گفته بودم که فقط کافی است تا به بشر مجال دهیم تا سر فرصت بر روی موجودات روی زمین به تحقیق بپردازد، آنگاه درخواهد یافت که هیچ موجودی وجود ندارد که نتوان از او برای افزایش کیفیت زیست در زمین سود نبرد. حالا در ادامه سریال خیار دریایی و پریوش قرمز و باکتری نورافشان و … نوبت به کانگروها میرسد که تحقیقات جدید دانشمندان استرالیایی بر روی نوعی از آنزیم مترشحهی این حیوان، امیدهای فراوانی را برای درمان سرطان پوست در جهان برانگیخته است. گفتنی آن که آنزیم مربوطه جاندار را قادر میسازد در برابر اشعههای قوی نور خورشید در بیابانهای استرالیا به حیات خویش ادامه دهد.
گزارشهای بیشتر را میتوانید در درگاههای مجازی خبرگزاری رویترز، msnbc و Mail Online بخوانید.
پس توسعه سالاران عزیز! لطفاً زیستگاه های طبیعی را نابود نکنید … حتا اگر برایشان کارکردی در شرایط کنونی نمی شناسید!
مؤخره:
در ادامه می خواهم یادی هم کنم از سوسک های نازنینی که هجمه ی تاریخ – به ویژه از نوع مؤنثش – پشت سرشان است! نیست؟
Amazing talk on how to re-grow a rainforest:
http://www.ted.com/talks/lang/eng/willie_smits_restores_a_rainforest.html
ممنون از اطلاع رسانی تان. امیدوارم که دوستان علاقه مند این فیلم ارزشمند و سخنرانی جالبش را ببینند و بهره برند.
به نظر من این رویکرد که دنبال استفاده خاصی از جانداران باشیم تا حفظ گونه های جانوری را توجیه کنیم خودپسندانه و ناصحیح است.
تا بحال دلیل مجاب کننده ای از کسی ارائه نشده که گونه انسان به سایر گونه ها ارجحیت داشته باشه و ارزش بیشتری داشته باشه. باز هم چند ماه پیش با دکتر فلسفه ای که در دانشگاه کار میکنه این موضوع رو چک کردم. هنوز دلیلی ارائه نشده که خودمحوری گونه بشر رو توجیه کنه و عقلانی محسوب کنه. اگر بحث بر سر استفاده از سایر جانداران هست، چطوره که بگذاریم همه نابود بشن و فقط آنقدری نگه داریم که بتونیم در صورت نیاز با تکثیر سلولی نیازمون رو بر طرف کنیم؟ یا اگر بحث بر سر استفاده است چرا به تفریح سنتی سوزن خوراندن به سگ رو نیاریم؟ گویا اجداد گرامی ما بسیار لذت میبرده اند از این کار.
فکر میکنم روش بهتر اشاره به حقوق سایر گونه هاست. چون حقوق دیگه قابل نقض کردن به دلیل نفع گونه های قدرتمندتر نیست. همان طور که در کشورهای متمدن کودکان، عقب افتاده های ذهنی، و همه گروه های ضعیفتر حقوق غیر قابل تجاوز دارند.
درسته … من هم موافق به کار بردن اصطلاحاتی چون علف هرز یا جاندار زیانکار نیستم. به باورم اما این کشفیات کمک می کنه تا فرهنگ احترام به همه زیستمندان در نزد این حیوان دوپا و زبل! بیشتر نهادینه شود. درود …
خیلی عالی نوشتید : موجوداتی که در شرایط کنونی فایده ای برایشان نمی شناسیم
و این از دانش اندک ماست.
پاسخ:
بله عیب از نادانی ماست …
با کامنت این دوستمان یاد آن بحثی افتادم که شقایق ها هم جز گیاهان هرز محسوب می شدند!
شقایق ها در شمار گیاهان مهاجم بودند … البته به نظرم هنوز هم هستند! نیستند؟