هفت خطای فاحش علمی در یک مستند تلویزیونی با حضور دکتر پرویز کردوانی!

نقطه 56 متر در لوت نداریم!

    دکتر پرویز کردوانی را اغلب دوستداران طبیعت، به ویژه فعالین در حوزه‌ی کویر و بیابان می‌شناسند. در حقیقت شاید او در شمار مشهورترین چهره‌های علمی کشور در نزد عوام باشد که بیشترین حضور رسانه‌ای را هم داشته و در برابر دوربین و میکروفن بسیار راحت‌ است، آنقدر که انگار دارد در کلاس درسش با دانشجویان پرشمارش، آن هم اغلب با زبان طنز – گفتگو می‌کند. با این وجود، برخی از اندیشه‌ها و آرای ایشان مخالفانی بس جدی، به ویژه در بین خاک‌شناسان، بوم‌شناسان، اقلیم‌شناسان و بسیاری از دوستداران محیط زیست دارد، به نحوی که تاکنون مناظره‌هایی جدی بین نامبرده و گروه‌های مورد اشاره از جمله نگارنده صورت گرفته است. پیشنهاد جنجالی ایشان برای قطع امید از احیای دریاچه ارومیه، شاید واپسین اختلاف نظر جدی نگارنده با دکتر کردوانی باشد که منجر به ارایه‌ی چندین و چند یادداشت شده و البته به زودی، پاسخی دیگر هم به تازه‌ترین راهکار ایشان برای مختومه اعلام کردن پرونده نجات ارومیه ارایه خواهم کرد. اما تا آن زمان، انتشار یادداشت بهمن ایزدی در خبرگزاری مهر در پاسخ به لغزش‌های آشکار علمی دکتر کردوانی در یک مستند تلویزیونی مربوط به بیابان لوت، سبب آفرینش نوشتار پیش رو در خبرآن لاین شده است …

18 فکر می‌کنند “هفت خطای فاحش علمی در یک مستند تلویزیونی با حضور دکتر پرویز کردوانی!

  1. خدابخشی

    سلام
    خواندم خیلی خوب بود استفاده کردم . با تمام احترامی که برای آقای دکتر کردوانی این استاد گرانمایه قائلم اما اظهار نظر ایشان در بسیاری از مباحث منابع طبیعی به خصوص آب و تالاب ها اشتباه و مربوط به بیش از 60 سال پیش است. با توجه به سن وسال و جایگاه اجتماعی که ایشان دارند نمی شود گفت جاه طلبند یا طالب شهرت بیشترند ولی چرا در علومی که در آن تخصصی ندارندو یا در موضوعاتی که برای جمع آوری اطلاعات پیرامونی آن تلاشی نکرده اند دخالت می کنند خدا عالم است؟!

  2. امیر

    اقای درویش شما فقط از سازمان محیط زیست انتقاد می کنید ولی ازسازمان جنگلها نه.اگر هم انتقادی کنید خیلی نرم.چرا؟ این سوال خیلی هاست.

  3. محمد درویش نویسنده

    امیر جان … اولا که دست کم بیش از 180 یادداشت در همین تارنما وجود دارد که صراحتا به سیاست های وزارت جهاد کشاورزی و سازمان جنگلها انتقاد شده است. دوم این که بنده کارمند سازمان جنگلها نیستم! این هم اشتباه خیلی هاست! نیست؟
    و دست آخر آن که انتقاد از دکتر کردوانی، چه ربطی به محیط زیست یا سازمان جنگلها دارد؟!

  4. امیر

    جناب درویش اولا بنده نگفتم شما کارمند سازمان جنگل ها هستید.دوما انتقاد شما از صحبت های دکتر کردوانی را با توجه به استدلالات درست وصحیح می دانم .سوما سوال بنده در این بخش به دلیل مشاهده چند باره این مطلب در قسمت های مختلف وهمینطور نظرات خبرانلاین در هفت اشتباه دکتر کردوانی بوده. درود…

  5. امیر

    بنده سوال کردم مثل بعضی ها تهمت نزدم.در ضمن اقای درویش شما فعلا به جز این برنامه چه برنامه هایی در صدا وسیما دارید .پخششان کی هست؟

  6. محمدی بیدهندی

    درود بر شما مهندس ارزشمند ایرانم که به حق مهندسی لایق وجود شماست به دلیل این دلسوزی ها پیگیری ها و تیز بینی ها. همیشه مقتدر و سربلند باشید در برابر کسانی که نقاب دلسوزی و علم به مطالب را دارند. آرزوی پایداری روز افزون برای شما و همراهان سبزتان را دارم .

