❇️«گزارشی از همایش باید ها و نباید های توسعه پایدار در خوانسار»
💠شکلات یا الماس؟
✅محمد درویش در همایش تخصصی محیط زیستی با موضوع باید ها و نباید های توسعه پایدار در خوانسار با بیان این پرسش که چگونه می شود باغ شهر خوانسار را حفظ کرد و باعث افزایش تنش های معیشتی مردم نشد؛ افزود:
✔️یک فعال محیط زیستی باید علاو بر اینکه می گوید نیا،نرو،نساز، بگوید به جایش چه بکنیم.
باید پوشش های باغی و کیفت آب و هوا در خوانسار را حفظ کنیم به طوری که مشکل و دشواری برای مردم به وجود نیاید.
🌎محمد درویش: نگاه سنتی به تولید پول را تغییر دهیم./ خانه ادیب خوانساری کجاست؟
✅عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع با اشاره به راه های رسیدن به توسعه پایدار گفت:
✔️خرید و فروش زمین آسان ترین راه تولید پول است ولی این پاک کردن صورت مساله است. باید با شناسایی فرهیختگان خوانسار وپاسداشت راه و روش و آثار و منازلشان منجر به درآمد پایدار در شهر شد.
🌎درویش: به سرنوشت دیگر باغ شهر ها نگاه کنید، مردم امروز با حسرت از گذشته یاد می کنند.
✅این کنشگر محیط زیست ادامه داد:
✔️خاک خوانسار، یکی از عمیق ترین و حاصل خیز ترین خاک های آسیای جنوب غربی است. اما در منطقه ای که برخوردار از بالاترین مزیت تولید محصولات کشاورزی و باغی است. درخت ها را قطع می کنیم و در این خاک خانه و ویلا می سازیم. در حقیقت شکلات می گیریم و الماس می دهیم. اجازه ندهید داستان دیگر شهر ها، تکرار شود.
🌎رمز کیفیت عسل و محصولات خوانسار در حفاظت از محیط زیست
✅محمد درویش با اشاره به اهمیت محیط زیست در زندگی اقتصادی و اجتماعی خوانسار، ابراز نمود:
✔️خوانسار زمانی می تواند دارای جاذبه گردشگری و کیفیت مطلوبی از محصولات باغی و عسل باشد که از حیات وحش آن مراقبت کرد.
جمعیت پرندگان است که آفات و حملات ناگهانی ملخ ها را کنترل و موجل حاصل خیزی خاک می شود. بنابراین رمز موفقیت خوانسار در تکثیر پرندگان است نه در نابودی پرندگان. باید محل های امنی برای زندگی پرندگان و زنبوران فراهم کنیم
✅ درویش با بیان اینکه، ثروت بیشتر ممکن است تشک خوش خواب گران تری را برای شما فراهم کند اما خواب خوش و بهتری برایتان فراهم نمی کند؛ افزود:
✔️هرچه حال طبیعت بهتر باشد حال مردمش هم بهتر می شود؛ افسردگی و بزهکاری اجتماعی کاهش یافته، امنیت بیشتر می شود و با کاهش ریسک سرمایه گزاری، رونق اقتصادی ایجاد می شود.
🌎محیط زیست بستر توسعه است نه محور توسعه
✅این فعال محیط زیست با اشاره به پتانسیل های شهر خوانسار، اذعان نمود:
✔️خوانساربا کمترین میزان گردو غبار و دمای پایین تر از ۴۰ درجه، ظرفیت خوبی برای استفاده از انرژی خورشیدی است و می توان روی همه ی پشت بام ها، پنل خورشیدی نصب کرد. و خیابان مرکزی خوانسار که یکی از زیباترین خیابان های مرکزی ایران است را به پیاده راه تبدیل کرد و تنها ساعات محدودی در شب اجازه ی رفت و آمد خودروها را داد.
🌎برای حفظ محیط زیست، باید از خودمان شروع کنیم و مطالبه جدی داشته باشیم.
✅محمد درویش گفت:
✔️نمیشود درمورد محیط زیست حرف زد ولی خودمان عمل نکنیم. می توان به جای کیسه پلاستیکی از کیسه پارچه ای استفاده کرد؛ زباله ها را از خانه ها تفکیک کرد؛ تا حد ممکن از خودرو شخصی و حتی وسایل حمل و نقل موتوری و اتومبیل استفاده نکرد و به سراغ پیاده روی و دوچرخه رفت.
✍خبر: کیمیا محقق
🌳🌷 @khansarngo