بياييم مطالبات خود را از رييس جمهور آينده به اشتراك نهيم

مهدي كروبيمحمود احمدي نژاداكبر اعلميمير حسين موسوي

     كمتر از 55 روز تا دهمين دوره‌ي انتخابات رياست جمهوري باقي مانده است. يك تفاوت اساسي كه بين دوره‌ي دهم با 9 دوره‌ي قبلي وجود دارد، خيزش چشم‌گير مطالبات محيط زيستي در بين ايرانيان است. به شهادت صفحات سبز روزنامه‌ها، برنامه‌هاي دايمي راديو و تلويزيون، حضور سه خبرگزاري‌ و پايگاه اطلاع‌رساني محيط زيستي، يك وبلاگ‌خوان سبز (گرين بلاگ با حدود 200 وبلاگ)  و سرانجام محتواي قابل ملاحظه‌ي مطالب مرتبط با محيط زيست در دنياي اينترنت، مي‌توان ادعا كرد كه وزن ملاحظات محيط زيستي در ايران، هيچ زمان مانند امروز نبوده است.
    بنابراين، براي آن كه نشان دهيم قدر اين تفاوت را دانسته و مي‌توانيم از فرصت‌ها به خوبي استفاده بريم، بايد بكوشيم تا مطالبات خود را از فردي كه قرار است براي 4 سال آينده سكاندار هدايت كشتي اجرايي كشور شود، به نظم درآورده و مكتوب سازيم.
     به ديگر سخن، باورم اين است كه هر يك از ما طرفداران محيط زيست مي‌توانند در نقش وكيل مدافع افتخاري طبيعت ايران‌زمين عمل كرده و بر بنياد آموزه‌ها، دانش و تجربيات‌مان مهم‌ترين تنگناها و چالش‌هاي پيش روي محيط زيست كشور را شرح داده و از عالي‌ترين مقام اجرايي كشور بخواهيم تا برنامه‌هاي خويش را براي درمان دردها و آلام متعدد محيط زيست و منابع طبيعي ايران ارايه دهد.
    از همين رو، در صدد هستم تا به ياري ديگر همكارانم در انجمن اعضاي هيأت علمي مؤسسه تحقيقات جنگل‌ها و مراتع همايشي را با موضوع بررسي وضعيت محيط زيست ايران و چالش‌هاي پيش رو برگزار كنيم.
     همچنين اميدوارم كه مخاطبان اين تارنما نيز بكوشند تا دست كم در يكي از يادداشت‌هاي وبلاگشان، درخواست‌هاي خود را از رييس‌جمهور آينده در باره محيط زيست وطن به ثبت رسانند.

بياييم كيبوردمان را سبز كرده و با رييس جمهور آينده سخن بگوييم ...

    اين كه چه معيارها و شاخص‌هايي براي كسب كرسي رياست سازمان حفاظت محيط زيست بايد در نظر گرفت؟
    اين كه آيا حفظ محيط زيست و منابع طبيعي را بايد در چارچوب وظايف حاكميتي دولت‌ها تلقي كرد و يا تماميت آن را در راستاي اصل 44 قانون اساسي به مردم محول ساخت؟
    اين كه آيا براي بررسي جرايم در حوزه‌ي محيط زيست نياز به پرورش وكلا و قضاتي متخصص در اين حوزه وجود دارد يا خير؟
    اين كه چرا اصول حاكم بر حسابداري سبز در اقتصاد ايران جايي ندارد، آن هم به رغم تأكيد در برنامه 5 ساله‌ي چهارم؟
    اين كه آيا مجازيم تا از مناطق 4 گانه‌ي تحت حفاظت سازمان محيط زيست، انتظار كسب درآمد داشته باشيم يا خير؟!
    اين كه چرا عزمي آشكار براي استحصال انرژي‌هاي نو – به ويژه انرژي خورشيدي – در كشور ملاحظه نمي‌شود؟
    اين كه چرا همچنان تفكر مبتني بر غلبه مديريت سازه‌اي (مانند سدسازي) در پيشبرد اهداف توسعه در ايران دست بالا را دارد؟
    اين كه براي افزايش پايداري محيط زيستي كشور و بهبود رتبه‌ي كنوني (137) چه برنامه‌هايي را مي‌توان ارايه داد؟

