تا اینجا، حسن روحانی تنها رییس جمهور در طول تاریخ جمهوری اسلامی و شاید یگانه رییس دولتی در طول تاریخ معاصر ایران باشد که در پیام نوروزی خود، آشکارا و مستقیم به موضوع محیط زیست پرداخته است. اینکه چرا تاکنون رؤسای ده دولت پیشین هرگز فضایی را به گرایههای محیط زیستی در پیامهای نوروزی خود اختصاص ندادهاند، البته موضوع مهمی است که شاید روزی عنوان پژوهش دانشنامهی یکی از دانشجویان علوم اجتماعی یا حقوقی باشد. زیرا نگارنده بر این باور است که آسیبشناسی فقدان ردپای محیط زیست در کلام نوروزی بزرگان این سرزمین، یکی از مؤلفههایی است که سبب شده تا بازخوردهای نگرانکننده و پسروندهاش امروز ما را درگیر بزرگترین بحرانهای محیط زیستی در هر چهار حوزهی تنوع زیستی، آب، خاک و هوا کند. چرا که این ملاحظات محیط زیستی بوده که اغلب در پای مصلحتهای اقتصادی، اجتماعی و سیاسی ذبح شده و بر بدهکاری بومشناختی وطن آنچنان افزود تا به مرز ورشکستگی اکولوژیکی در ارومیه، بختگان، زایندهرود، تهران، قم، کارون، انزلی، هامون، پریشان و … برسد.
از چنین منظری است که گوش سپردن به جملات پایانی رییس دولت تدبیر و امید، امید را در دل همهی دوستداران طبیعت ایران زنده کرد، وقتی که از زبان حسن روحانی شنیدیم: «همه تلاش کنیم به محیط زیستمان توجه کنیم. نوروز آراستگی است. تلاش کنیم ایران را بیاراییم و نگذاریم خدای ناکرده ایرانِ عزیز ما، زمین، هوا، دریا و تالابهایش آلودگی پیدا کنند.»
نگارنده این سنتشکنی سبز را به فال نیک گرفته و امیدوار است در سال 1393، شاهد توجه جدیتر مدیران ارشد نظام به رعایت موازین محیط زیستی باشیم.
افزون بر آن، آنچه برای دفتر آموزش و مشارکت مردمی سازمان حفاظت محیط زیست میتواند طعم شیرین رخداد نخست را شیرینتر کند، توجه رهبری نظام در نامگذاری سال 1393 به موضوع فرهنگ است. زیرا آشکار است که زیربنای سازهی فرهنگ بر بنیاد آموزش و جلب مشارکت مردم در حوزههای گوناگون شکل میگیرد؛ به ویژه اگر قرار باشد از ارتقا و اعتلای فرهنگی به شکوفایی اقتصادی مبتنی بر عزمی ملّی و مدیریتی جهادی برسیم.
باشد که در سال 1393، دفتر آموزش و مشارکت مردمی سازمان حفاظت محیط زیست با همت پرسنل سختکوشش در ستاد و 31 استان کشور بتواند در راه تحقق این آموزه، گامهایی عینی و عملی ملموسی به جلو بردارد. همچنین امیدوارم که دولت و مجلس کار لایحهی ساماندهی به قانون سمنها را نهایی کرده و قوانین دست و پاگیر فعالیت سازمانهای مردمنهاد را به کمینه رسانند.
آمین.
بسیار عالی!
با سلام و تبریک سال نو،ما جوانان که همچنان امیدواریم با اینکه(…)ولی راستش بخواهید کسانی که به محیط اطرافشون بی تفاوت نیستند درواقع نسبت به خودشان بی تفاوت نیستند.
سلام به اسطوره والگوي ngo هاي حاميان محيط زيست ايران وجهان جناب درويش.
بنر شمارا برحسب وظيفه با افتخار در وبسايتمان نهادينه كرديم. ضمنا سپاسگزاريم از گزارش جالبتان درباره درياچه اورميه وستاد احيا.