  7. کیان بابازاده

    درود بر آقای درویش
    همانگونه که میدانیم آقای کردوانی بنیانگذار مرکز تحقیقات کویری و بیابانی دانشگاه تهران هستند و زحمات ایشان در این زمینه قابل ستایش است. ولی متاسفانه اخیرا رفتار و گفتارهایی از ایشان مشاهده میشود که در شان چنین مقامی نیست. مانند صحبت سال گذشته ایشان در خصوص “افرادی که به قصد تفریح به بیابانها میروند بهتر است کارهای تحقیقاتی را به محققان واگذار کنند!” برای من بسیار تعجب برانگیز بود.
    در هر حال در مورد این گرمترین نقطه ای که ایشان استناد فرمودند بنده دو سوال دارم.
    اول اینکه بنده در قالب تیم کویرها و بیابانهای ایران دو بار به این منطقه که ایشان مدعی هستند گرمترین و پایین ترین ارتفاع فلات ایران است سفر کردم (شرق ناحیه کلوت ها) و پایین ترین ارتفاع ثبت شده در این منطقه را در بخشی خاص اندازه گیری کردیم با ارتفاع 112 متر. آقای قزوینیان نیز در همان منطقه ارتفاع 111 متر را ثبت کرده اند! حال اینکه این دو تیم که بیش از دو هفته وقت خود را در آن منطقه سپری کرده اند و وجب به وجب منطقه را با اتومبیل و پاراموتور جستجو کرده اند چه طور متوجه یک اختلاف ارتفاع 50 متری نشده اند ولی ایشان طی پرواز چند دقیقه ای با هلی کوپتر ارتفاع 52 متر را ثبت کرده اند برایم جای سوال دارد!
    دوم اینکه تمام آن منطقه پوشیده از ماسه و غیار است و همان طور که میدانیم هلی کوپتر در زمان نزدیک شدن به ماسه به دلیل باد زیاد ماسه ها را به هوا بلند میکند و ماسه ها به داخل موتور هلی کوپتر میروند و مانع فعالیتش میشوند. البته هلی کوپترهای خاصی برای فرود در ماسه وجود دارند که تا جایی که من اطلاع دارم در ایران وجود ندارند! حال اینکه ایشان چطور فرود آمده اند و اگر فرود نیامده اند ارتفاع را چطور از بالای هلی کوپتر اندازه گیری کرده اند سوال دوم بنده است!
    سوال سوم این است که ایشان ارتفاع رمل های ریگ یلان را 200 متر اعلام نموده اند. در سفری که ما به مرکز ریگ یلان داشتیم موفق شدیم 3 مسیر جدید را تا مرکز ریگ و حتی کمی بعد از آن پیمایش کنیم و ارتفاع آنها را تا 386 متر اندازه گیری کردیم. حال اینکه ایشان با استناد به یک پرواز هوایی در حاشیه منطقه چنین آمار اشتباهی منتشر میکنند جای تعجب است!
    اطلاعات بیشتر در مورد این بیابان را میتوانید در لینک زیر مشاهده کنید:
    http://www.irandeserts.com/content/%D8%AF%D8%B1%DA%AF%D8%A7%D9%87_%DA%A9%D9%88%DB%8C%D8%B1/%D8%A8%DB%8C%D8%A7%D8%A8%D8%A7%D9%86_%D9%87%D8%A7_%D9%88_%DA%A9%D9%88%DB%8C%D8%B1%D9%87%D8%A7/%D8%A8%DB%8C%D8%A7%D8%A8%D8%A7%D9%86_%D9%88_%DA%A9%D9%88%DB%8C%D8%B1_%D9%84%D9%88%D8%AA/%DA%86%D8%A7%D9%84%D9%87_%D9%85%D8%B1%DA%A9%D8%B2%DB%8C_%D9%84%D9%88%D8%AA_%D9%87%D8%A7%D9%85%D8%A7%D8%AF%D8%A7_.htm
    و
    http://www.irandeserts.com/content/article/%D9%82%D9%84%D9%87-%D8%B1%DB%8C%DA%AF-%D8%B1%DB%8C%DA%AF-%DB%8C%D9%84%D8%A7%D9%86.htm

  8. محمدی بیدهندی

    خدایا شکر. امروز وقتی خبر انتخاب رئیس سازمان را در وبلاگ دیده بان محیط زیست خواندم جدا خوشحال شدم. امیدوارم خانم ابتکار و همراهانشان روزهای سبزی را برای طبیعت ایران رقم بزنند.

  9. علیرضا قائلی

    با سلام برنامه بسیار جالبی بود جناب درویش بسیار سپاسگزارم درود بر شما امیدوارم همیشه سالم و سربلند باشید. اجرای بسیار زیبا و با تسلطی داشتید…

  10. لاری

    سلام

    برخی از مردم ما دوست دارند که آنچه را خود دوست می‌دارند درست بدانند. نمونه‌وار: دکتر کردوانی چون دوست داشته است که کویر لوت ایران گرم‌ترین جای جهان باشد خودآگاه یا ناخودآگاه و به نادرست سال‌ها آن را به گوش دانشجویان و در این سال‌ها به گوش مردم خوانده است و از بیش‌بود تکرار که در کتاب‌هایشان هم موج می‌زند، خودشان هم به گونه‌ای باور رسیده‌اند و آنچه نادرست است، درست می‌پندارند. شوربختانه این رویه و بینش نادرست در بسیاری از مردم ما و بسیاری از استادان دانشگاه دیده می‌شود و با کمی خودبرتربینی هم که بیامیزد می‌شود دکتر کردوانی امروز که در همه چیز خود‌‌‌‌‌‌‌ را دارای دیدگاه می‌داند و در گفتگو با ناآگاهان رسانه‌ها آنها را به خورد دیگران می‌دهد.