     و هزاران دريافت ديگر كه اميدوارم دوستان سبزانديشم به اين موضوعات انديشيده و ديدگاه‌هاي خويش را با مخاطبين‌شان به اشتراك نهند.
    يادمان باشد كه كمترين دستاورد اين حركت آن است كه به تدريج به زنان و مردان حوزه‌ي سياست و قدرت نشان خواهيم داد، حمايت از گرايه‌هاي محيط زيستي، نه‌تنها سبب ريزش رأي ايشان نخواهد شد؛ بلكه امتيازي ارزشمند براي افزايش درصد موفقيت داوطلبين ورود به عرصه‌هاي قدرت و قانون‌گذاري مملكت به شمار خواهد رفت.

8 فکر می‌کنند “بياييم مطالبات خود را از رييس جمهور آينده به اشتراك نهيم

  1. مهرگان

    سلام
    امیدوارم رییس جمهور آینده برای اینکه شعار وجود زن در کابینه و دولت را حفظ کند یک متخصص واقعی را بدون ترجیح جنسیتی معرفی نماید

  2. سرباز زمین

    آقای درویش عزیز. با گفته شما کاملاً موافقم اما مسئله مهمی که باید پس از آن در نظر داشته باشیم، مسئله ضمانت اجرایی است.
    هر کاندیدایی وقتی ببیند در صورت تظاهر به کاری حمایت عده ای را برای خود به ارمغان می آورد حتماً اینکار را انجام خواهد داد. مگر قالیباف در دوره قبل چنین کاری نکرد و با تبلیغاتش ادعای رفتار زیست محیطی نداشت، اما او حتی رئیس جمهور نشده، آن بلا را بر سر لویزان و خرگوش دره و صرخه حصار آورد.
    از شما و بقیه عزیزانم خواهش می کنم کاری نکنید که شعارهای زیست محیطی در حد یک ژست انتخاباتی نزول کنند.
    اهمیت محیط زیست به این نیست که فلان کاندیدا کمیته محیط زیست تشکیل دهد و یا حتی برنامه ای درباره محیط زیست ارائه دهد. (کما اینکه معتقدم هیچ یک از این کاندیداهای اعلام حضور کرده و اطرافیانشان، دانشی اندک در مورد محیط زیست دارند)
    به نظرم در کشوری که هیچ یک از دولتمردان کوچکترین اطلاعی از علوم زیست محیطی و طبیعی ندارند، همینقدر که سعی کنیم به سیاسیون بفهمانیم که مسایل زیست محیطی با کسی شوخی ندارند و قادرند به راحتی ملتی را ذلیل و حکومتی را ریشه کن کنند.
    اتگر موفق شدیم تا همینجا هم ابراز وجود کنیم، شاهکار کرده ایم. برنامه مدون و جامع محیط زیست، باشد پیشکش آقایان (و خانم های) سیاستمدار!

  3. سرباز زمین

    آقای درویش عزیز در کامنت قبل جو گیر شدم! حالا تصحیح می کنم!
    با گفته شما موافقم اما مسئله مهمی که باید در نظر داشته باشیم، ضمانت اجرایی حرفهاست.
    هر کاندیدایی وقتی ببیند در صورت تظاهر به کاری حمایت عده ای را برای خود به ارمغان می آورد حتماً اینکار را انجام خواهد داد. مگر قالیباف در دوره قبل چنین کاری نکرد و با تبلیغاتش ادعای رفتار زیست محیطی نداشت، اما او حتی رئیس جمهور نشده، آن بلا را بر سر لویزان و خرگوش دره و سرخه حصار آورد.
    از شما و بقیه عزیزانم خواهش می کنم کاری نکنید که مقوله محیط زیست در حد یک ژست انتخاباتی نزول کند.
    اهمیت محیط زیست به این نیست که فلان کاندیدا کمیته محیط زیست تشکیل دهد و یا حتی برنامه ای درباره محیط زیست ارائه دهد. (کما اینکه معتقدم هیچ یک از این کاندیداهای اعلام حضور کرده و اطرافیانشان، دانش محیط زیستی ندارند)
    به نظرم در کشوری که هیچ یک از دولتمردان کوچکترین اطلاعی از علوم زیست محیطی و طبیعی ندارند، همینقدر که سعی کنیم به سیاسیون بفهمانیم مسایل زیست محیطی با کسی شوخی ندارند و قادرند به راحتی ملتی را ذلیل و حکومتی را ریشه کن کنند، شاهکار کرده ایم. برنامه مدون و جامع محیط زیست، باشد پیشکش آقایان (و خانم های) سیاستمدار!

