به دنبال مجموعه يادداشتها و گزارشهايي كه در بارهي اهميت تغيير رويكرد ايران به سوي استحصال كارمايههاي نو (به ويژه انرژي خورشيدي و بادي) در اين تارنما انتشار دادم، هموطن عزيزي به نام امين، ضمن مكاتبه با نگارنده، پيگيريهاي دقيقتري را در اين خصوص به انجام رساندند كه حاصل آن دو نقشهي زير است كه به وضوح و به صورتي كمي و دقيق، استعداد ايران در برخورداري از مواهب انرژي خورشيدي مشخص شده است.
گفتني آن كه بر اساس اين يافتهها آشكار شده است كه هر متر مربع از خاك ايران به طور متوسط ميتواند تا 2 هزار كيلو وات در ساعت انرژي خورشيدي دريافت كند كه رقمي كم نظير در جهان است. به ويژه اگر بدانيم، اين مقدار بيش از 2 برابر ميانگين رقمي است كه هر متر مربع كشور آلمان دريافت ميكند؛ با اين وجود، آلمانها 25 برابر ايران در استحصال انرژيهاي نو موفقتر عمل كردهاند!
با درود…
نقشه ی جالبی است…باید آفرین گفت به ابتکار این دوستمان…
امدوارم این آرو عملی شه…
پیروز باشید
دوست عزیز من فکر کنم عددی که نوشته اید اشتباه هست ..یعنی عدد 2000 کیلو وات در ساعت…..نمی دانم منظورتان متوسط سالانه هست یا متوسط ماهانه یا روزانه؟….برای مثال در تهران و در تابستان در ساعت حدود 12 ، شدت تابش خورشید 800 وات بر متر مربع ( 700 ژول بر متر مربع در ثانیه ) می باشد..در شهرهای گرم تر مثل سمنان این رقم حدود 800 تا 900 می باشد…حالا گر بخواهیم بحث انرژی کنیم مثلا می شه گقت که متوسط انرژی تابش خورشید در ساعات گرم تابستان حدود 800 وات ساعت هست….اگر روزانه بحش کنیم باید مجموع این اعداد را در یک روز جمع کنیم که حدود 4 تا 6 کیلو وات ساعت می شه…..و اگر ماهانه بحث می کنیم باید حتما ذکر بشه که در ماههای گرم یا سرد…به هر حال کمی نا مفهوم است ولی نفس گذاشتن این نوع لینک حال بسیار خوب است..
با سلام و تشکر از شما وامین عزیر من از سال 2009 میلادی میزان تششع را در اهواز با دستگاه تششع سنج دیجیتالی اندازه گیری میکنم وبطور مثال در ماه جون مجموع تششع در روز 28700 کیلوزول بر مترمربع نیز ثبت کردهام اگر امکات دارد آدرس ایمیلم رادراختیار امین قراردهید و یا برعکس شاید بتونیم به هم کمکی کنیم با سپاس بی قیاس ارسطو.
قابل توجه امین عزیز:
لطفاً با ارسطو تماس بگیرید:
[email protected]
ممنون از لطف و دقت نظر جناب ارسطو.
سلام، اگر بخواهيم واحد هاي استفاده شده توسط دوستان رو متحد كنيم جناب ارسطو 7.97 كيلووات ساعت انرژي خورشيدي روزانه با دستگاهشون اندازه گيري كرده اند يعني معادل 8 ساعت آفتاب 1000 واتي در روز. خوب وقتي نقشه هاي جهاني متوسط سالانه 6 كيلو وات ساعت رو براي جنوب ايران نشون ميده شايد حد اكثرش به 8 كيلو وات برسه.اين يعني توان لحظه اي بيشينه 1333 ژول بر ثانيه اي. ببينيد دستگاهتون اين توان لحظه اي رو تو ظهر تابستون نشون ميده. اين بيشتر به ثابت خورشيدي كه در بالاي جو اندازه گيري ميشه نزديكه.
این عدد و واحد کاملا نامفهوم است. چون وات خودش ژول بر ثانیه است و دوباره نمی توان آن را در مفهوم زمان به کار برد.
2000کیلو وات ساعت؟!!!!!!! پیش خود خورشیدهم چنین توانی در ساعت نیست.