وبلاگستان سبز شتاب بخشيد.
به اميد فراگيري، گسترش و نفوذ بيشتر گرايههاي زيستمحيطي در جامعهي امروز ايران و با پوزش از خوانندگان عزیزی که نتوانستم به موقع و شیوه ای درخور پاسخ کامنتها و ابراز محبت های شان را ادا کنم.
من او را به جای همه برمیگزينم
و او میداند که من راست ميگويم
او همه را به جای من برميگزيند
و من ميدانم که همه دروغ میگويند
چه میترسد از راستی و دوست داشته شدن!
چشمانم را اشك پر كرده است …
مهدي اخوان ثالت
در همین باره :
– «مهار بيابانزايي» دوسالگياش را پشت سر گذاشت!
– سپاس از حاميان مهار بيابانزايي!
– جايزهي من و آغاز ششمين سال زندگي وبلاگ فارسي!
پيوست :
– گفتگوي رايدو زمانه با محمّد درويش به بهانه طرح ساعت زمين
درویش جان
سومین سال تولد مهار بیابان زایی را تبریک می گویم. امیدوارم که همواره برقرار و پایدار باشید.
پاسخ:
سپاسگزارم سيامك عزيز. به اميد ديدار …
وجود و اندیشه اتان در طریق حمایت و حفاظت از حیات و طبیعت پاک نهاد پاینده باد. تبریک مرا بپذیرید. به امید روزهایی بهتر.
پاسخ:
ممنونم بامداد عزيز. يكي از دل خوشي هاي من، علم بر وجود خوانندگان فرزانه اي چون شما براي يادداشتهاي مهار بيابان زايي است. به دوستان توصيه مي كنم تا گاهي از نگاه بامداد در سراي ارزشمند مجازي اش به زندگي نگاه كنند …
محمد درویش عزیز سال جدید و سالگرد تولد مهار بیابان زایی را خدمتتون تبریک میگم. امیدوارم سال پرموفقیتی در پیش داشته باشید.
پاسخ:
مهدي جان براي تو و گرين بلاگ ارزشمندت نيز شكوفايي و اعتبار بيشتر آرزو دارم. زنده باشي رفيق.
مبارک است آقا! شما هم که برای کامنت گذاشتن لابيرنت احداث فرمودهايد
پاسخ:
سلام بر عمو اروند عزيز … چندي پيش دوباره به اتفاق اروند به تماشاي هديه ارزشمندت نشستيم و حسابي يادت كرديم. اميدوارم كه در سال 87 بتوانيم بيشتر با يكديگر هم كلام شويم. از بابت لابيرنت! هم عذر مي خواهم … روزگار است عمو جان … تو ببخش.
چرا گاهی اوقات از قانون سبز درونمان دل میبریم!…
چرا گاهی اوقات از اندیشه سبز سبزه،دل میبریم!…
چرا بعضی ها این مسائل را سخت آسان میگیرند؟…
جناب درویش
خسته نباشید،هم جنابعالی و هم بقیه حامیان مهار بیابان زایی
امیدوارم در راهتان استوار باشید.
پاسخ:
سپاسگزار همراهي و همدلي تان با دغدغه هاي مهار بيابان زايي هستم.
جناب درویش 3 سالگی وبلاک ارزشمندتان را تبریک می گویم
پاسخ:
زنده باشي جواد جان.
تبریک میگم.درود به شما
جناب استاد درويش سومين سال نگارش وبلاگ مهاربيابان زايي مبارك . تمام مدتي كه خسته مي شدم از آدمها ، نوشته هاي پيوسته شما بود كه باعث ميشد نتوانم از محيط وبلاگستان جدا بشم. باعث ميشد بنويسم و اميدوار باشم.
پاسخ:
و اين اميدواري براي من حرمت دارد صالح عزيز. در ضمن زيبنده تر آن است كه از لقب “استاد” براي فرزانگاني چون آهنگ كوثر ، محمد عليزاده، بهرام پيماني فرد، اسماعيل رهبر و … استفاده شود. پاس حرمت عناوين علمي، پاس حرمت دانش است. موفق باشيد.
آقای درويش گرامی، هم نوروز و سال نو را (با ديرکرد البته) و هم سهسالگی وبلاگ ارزشمندتان را شادباش میگويم، کوشمندی پیوستهی شما را برای آگاهیرسانی دربارهی جهان طبیعی ایرانزمین ارج مینهم و بهعنوان یک ایرانی دستتان را به نشانهی سپاس و احترام میفشارم. شاد و کامیاب باشید!
پاسخ:
من هم دست گرمت را مي فشارم و از همراهي و همدلي ات قدرداني مي كنم هموطن پژوهنده عزيز. سالي پر از خبرهايي كه منتظر شنيدنش هستي برايت آرزو دارم.
موفق باشيد.
jhon me man german me mail google greed right all canada