بزرگترين خيانت به نسل‌هاي آينده!

      سرانجام رييس سازمان نظام مهندسي كشاورزي استان تهران، جناب رمضان‌نژاد عزيز، حجت را تمام كرده و با صراحت و شجاعتي كم‌نظير، بزرگترين و مهم‌ترين خيانت به نسل‌هاي آينده را معرفي كرد. اشتباه نكنيد! اين خيانت البته هيچ ربطي به عدول از اغلب آموزه‌ها و شعارهاي مشهور سياسي سال‌هاي اخير ندارد و  بنابراين انتظار نمي‌رود كه ارتكاب‌كننده‌ي به آن را نه در دادگاه انقلاب و به عنوان مفسد في‌الارض به محاكمه كشانده و به دار مجازات بياويزند! نه او را از هيچيك از حقوق اجتماعي محروم كرده، امتياز روزنامه‌اش را توقيف كنند و يا صلاحيتش را براي شركت در انتخابات مورد ترديد قرار ‌دهند! و نه حتا تا امروز به آن خيانتكار بزرگ، گفته‌اند: «بالاي چشمتان ابروست»!
     عجيب نيست؟! فردي كه مرتكب بزرگترين خيانت به نسل‌هاي امروز و آينده شده، از گزند هر نوع محدوديت و تهديدي درامان خواهد بود، امّا فرد ديگري كه … بگذريم …

     خواننده‌ي عزيز «مهار بيابان‌زايي»!
     گمان برم اينك به اندازه‌ي كافي تحريك شده و مشتاق آگاهي از اين بزرگترين خيانت قرن شده باشيد! خواستم اينگونه و از اين منظرِ نسبتاً طنازانه! به سخنان مهندس رمضان‌نژاد بنگريم تا هم دوام پيام نهفته در آن بيشتر باشد و هم – انشاالله – اثربخشي افزون‌تري را براي سرزمين مادري به همراه آورد. تا وقتي از قول ايشان مي‌خوانيم: «باید با کسانی که خاک را تخریب می کنند، برخورد قضایی شود.» نه‌تنها متعجب نشده، بلكه بلافاصله اين پرسش را به ميان آوريم: چرا اينقدر دير؟! و چرا پعد از آن كه ويراني و جابجايي خاك در كشور از مرز باورنكردني 5 ميليارد تن در سال هم گذر كرده است؟!
يادمان باشد: «خاک، ارزشمندترین سرمایه‌ي بشر است و ما در طول دست‌كم  4 دهه‌ي گذشته، دانسته یا ندانسته این گنجینه‌ي ديرينه و ناهمتا را كه براي تشكيل هر سانتيمتر مكعب آن بايد چندين و چند نسل را به انتظار بنشينيم، در آسودگي كامل و فراغ بال بدست آب و باد سپرده و می‌سپاریم، بدون آن كه دستمان بلرزد يا اندكي احساس گناه، قلقلكمان دهد.» مصداق‌هايي چون، عدم رعايت ضوابط فنی- مهندسی در خاکورزی (شخم در جهت شيب، عدم دقت در تنظيم عمق شيب)، عدم رعايت اصول بنيادين جاده‌سازي در مناطق كوهستاني، استفاده‌ي بي‌رويه از كود و سموم دفع آفات، عدم اعتناي درخور به اصول آمايش سرزمين در تغيير كاربري اراضي، پاكتراشي جنگل‌ها و مراتع و استحصال اندوخته‌ي چوبي آنها در مصارف گرمايشي، خشك‌شدن تالاب‌ها و افزايش آسيب‌پذيري و گسترش كانون‌هاي فرسايش بادي در شمار مهمترين دلايل تشديد نرخ شتابناك فرسايش خاك و حركت‌هاي توده‌اي در ايران است كه در هيبت كابوس‌وار فرونشست زمين و افزايش 900 درصدي رخداد سيل‌هاي حادثه‌خيز  و بنيان‌كن در طول چند دهه‌ي گذشته، بخشي از بازخوردهاي ناميمونش را نشان داده و مي‌دهد.

      مؤخره
      خوشحالم كه مسئولي در اين سطح، اهميت ريشه‌گاه حيات (خاك) را اينگونه شايسته دريافته و مي‌كوشد تا تمهيدات قانوني لازم براي پاسداري از اين اندوخته‌ي ارزشمند طبيعي را ارايه و به تصويب مراجع قانوني رساند. به اميد توفيق همه‌ي خدمتگزاران واقعي ايران عزيز.

3 فکر می‌کنند “بزرگترين خيانت به نسل‌هاي آينده!

  1. هومن روانبخش

    سلام . نمي دونم به دامنه هاي جنوبي البرز مشرف به شهر تهران دقت كرديد . بخصوص از بزرگراه صدر مشخصه جاده هاي فراواني كه شهرداري به خاطر جنگلكاري كشيده و علاوه بر متلاشي كردن خاك منظره بسيار بدشكلي رو ايجاد كرده . البته جنگلكاري مورد نظر امسال انجام نشد فقط جاده هاشو ساختن .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تائید دیدگاه فعال است. دیدگاه شما ممکن است کمی طول بکشد تا ظاهر شود.