جنون سوختن در جنگل‌های ایران کی پایان می‌گیرد؟!

نگارنده در یادداشتی که 187 روز پیش در همین تارنما و پیش از آغاز فصل تابستان نوشت، هشدار داد که بر بنیاد قرائن و شواهد موجود، امسال یک سال غیرعادی بوده و می‌بایستی که تمامی متولیان رویشگاه‌های جنگلی کشور در آماده‌باش باشند تا بتوانند با رخداد آتش‌سوزی در کمینه‌ی زمان ممکن مواجه شوند.
متأسفانه اینک آشکار شده است که آن هشدار بدل به حقیقتی تلخ گردیده و برای نخستین بار وسعت سرزمین‌های سوخته‌ی جنگلی‌مان در البرز و زاگرس می‌رود تا از مرز 40 هزار هکتار هم عبور کند! چرا که حال خبر می‌رسد پس از 26 روز از آغاز آتش سوزی در پارک ملی گلستان، اینک جنگل‌های رامسر هم پس از آزاد‌شهر سوختن را شروع کرده‌اند … تو گویی انگار همه‌ی جنگل‌های ایران برای سوختن مسابقه نهاده‌اند!
در همین باره گفتگوی نگارنده را با فرهنگ آشتی می‌توانید در این نشانی مطالعه فرمایید.

همچنین، در مورد ماجرای آب بازی … ببخشید! آب پاشی در تهران هم می‌توانید اینجا را نگاه کنید.

پیوست:

برای تماشای تازه ترین تصاویر از ادامه رخداد آتش سوزی در جنگل های شمال به ابوطالب ندری سری بزنید.

17 فکر می‌کنند “جنون سوختن در جنگل‌های ایران کی پایان می‌گیرد؟!

  1. miri

    سلام.اهنگی از خانم سیما بینا گوش کردم،ورابطه دردناکی بین اهنگ وجنون سوختن جنگلها در ذهنم پدید امد . شما هم گوش کنید ،شاید به این رابطه پی ببرید نام اهنگ “سرو گل ” است. ( ابر اگر از قبله اید سخت باران میشود ، شاه اگر عادل نباشد ملک ویران میشود ، ملک ویران میشود.)

  2. مسعود

    آتش بازی جنگل ها ، قلب ما را دچار آتش سوزی می کند .

    آب بازی اسیدی رات خواندم … متاسفانه همیشه ما کارهایی می کنیم که نباید و راهکارهایی انتخاب می کنیم که هیچ کس جز ما بلد نیست !یعنی اصلاً عقلش نمی رسد!

    در این لینکی که از فرهنگ آشتی گذاشته اید ، شما را نیافتم!

    ولی تیتر صفحه ی اولش حالم را خراب کرد! اگر این فرهنگ آشتی است ؛ فرهنگ دشمنی چگونه است ؟

  3. مهرداد

    ممدآقا يكي از نقائص سازمان ودفتر حفاظت مشكل نرم افزاري آن است سيستم هشدار اوليه كه بايد داشته باشيم كه نداريم كه باز برميگردد به عدم تمكن مالي اين دفتر ونيز نيروي انساني

  4. محمد درویش نویسنده

    درست مي گويي مهرداد جان.
    به عنوان نمونه مي شود به وضعيت غم انگيز سايت يگان حفاظت نگاه كرد كه انگار متعلق به پيش از تاريخ است!!

  5. محمد شعباني

    با سلام
    انجمن زيست محيطي “سبز چيا” در استان كردستان سابقه اطفاي نزديك به 850 مورد آتش سوزي پي در پي طي حدود 190 روز در سال 1389 در جنگلهاي كم ياب شهرستانهاي مريوان و سروآباد را در كارنامه پرافتخار خود دارد.
    با اين وجود انجمن سبز چيا اين آمادگي را دارد كه براي اطفاي حريق زيست محيطي در هر نقطه اي از كشورمان به ياري هم ميهنان و محيط زيست در معرض آسيب آنان بشتابد.
    در صورت نياز به نيروي انساني با ما تماس بگيريد http://www.chya.org

  6. محمد درویش نویسنده

    درود بر شما …
    در جريان مجاهدت هاي بي چشمداشت انجمن شما در اطفاء حريق جنگلهاي كردستان هستم.
    دست مريزاد و خداوند پشت و پناه تان باد …

  7. مریم کمالی

    ما ایرانی ها که عادت داریم به جوون مرگ شدن این هواپیما های اب پاش وتجهیزات را ببرند اتش جنگل هارا خاموش کنند این قطرات اب در فضای دود الود تهران مثل سوزنی است در انبار کاه. بداد جنگل ها برسید این هواپیما هاوخلبان های قمرمان . شاید تب جنگل هارا کم کنند ما در زندان دود گرفته تهران فعلا بیمار وافسرده وتشنه هوا وواکسیژن ایم

  8. محمد درویش نویسنده

    امیدوارم که صدایتان را بشنوند و مسیر حرکت سمپاش های هوایی اداره کشاورزی قزوین را به سمت گلستان یا زاگرس یا رامسر کج کنند!
    درود …

  9. حسین

    با عرض سلام

    میخواستم نظری در مورد زمینهای کشاورزی سمت جنوب شهر تهران بدم جای که آبها در آنجا دارای نیترات زیادی میباشد کاش میشد کشاورزان آن منطقه و شهرداری را قانع کرد که بجای کشت سبزیجات و دیگر محصولات زراعی که نگرانیهای زیادی را ایجاد کرده بعلت وجود نیترات بالا کشاورزان دست به کشت درخت میزدن منظور کاشت نهال درختی و بعد از 2 سال درخت را قطع کرده و بعد جایگزین کردن نهال جدید بجای درخت بریده شده که هم ایجاد فضای سبز دائمی میکند و هم ایجاد درآمد زیاد و هم از آبهای آلوده استفاده بهینه میگردد.

  10. Shahla Ayadi

    یه ذره هم از جنگلها بمونه برا شعار دادن کافیه.چرا سرمایه مملکت را خرج بالگردهای اب پاش کنند.این خانه سالهاست بی صاحب است. درخت و جنگل به چه درد میخورد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تائید دیدگاه فعال است. دیدگاه شما ممکن است کمی طول بکشد تا ظاهر شود.