براي آهنگ كوثر كه هفتاد و دومين خرداد زندگيش را تجربه مي‌كند

هفتاد و دو سال پيش در چنين روزي، آهنگ به دنيا آمد … آمد تا آهنگ زندگي را در دل كويرها و بيابان‌هاي وطن تا آنجا كه مي‌تواند كوك كند و هارموني زيباي بيابان را به گوش كويرگريزان برساند … آهنگ سال‌ها در يك كانكس در بيابان‌هاي بيشه‌زرد فسا زندگي كرده است به آن اميد كه قدر آب را بهتر و بيشتر بدانيم و درك كنيم: «هميشه بهترين كار در مواجهه با كم‌آبي احداث سازه‌هاي غول‌پيكر سيماني به نام سدهاي مخزني نيست.» آهنگ در گربايگان فسا يادمان داد كه مي‌توان با هزينه‌اي به مراتب كمتر و با ماندگاري‌اي به مراتب بيشتر، آب را در زير زمين حفظ كرد و به تدريج – بدون نگراني از تبخيرش – مورد استفاده قرار داد.

آهنگ كوثر در آغاز شصت سالگي

دكتر كوثر كه تقريباً تمامي دوران تحصيلش را در ايالات متحده آمريكا سپري كرده است، عميقاً عاشق ايران و ايراني است و بسيار كوشيد تا تب ميز و قدرت و رياست وسوسه‌اش نكند، او حتي مسئوليت بخش تحقيقات بيابان را نيز به اسماعيل رهبر سپرد و به ديار حافظ – زادگاه دوست‌داشتني‌اش – كوچ كرد.

دكتر كوثر در مردادماه ۱۳۸۶

با اين وجود، كوثر همچنان تنهاست، به رغم شهرت فراوان و تمجيد از وي در مجامع معتبر بين‌المللي او كماكان تنهاست و در تنهايي روزگار مي‌گذراند … آبخوانداري‌اش را آنگونه كه بايد جدي نگرفتند و بيشتر تلاش كردند تا به بهانه‌ي آبخوانداري، حوزه‌هاي ديگري را رونق دهند!
امسال خشكسالي بيداد مي‌كند … دولت مي‌خواهد 5 ميليارد دلار از حساب ذخيره ارزي را دوباره در تاوان اين بلاي خودخواسته و پرتكرار به آسيب‌ديدگان روستايي و كشاورز و دامدار صدقه دهد تا باز هم اين نياز را درنيابند كه ماهيگيري را آموحختن، بهتر از ماهي خوردن است!
مي‌شود با يك دهم اين رقم، تمامي آبخوان‌هاي درشت دانه كشور را با اين شگرد كم هزينه مجهز كرد و چندين برابر ظرفيت اسمي 93 سد بزرگ مخزني كشور را در زير زمين آكنده از آبي گوارا و آرام ساخت … امّا افسوس كه كماكان در اين مملكت آب سالاران طبيعت‌ستيز دست بالا را دارند و كسي فريادهاي كوثر و ياران اندكش را جدي نگرفت و نمي‌گيرد …
آرزويم اين است كه پروردگار مهربان به اين دانشمند وارسته‌ي وطن آن قدر عمر عنايت كند كه بتواند تحقق آرزوي ديرينش را به چشم خويش ببينيد و در خلسه‌ي عينيت‌يافتن رؤياي بزرگش احساس يأس و ناخشنودي امروزش را بخشكاند.
آمين

9 فکر می‌کنند “براي آهنگ كوثر كه هفتاد و دومين خرداد زندگيش را تجربه مي‌كند

  1. کمیته اجرایی دومین همایس

    با عرض سلام
    جناب آقای مهندسس درویش بدینوسیله از جنابعالی دعوت میشود در دومین همایش وبلاگ نویسان کشاورزی و منابع طبیعی که در روزهای سوم و چهارم مردادماه سال جاری برگزار می گردد شرکت نمایید.
    ضمنا برای پیگیری اخبار همایش به وبلاگ http://www.agriblogs.blogsky.com مراجعه نمایید.

    کمیته اجرایی دومین همایش

    پاسخ:
    با تشكر از شما. اگر در تهران باشم حتماً خواهم آمد.

  2. گوریل فهیم

    سلام. خیلی از آشنایی با وبلاگ شما و خود شما خوشحالم. ایده تان هم خیلی جذبم کرد. افزایش ذخیره های آب زیرزمینی به جای سدسازی بی رویه. ولی به نظر من سد سازی برای دولت و سران جنبه ی تبلیغاتی فوق العاده بیشتری از غنی سازی آب های زیرزمینی دارد.
    با اجازه لینکتان کردم.موفق باشید.

  3. محمد جاریانی

    سلام
    ممنون از حسن توجه بخاطرقدردانی بحقتان از این استاد گرانقدر علم آبخیزداری کشور که استقامتشان در نمایش واستفاده از استعداد های طبیعی مناطق خشک ایران عزیز برای زیست بهتر ساکنین این مناطق برای نسل حاضر وآیندگان مثال زدنی است.

  4. فرزاد

    درود بر جناب اقاي كوثر
    من از اهالي شهرستان فسا هستم كه شاهد به بار نشستن كار بزرگ آقاي كوثر (طرح آبخيز داري گربايگان فسا )از ابتدا تا كنون بوده ام .از زماني كه از طرف مدرسه مي رفتيم براي نهال كاري مي رفتيم تا اكنون كه تبديل به جنگل بزرگي شده است. واقعا جا دارد از زحمات اين بزرگ مرد تقدير و تشكر به عمل آيد.سلام و درود من و اهالي منطقه را به او برسانيد وبگوييد ما مديون شماييم.

  5. اردشیر

    سلام-اطلاعات جالبی دادید-اگرواقعابا500میلیون دلاربشودچنین کاربزرگی راصورت داد.پیشنهادمیکنم یک نهضت ملی راه بیندازیم ومردم رادراین پروژه دخیل کنیم-میتوان ازامکانات سازمانهای غیردولتی وحتی دولتی به شکل مستقیم استفاده کردودولت راوارداین روندنکرد-بنده میتوانم کارجمع اوری ماشین الات موردنیازازشرکتهای خصوصی ودولتی رابه شکل دوره ای انجام دهم- درصورت تمایل به مذاکره بااین شماره تماس بگیرید. 09124876847-09373276815

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تائید دیدگاه فعال است. دیدگاه شما ممکن است کمی طول بکشد تا ظاهر شود.