‍ فشار می‌آورند که همین روزها سد چم‌شیر را آبگیری کنند، تا آمارهایی که داده بودند، درست در بیاید/ به اسم جلوگیری از هدررفت آب، تاب‌آوری کشور را پایین می‌آوریم

‍ فشار می‌آورند که همین روزها سد چم‌شیر را آبگیری کنند، تا آمارهایی که داده بودند، درست در بیاید/ به اسم جلوگیری از هدررفت آب، تاب‌آوری کشور را پایین می‌آوریم

محمد درویش، فعال و پژوهشگر محیط‌زیست در گفت‌وگو با «فرهیختگان»:
🔻نگاهی که به آمار اعلام‌شده توسط شرکت منابع آب کردم (که تا ۱۶ دی‌ماه به‌روز شده) می‌گوید به نسبت میانگین ۵۴ ساله، میزان بارندگی تا ۱۶ دی‌ماه -که از ۱۶ دی‌ماه تا ۲۱ دی‌ماه هم بارندگی زیادی داشتیم- میانگین ریزش‌ها نسبت به درازمدت، ۲۴ درصد کمتر است و نسبت به سال پیش ۲۶ درصد کمتر است.

🔻 حجم مخازن سدها در کل فقط ۳ ‌درصد نسبت به سال‌ گذشته کمتر است و خیلی اتفاق عجیبی که مردم را ترساندند که امسال خشکسالی است، نداریم. مساله ما این است که بلد نیستیم از آب استفاده کنیم. در کشوری که فقط ۸ درصد منابع آب آن نیازهای کل مردم را برای آب شرب و بهداشتی و خانگی تامین کند، نباید مردم هرگز از کابوسی به نام تشنگی بترسند.

🔻همین الان چرا این میزان فشار می‌آورند سد چم‌شیر همین روزها آبگیری شود؟ به‌خاطر اینکه در آمارهایی که داده بودند گفته بودند چند بارندگی خوب داریم و نمی‌خواهیم اجازه دهیم این بارندگی‌ها وارد خلیج فارس شود و هدر برود.

🔻«اگر به قطر سفر کرده باشید حتما دیده‌اید. میانگین بارندگی قطر ۴۷ میلی‌متر در سال است. میانگین بارندگی ایران ۲۳۰ میلی‌متر در سال است. مردم قطر چطور زندگی می‌کنند؟ اگر بارندگی نباشد نگران کمبود مواد غذایی هستند؟ نگران خشکسالی هستند؟ نگران سیل هستند؟ واقعیت این است قطری‌ها یاد گرفتند چطور پول تولید کنند و با پولی که تولید می‌کنند مایحتاج غذایی را تامین می‌کنند و زندگی می‌کنند. باید از این مساله درس بگیریم.

🔻آقای سلاجقه می‌داند سال ۲۰۳۰ در جهان چه اتفاقی می‌افتد و باید از همین حالا دقت کنیم. همین الان در شرق اصفهان موافقت کردند کارخانه سیمان دیگری به‌جای کشاورزی نابودشده ورزنه ایجاد شود، چرا؟ چرا فقط این دو گزینه در ایران استفاده می‌شود؟ چرا مزرعه خورشیدی ایجاد نمی‌کنید؟

🔻در برنامه ۵ساله چهارم دولت موظف شد که ارزش‌گذاری اقتصادی مواهب طبیعی انجام شود تا چنین گاف‌هایی به‌وجود نیاید. ‌ولی سه برنامه گذشته و اینها ماده ۵۹ را اجرا نکردند و درنهایت عیسی کلانتری هم، دفتری که موظف بود اینها را اجرا کند منحل کرد. صدای هیچ‌کسی درنیامد.

🔻«چرا نباید کشور ثروتمند و پیشرفته باشیم؟ اگر وضع اقتصادی مملکت خوب باشد و مردم مشکل اقتصادی نداشته باشند چه کسی کف خیابان می‌آید تا شلوغ کند و دادو‌بیداد کند؟ به مردم فشار می‌آید. ۵-۴ روزی که خوزستان بودم اشکم درآمد. شنبه قبل زابل بودم، یعنی من چیزی در زابل دیدم که اگر به چشم نمی‌دیدم باور نمی‌کردم. در شهر زابل با پلاستیک‌های فرسوده چادرهایی درست کرده‌اند که کف پلاستیک کثافت مطلق است. در این پلاستیک خانمی زندگی می‌کرد که با یک بچه ۱۵ روزه بود. دختر دوساله و یک دختر چهار ساله و یک دختر شش ساله داشت. با همسر خود بود و برای گرم‌کردن از سوزاندن پلاستیک استفاده می‌کردند. می‌گفت نماینده مجلس و معاون وزیر کشور یعنی جمالی‌نژاد هفته پیش دیدند و گریه کردند و گفتند امیدواریم بچه ما چنین سرنوشتی پیدا نکند. چطور چنین اتفاقی در این کشور می‌افتد؟

@FarhikhteganOnline

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تائید دیدگاه فعال است. دیدگاه شما ممکن است کمی طول بکشد تا ظاهر شود.