    پاسخ:
    درود بر سرباز زمين عزيز: اينگونه كه نوشته اي بايد كاملاً قطع اميد كرد به اين كه روزي سياستمداري در ايران به قدرت رسد كه برايش حفظ محيط زيست در حد يك ژست سياسي نباشد! يادت باشد كه تصور اين كه يك دهه پيش كانديدايي بخواهد به صرافت استفاده از ژست محيط زيستي هم بيانديشد، تصوري كاملاً رويايي بود! مي بيني كه امروز اما اينگونه نيست و فردا مسلماًبهتر از امروز خواهد بود …

  4. فرهاد میریانی

    محیط زیست مرز نمی شناسد. سیاه و سفید و دیندار و بی دین هم نمی شناسد. محیط زیست یعنی هوائی که تنفس می شود، آبی که آشامیده می شود، خاکی که گیاه پرورش
    می دهد.

    سیاستمدارانی که می خواهند امانت ملت را در دست گیرند بگویند که با امانت خدا یعنی هوا ، آب و خاک چکار خواهند کرد.

  5. محمد درویش نویسنده

    آفرین به شما آقای میریانی عزیز: امیدوارم سیاستمداران ما آ«قدر شجاعت و درایت و دانش داشته باشند تا بگویند با این امانت مقدس می خواهند چه کنند.

  6. Niknam-Belgique

    ba salam va khasteh nabshid.
    fekr mikonam in khasteha be soorat sistematic az dolatha khaste shode va dar har entekhabat, az jomle majles va shoraha , az namayandegan khaste shavad.moshkel hesabi jeddi ast va koll hayat keshvar ra taht tasir gharar midahad;bishak dolat be tanhayi kari nemitavanad bokonad;didim ke Khanom vaez kamtar az Khanom ebtekar kar kard.jameeye madani bayad faal shavad vagarna dar zire zobale dafn khahim shod;candidatha ham aghlab dar in zamine danesh chandani nadarand;dar daneshgah o madrese écologie bayad varede doroos shavad.shayad betavan Jahad va hatta basij ra ,ba dadan amoozesh dargir kard;chon moshkel melli ast;dirooz yek site khareji ba karbaschi dar bareye mohit zist porsid,ke ichan neshan dad ke barnameyi nadarad.bayad jonbid.moshkelat vasitar az inhast.ab ,khak va hava dar khatarand, va khatar bishtar mohajerat va faghar o khoshoonat nashi az khoshksali o pishraft biaban;shayad beshvad in harkat ra be harkati hezbi va siasi tabdil kard ke dar keshvar nahadine shode va moasser bashad;be har hal afarin be shoma.say konid az iranian kharej ham komak begirid.

  7. محمد درویش نویسنده

    سلام و درود بر هموطن عزيز خارج نشين اما دوستدار طبيعت ايران زمين، نيكنام عزيز. ممنون از اين همه احساس مسئوليت قوي كه مي شود در لابه لاي سطور نوشتارتان لمس كرد. اميدوارم سرانجام روزي حزب سبز ايران نه تنها به معناي واقعي كلمه تشكيل شود، بلكه در شمار قوي ترين تشكلهاي سياسي كشور درآيد. موفق باشيد.

  8. termeh_shokoohi

    salam bebakhshid momkeneh soalam be site shoma rabti nadashte bashe vali age behem dar morede reshtehe barnameh rizi modiriat va amoozeshe mohite zist etelaatio bedid mamnoon misham .jesaratan be e_mailam send befarmaiid. ba tashakore faravan

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تائید دیدگاه فعال است. دیدگاه شما ممکن است کمی طول بکشد تا ظاهر شود.