هر گاه که در مییابم یکی از متخصصان حوزهی محیط زیست در گرایشهای گوناگون آن، به خود این زحمت را داده و به رغم گرفتاریهای فراوان کاری و پژوهشی، میکوشد تا دیدگاههای خود را با مخاطبان مجازی وبلاگستان فارسی به اشتراک نهد؛ برقی از امید و شوری عجیب در دل و جانم برانگیخته شده و به پایداری زیستمحیطی این کهن و بوم و بر مقدس بیشتر امیدوار میشوم. از همین روست که وقتی متوجه شدم متخصصانی چون دکتر علیرضا برهانی داریان و یا دکتر کتایون ربیعی (که در یادداشتی جداگانه نیز به ایشان خواهم پرداخت) مدتی است خانهای شش دانگ را در سرزمین پویای وبلاگستان به نام خود به ثبت رساندهاند، هم بسیار خوشحال میشوم و هم شرمنده که چرا زودتر ادای دین نکردم؟!
در هر حال، ضمن سپاس از علیرضا برهانی عزیز، استادیار گروه مدیریت منابع آب دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی که از دی ماه سال 1386 به جمع وبلاگنویسان پیوستهاند؛ از عموم خوانندگان عزیز مهار بیابانزایی میخواهم تا به دیدن خانهی مجازی این دانشمند آبشناس کشور رفته و از دیدگاههای ارزنده وی بهره برند.
و البته محمّد درویش امیدوار است که اتفاقاً دکتر علیرضا برهانی عزیز روزی به تحلیل و موشکافی دقیق و صریح در همین موارد اخیر که ذکر کرده نیز بپردازد؛ چالشهای فرسایندهای که بیمهابای فرداها، استعداد و اندوختههای ارزشمند انسانی و طبیعی ایران عزیز را به یغما برده و میبرند.
امید که حضور فرزانگانی چون علیرضا برهانی و کتایون ربیعی بتواند دیگر نخبگان کشور را نیز تشویق به خرید خانه در سرزمین پویای وبلاگستان فارسی کند. از جمله بسیار امیدوارم که دکتر کمالالدین ناصری عزیز و دکتر محمّد متینیزاده دوستداشتنی که میدانم قلمی پرتوان و ذهنی هنجارشکن دارند نیز عاقبت روزی طلسم را شکسته و به مخاطبان خویش افتخار درک اندیشههای نابشان را بدهند.
جناب مهندس درويش
سلام، واقعا شرمنده كرديد. ممنونم از اين همه لطف و محبت شما.
اميدوارم با قلم توانايي كه داريد بتوانيد هر چه بيشتر در جهت اطلاع رساني و آگاهي بخشي به قشر تحصيلكرده و بالاخص مديران مرتبط با اين موضوعات توفيق داشته باشيد.
بنده مدت اندكي است توفيق آشنايي با وبلاگ شما را پيدا كردم و استفاده بسيار بردم.
پايدار باشيد
برهاني
پاسخ:
درود بر شما. برایتان آرزوی موفقیت های بیشتر دارم و از آشنایی با شما بسیار خوشحالم. کاری که انجام داده یقیناً وظیفه بود.
با سلام و احترام و عرض خسته نباشید خدمت استاد مهربان و عالم و عاشق .وبلاگ زیبا و فوق العاده شما رو دیدم .از مطالب اون لذت بردم و از شما بی نهایت سپاسگزارم.محمدعلی سمندی زاده هستم.
دانشجوی ارشد عمران آب دانشگاه شهید چمران اهواز.جزوه هیدرولوژی آماری شما رو مطالعه کردم . بخشی از کار تزم در رابطه با تطویل آماره البته بروش مارکوف از نوع سالانه ممنون میشم اگر سوالاتم رو بخونید و در صورت امکان پاسخ بدید:
1.در جزوه ذکر شده که به علت اینکه آمار تطویل شده اثر میانگین آمار مشاهدهای رو نداشته باشه می بایستی 50 سال اول رو حذف کنیم.(ص 134)با توجه به این موضوع و برداشت برخی از دوستان، آیا درسته که تعداد آمار تطویل شده با توجه به رابطه همبستگی سریال به تعداد مشاهده ای منهای یک تولید می شوند؟یا آمار رو می توان برای هر توزیع به میزان دلخواه تولید کرد؟ و بعد از اون 50 سال اول رد حذف کنیم و بقیه رو بپذیریم؟
2.در مورد مدلهای اتورگرسیو ساده (مارکوف)آیا نیازی به بررسی اثر هرست هست یا این پدیده صرفاً برای مدلهای آریما و بروکن لاین و فراکشنال گوسین نویز قابل بررسی است؟(ص 182 و 183)
3.در مورد دقت آمار تولید شده بعد از اینکه از 40 سال مشاهده ای ، مثلاً 60 سال تولید گردید، جمعآ این 100 سال می باسیتی از توزیع مربوط به 40 سال مشاهده ای تبعیت کند؟
4.آیا نرم افزار سی اف آ که در مورد تصادفی بودن و استقلال و روند دار بودن داده ها به ما نتایجی می دهد بر اساس تست تی عمل می کند ؟یعنی برای جمعیت قضاوت می کند؟اگر طبق نظر این نرم افزار داده ها بدون همبستگی باشند آیا عددی که طبق فرمول همبستگی محاسبه می شود برای داده های خودمان , می باست صفر فرض شود؟
موضوع تز من با این عنوان مطرح شده: بهینه سازی حجم مخزن سد کرج به روش الگوریتم ژنتیک
پس از تطویل آمار و محاسبه حجم مخزن با مدل آبدهی با لینگو و برا ی 10 سری از 50 سری تولید شده آیا می بایست مدل آبدهی را با الگوریتم ژنتیک اجرا و پیاده کنم که جواب دقیقتری حاصل شود؟ مگر نه اینکه نرم افزار لینگو برای مدلهای با قیود خطی جواب بهینه مطلق را به ما می دهد؟ آیا با توجه به موضوع تز، الگوریتم ژنتیک باید در بخش بهره برداری بهینه بکار برده شود؟ یا بهتر است نتایج مدل آبدهی از الگوریتم ژنتیک با روش دیگری مثل انیلینگ یا مورچه مقایسه گردد؟
از توجه شما سپاسگزارم.در پناه خدا