جنگل‌ها کم می‌شوند یا زیاد؟ دم خروس را باور کنیم یا …

عكس هوايي مربوط به سال ۱۳۴۳

مدتی است که مسئولین سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور با اتکا به اندازه‌گیری‌های دقیق ماهواره‌ای و نیز عکس‌های هوایی، اعلام می‌دارند که برای نخستین بار تخریب منابع جنگلی را به صفر رسانده و شاهد شیبی منفی در حوزه جنگل نیستند. افزون بر آن، آنها پرتکرار اعلام می‌دارند که مساحت رویشگاه‌های جنگلی کشور نسبت به چند دهه‌ی اخیر کاهشی نداشته است و نباید تحت تأثیر برآوردهای کارشناسی – بعضاً – مغرضانه و یا گزارش‌های مستقل دیگر ارگان‌های کشور قرار گرفت.

عكس هوايي مربوط به سال ۱۳۷۳عكس هوايي مربوط به سال ۱۳۸۵ - عمق فاجعه و شدت تخریب کاملا مشخص است.

آنها حتا بخشی از دلایل کاهش رخداد سیل در دهه‌ی 80 را نیز متأثر از همین دانستگی ارزیابی کرده و با ارایه آماری ثابت کرده‌اند که پرونده‌های متخلفین و متجاوزین به حریم جنگل به طرز محسوسی کاهش یافته است.

عكس‌ هوايي سال ۱۳۷۳. چند ضلعي‌هاي رسم شده بر روي تصوير نشان‌دهنده‌ي محدوده مستثنيات است.همان منطقه به همراه اطلاعات بيشتر

با این وجود اگر نگاهی به این عکس‌های هوایی بیاندازید که در سه مقطع زمانی 1346، 1373 و 1385 از روستایی در شمال کشور گرفته شده است، بیاندازید؛ آشکارا عمق فاجعه تخریب رویشگاه‌های ناب جنگلی هیرکانی را می‌توانید دریابید و خون گریه کنید بر این همه نابخردی و آزمندی.

چرا رخداد سیل در دهه 80 کاهش یافته است؟!

افزون بر آن، هرمز سهرابی عزیز، دو تصویر دیگر از منطقه عمومی جاده 2000 (روستای گلعلی آباد و صادق آباد) را بر روی تارنمای شخصی‌اش قرار داده که به وضوح نشان می‌دهد مرز بین مستثنیات رسمی و آنچه عملاً اتفاق افتاده است تا چه اندازه فاحش و نگران کننده بوده؛ رخدادی که فقط به آن می‌توان نام تاراج جنگل را داد و متأسفانه همه خاموش هستند. از مدیر و وکیل و قاضی گرفته تا من علاقه‌ند به طبیعت! چرا؟!

کاهش پرونده های تخلف

درود بر هرمز سهرابی و تلاش پیگیرش برای مهار این تاراج مغول‌وار از میراث طبیعی و یگانه شمال ایران.

5 فکر می‌کنند “جنگل‌ها کم می‌شوند یا زیاد؟ دم خروس را باور کنیم یا …

  1. محمد درویش نویسنده

    درسته نسيم جان … واي بر ما و بيچاره ما كه نه تنها غم سبزينه را نمي خوريم كه درد و رنج آدمها و زجر هم نوعان مان را هم از ياد برده ايم. برايت آرزوي سلامتي و نشاط دوباره دارم.

  2. شقایق

    دل نگران شدم ؛از نوع نگرانی مادر برای فزرند بیمارش

  3. محمد درویش نویسنده

    و شايد فقط عشق و دعاي يك مادر بتواند بحران و بلاي وارد آمده بر منابع جنگلي ما را از خطر آزمندان حيله گر برهاند. درود بر تو كه اينگونه سزاوارانه نگران سرمايه هاي سبز وطن هستي.

  4. reza

    شما راست میگویید من از نزدیک میبینم که چه فاجعه ای رخمیدهد هیچ نظارتی نیست امده اند که نابود کنند اول فکر کردم نادانسته برای مال دنیاست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تائید دیدگاه فعال است. دیدگاه شما ممکن است کمی طول بکشد تا ظاهر شود.