ضمنا كد بنري كه مابرايتان ساختيم تقديم وتحفه درويشي از اورميه به درويش بزرگمنش ايران. درصورتي كه لازم دانستيد در وبتان قسمت جاوااسكربت كپي پست كنيد براي استفاده ساير دوستان ودوستدارانتان/ياشاسين درويش.
————————————————-
<input onclick="this.select()" type="text" width="356" name="T1" size="15" value='‘ dir=”ltr” >وبلاگ–کد لوگو و بنر
سپاسگزار محبت تان هستم. کاری نکردم جز وظیفه ای که هر انسان زاده در سرزمین عزیز ایران باید که انجام دهد.
درود بر شما و به امید بازگشت حیات به حوضه آبخیز دریاچه ارومیه.
با سلام و تحیت
استاد بزرگوارجناب آقای درویش
یادداشت جنابعالی در سایت تدبیرنامه منتشر گردید.
با تشکر
http://www.tadbirnameh.ir
سپاسگزارم جناب نیک نژاد عزیز.
سپاس دکتر
درود استاد
«همه تلاش کنیم به محیط زیستمان توجه کنیم. نوروز آراستگی است. تلاش کنیم ایران را بیاراییم و نگذاریم خدای ناکرده ایرانِ عزیز ما، زمین، هوا، دریا و تالابهایش آلودگی پیدا کنند.»
با سلام، دقایقی پیش در سایت رسمی سازمان جنگلها و مراتع کشور خواندم که رئیس محترم این سازمان (آقای مهندس جلالی) در برابر دیدگاه ادغام این سازمان با سازمان حفاظت محیط زیست به شدت موضع گرفته و با آن مخالفت کرده است، سازمان جنگلها را دستگاه اجرایی و سازمان محیط زیست را نظارتی تلقی کرده و ارتباط آنها را ناممکن دانسته است و ادغام را به ضرر منابع طبیعی کشور؛ راستش به نظر من این ادغام بیشتر به ضرر برخی مدیران دو سازمان است چون به هرحال از دو معاون وزیر یا معاون رئیس جمهور یکی حذف می شود و البته معاونین آنها و در سطح استانها هم از دو مدیرکل یکی حذف می شود و همینطور برخی از معاونین و مدیران و البته حق مدیریت ها و مزایای مدیریتی و …! ولی انچه مسلم است این ادغام به نفع محیط زیست و مخصوصاً منابع طبیعی کشور خواهد بود، بیش از 40 سال است سازمان منابع طبیعی با عناوین مختلف مستقل عمل می کند – البته در حال حاضر که در بدترین شرایط است یعنی زیرمجموعه وزارت جهادکشاورزی و سازمان جهادکشاورزی استان است که هدف آن بالابردن سطح زیرکشت و افزایش محصولات کشاورزی ولو تبدیل منابع طبیعی به باغ و مزرعه است – و می بینیم در مدت همین چند سال و بخصوص هرچه نزدیکتر بدتر، منابع طبیعی ما ازدست رفته است و از کمیت و کیفیت جنگلها، مراتع، خاک و آب کشور کاسته شده است. به نظر می رسد علیرغم موضع اقای مهندس جلالی دیگر بحث اجرایی در منابع طبیعی و بهره برداری آن بخصوص با این شدت و مکانیزاسیون بالا به صلاح کشور نباشد والبته وظیفه نظارتی بایستی تقویت شود. آقای مهندس درویش می دانم شما از مدیران ارشد یکی از این دو سازمان هستید و البته شاید موقعیت شما هم با این ادغام تهدید شود ولی به تفکر زیست محیطی شما ایمان دارم، خواهش می کنم فعلاً که صحبت این موضوع شده اگر موافق هستید کاری بکنید؛ من پیشنهاد می کنم این موضوع را به نظرسنجی عموم بگذارید (همان کاری که قبلاً چند بار انجام داده اید واتفاقاً نتیجه آن خیلی به واقعیت نزدیک بوده است).