  11. بختگان شهر

    حیف و صد حیف که قدر طبیعت.زیبایی.لذت در طبیعت وحشی بودن را نمیدانیم
    گراز را شکار میکنیم و بیشه تشکیل نمیشود
    مار را شکار میکنیم موش زیاد میشود
    خرس و یوز را شکار میکنیم و گوزرون و آهو تنبل و بیمار میشوند
    آخر ای انسان چه وقت میخواهی بدانی که تو اشرف مخلوقات نیستی
    انسان و حیوان باید در کنار هم زندگی کنند
    دوستان عزیزم آباده طشک شهری هست که بین کوه و دریاچه بختگان و طشک واقع شده سی یا چهل سال پیش یک دختر در آباده طشک با آهو دوست و رفیق میشد.
    دوستی بین این دو بسیار زیبا بود تا جایی که آهو که اسمش قندی بود مرد دختر هم هفته بعد فوت شد این یک داستان نیست پدارن ما شاهد این واقعه بوده اند
    بیاید زیبایی شناس باشیم بختگان طشک پریشان مهارلو انزلی ارومیه زریوار خزر و خلیج فارس را خودمان باید زیبا کنیم
    درود بر محمد درویش
    درود بر محمد درویش
    و درود بر همه محیط زیست دوستان

  12. سینا

    جناب اقای درویش
    با سلام
    در مورد دریاچه ارومیه چند نکته داشتم :
    1-احداث جاده بر روی دریاچه را نمایندگان این استانهای اذربایجان شرقی و غربی بر محیط زیست فشار اوردند که احداث شود در دوره خانم ابتکار موفق نشده بودند که موافقت سازمان محیط زیست را بگیرند
    2-با شعار اینکه اذربایجان مظلوم است بودجه ای کلان و به مراتب بیشتر از بودجه ما استانهایی که نفت داریم را صرف سد ساختن کردند و سدهایی که همین اینک نیز ساخته میشود که این باز با فشار نماینده ها بود
    3-بودجه توسعه کشاورزی نیز با فشار نماینده ها بود
    4-حفر چاه عمیق نیز با پارتی بازی و فشار بر مسولان و..بود
    5-یک قطره از این اب را فارسها نخورده اند این را دائما پان ترکها بیان می کنند که ای وای فارسها دریاچه را خشک کردند
    6-در استانهای جنوبی که نفت هم تولید می کنند برای عبور از رودخانه دانش اموزان مشکل دارند و برایشان پل نمیسازند حال انکه دوستان در اذربایجان به سد سازی و توسعه های عجیب غریب مشغولن
    7-اب یا تبخیر میشود یا صر ف شرب یا کشاورزی اگر ما فارسها یا لرها این اب دریاچه ارومیه را برداشت کرده ایم بفرمایید تا چند سطل اب بیاوریم در دریاچه خالی کنیم
    خشک شدن دریاچه نماد زیاده خواهی و سرازیر کردن بودجه به سمت استانهایی بود که دائم می گفتند ما مظلومیم و بودجه نداریم و…
    شما نگاه کنید هر کدام از شهرهای این استانها یک یا چند شهرک فعال دارند و با استان بویراحمد مقایسه کنید
    خشک کردن دریاچه کار خود شما عزیزان بوده گردن دیگران نیندازید لطفا
    هامون خشک شد مردم اونجا دم نزدند سایر دریاچه ها خشک شد مردم چیزی نگفتند اما در این دو استان زلزله هم که میاید ماها متهم میشویم این روش و متهم کردن دیگران خوب نیست
    نتیجه زیاده خواهی هین است

  13. محمد کماسی

    سلام
    با آقای سینا موافقم…
    زدن جاده و احداث حدود 40 سد فعال، حاصل لابی قوی بود که هم وطنان ترکمون داشتند..

    دولت قبل هم هر کاری دلش خواست تو محیط زیست به اسم صنعت کرد، حالا بپرسید حاصل این همه جاده، شهرک و…
    چی شد؟
    اقتصاد که ویران کردید…
    اشتغالی هم که ایجاد نکردبد…
    فقط ما محیط زیستی ها رو خون به دل کردین و بس.

  14. محمود

    سلام آقای درویش
    درود بر شما
    خبر دارین اخیرا توی کوه های چهارمحال یه خرس بالغو آتیش زدن؟
    خیلی داغونم خیلی.تا کی باید شاهد این جنایت ها باشیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تائید دیدگاه فعال است. دیدگاه شما ممکن است کمی طول بکشد تا ظاهر شود.