از تپه‌های ماسه‌ای منجیل تا چهارمحال بختیاری ، راهی نیست! هست؟

این تصویر را به دقت بنگرید؛ اینجا منجیل است! اگر باور ندارید، به دکل‌های سفیدرنگ و آشنای توربین‌های بادی دقت کنید تا دریابید که آدمی آنقدر توان دارد که حتا در منطقه‌ای همچون منجیل در قلب البرز مرکزی و با اقلیمی نیمه‌مرطوب هم تپه‌های ماسه‌ای بیافریند! همان گونه که پیش‌تر در بورالان آذربایجان غربی آفریده بود!!
برای آنها که در آمفی تئاتر مرکزی دانشگاه شریف جمع شده بودند، گفتم که آن تپه‌های ماسه‌ای حاصل جانمایی اشتباه در ساخت سد سفیدرود است؛ سدی که 38 سال از افتتاحش می‌گذرد؛ اما هنوز بیش از 15 درصد ساخت شبکه‌های آبیاری‌اش پیشرفت نکرده، اما درعوض تا دلتان بخواهد رسوب تولید کرده است!
حال امّا گزارش تکان‌دهنده‌ی دیده‌بان شریف طبیعت بختیاری، حکایت از آن دارد که چشم‌انداز پرآب‌ترین استان کشور در بام ایران، شاید غم‌انگیزتر از منجیل شود! استانی که سدسازان عزیز، عزم‌شان را جزم کرده‌اند تا آن را به کارگاه پایلوت و حیاط خلوت ساخت و سازهای خویش در طول دو دهه‌ی آینده بدل سازند و ظاهراً نمی‌خواهند هیچ آب باریکه‌ای را از قلم بیاندازند! چه رسد به رودخانه‌ی بزرگ و پرآب استان.

به هر حال، یادتان باشد که محمّد درویش در هفتمین روز از خرداد 1389 چه گفت و چه نوشت؟
انشالله در هفتمین روز از خرداد 1409 و در آستانه‌ی سی و سومین مراسم نکوداشت روز جهانی مقابله با بیابان‌زایی – که در بروجن برگزار خواهد شد – از موفقیت عملیات تثبیت شن و مالچ‌پاشی در کنار تالاب بین‌المللی (بخوان سد مخزنی) چغاخور سخن رانده و جشن خواهیم گرفت! نخواهیم گرفت؟

8 فکر می‌کنند “از تپه‌های ماسه‌ای منجیل تا چهارمحال بختیاری ، راهی نیست! هست؟

  1. مریم مرادی

    سلام اقای درویش
    من بی صبرانه منتظر گزارش شما از همایش اصفهان هستم

  2. محمد درویش نویسنده

    هیچ از خود پرسیده اید که چرا مسئولین آن همایش به رغم گذشت 10 روز از برگزاری آن، کوچکترین گزارشی از آن همایش ارزشمند را بر روی سایت دانشگاه صنعتی اصفهان و یا سایت جمعیت خودشان قرار نداده اند؟!
    آیا این درد غم باری نیست؟!

  3. مریم مرادی

    واقعا غم انگیز و من نسبت به این مسله حساس شدم واقعا چرا؟قبل از همایش هم من بارها به سایت این دانشگاه مراجعه کردم ولی اطلاعاتی از این همایش وجو نداشت من فکر می کنم که این همایش یکسری ناگفته ها داره

  4. محمد درویش نویسنده

    البته به نظرم این موضوع بیشتر از آن که ریشه در توطئه داشته باشد، ریشه در تنبلی دارد!
    ای کاش توطئه، گزینه صحیح بود!!

  5. شقایق

    تا وقتی سد سازی را نشانه ای از سازندگی و تمدن
    بدانیم ؛هر جا که امکانش باشد یا حتا نباشد(!)سد خواهیم ساخت ؛ حالا سال 1389 باشد یا 1409 !!

  6. محمد درویش نویسنده

    درست مي گوييد …
    آنها سد ها را تخريب مي كنند تا نشان دهند به روز هستند و دانامحور و طبيعت مدار.
    و ما سد مي سازيم تا نشان دهيم عقب هستيم و عوام فريب و طبيعت ستيز!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تائید دیدگاه فعال است. دیدگاه شما ممکن است کمی طول بکشد تا ظاهر شود.