وحيد نوروزي را دوست دارم؛ جوان ماجراجو، باهوش و سياستورزي است. از جنس آدمهايي كه اگر در صندلي درستي قرار گيرد، ميتواند به محيط زيست وطن بسيار كمك كند؛ همان گونه كه ميكند! نميكند؟
با اين وجود، گاه گافهايي هم ميدهد كه پيشتر هم اشاركهايي داشتهام! نداشتهام؟
آخرين يادداشت او، نمونهي بارزي از خطاي راهبردي يك طرفدار جدي محيط زيست است كه هرگز نبايد براي بيرون راندن حريف – ولو طبيعتستيز خود – وسيله را توجيهكنندهي هدف سازد!
در اين كه كارخانهي سايپا به همراه همزاد بزرگترش – ايرانخودرو – يكي از مهمترين منابع تزريق سموم به ريههاي كودكان من و تو در آسمان ايران بوده است، شكي نيست. امّا برادر من! اين هم رسمش نيست! هست؟
مگر يادت رفته 26 اسفند سال 1385 را؟ مگر يادت رفته كه وزير وقت ارشاد (محمد حسين صفار هرندي) چگونه به تمسخر چندشآور طرفداران محيط زيست پرداخت؟
صفار در آن روز به عنوان متولي فرهنگي كشور به تلخي و تمسخر گفت: «در حالي كه انسانهاي زيادي در حال نابودي هستند، انسانهايي به تشكيل NGO هايي پرداخته و براي نجات گونههاي در حال انقراض گياهان تلاش ميكنند!»
وحيد جان! از تو كه يك متخصص محيط زيست هستي و ميدانم كه عاشقانه همهي مواهب طبيعي را در سرزمين مادري دوست ميداري، بعيد است كه با حربهاي پوپوليستي به جنگ سايپا بروي؟
چه كسي حاضر است در سرزميني زيست كند كه در آن هيچ سبزينه و جاندار ديگري جز انسان حضور ندارد؟ اصلاً آنجا مگر جايي جز جهنم خواهد بود؟ چرا بايد حفاظت از آهوها را در برابر حفاظت از كودكان قرار دهيم؟
آيا با استدلال تو، طبيعتستيزان بيشتر دريده نشده و از فردا متعرض شهرداري تهران نخواهند شد كه چرا سالانه ميلياردها ريال خرج بهسازي و زيباسازي شهر و فضاي سبز آن ميكند؟ آن هم در شهري كه كودكان كارتنخواب دارد؟ ندارد؟
چرا بايد شهرداري ديوارهاي عمودي شهر را هم سبز كند، در حالي كه شهروندان زيادي بيسرپناه ماندهاند؟
و اصلاً چرا بايد سازمان عريض و طويل حفاظت محيط زيست داشته باشيم؛ در حالي كه 14 ميليون از هموطنان ما زير خط فقر هستند! نيستند؟
نه برادر من! اين رسمش نيست …
اين رسم را بگذار براي آنها كه در ريختن اشك تمساح يد طولايي دارند و براي آنها كه فكر ميكنند با رعايت ملاحظات محيط زيستي بايد تمام كارهاي مملكت را تعطيل كرد!
بيا من و تو ديگر بيش از اين آب را گل نكنيم و خوراك براي آدمهاي طبيعتستيز و توهممحوري كه همهي دغدغههاي همهي طرفداران محيطزيست را مشكوك و وابسته به استكبار جهاني ارزيابي ميكنند، تهيه نكنيم.
بگذاريم مديران سايپا در اين حركت ارزشمند سبز پيش بروند و همتايان ديگرشان را هم تشويق به پيش آمدن كنند.
آنها را نترسانيم؛ مثبت بيانديشيم، اما زودباور هم نباشيم و پايش شان كنيم.
سخن زنهاردهندهي شهيد باهنر را كه يادت هست! نيست؟
این بار 22 بهمن سبز …
سلام
گفتني ها را شما گفتيد . انشااله كارهاي صورت گرفته و پيگيري هاي خودم را جهت اين همكاري و نجات آهوان جزيره خارگ كه به بيماري جرب مبتلا شده اند خواهم نوشت.
بدرود.
ممنون از مجاهدت ها و پیگیری های سزاوارانه ات ابوحنانه عزیز.
جناب درویش عزیز سلام. به واقعیتهای ارزشمندی اشاره کرده اید.البته من این منظور را نداشتم و وقتی از واژه احساسی آهوان زیبای سرزمین من استفاده کرده ام نشانگر اوج علاقه ام به محیط زیست بالاخص حیات وحش آن می باشد.شاید نتوانسته ام مطلب را درست ادا کنم ولی به هر حال از تذکر شما ممنونم.بسیار به جا بود برادر جان
پاسخ:
درود بر وحید و ظرفیت بالای نقدپذیری اش.
سلام،
ببخشید من تازه اومدم ایشالا دیر نرسیده باشم.نمیدونم شاید هنوز نرسیدم اما اینها دلیل نمیشه محکوم نکنم.
پس محکوم میکنم!
خب این واقعیت تلخ رو بپیذیرید:گیاه اگه جنم داشته باشه خودش باید رشد کنه به من چه که گیاه کمه یا کم دیده میشه من خودم بخوای بدونی اشرف مخلوقاتم و یار دبستانی محیط زیست سفلا.
شمارو ارجاع میدم به دستای پشت پ(به جهاز هاضمه حیوانات طبیعت و برخی کلاغ نماهای شهری)اقا بذر تو شکم اینها تجزیه میشه ،پس وقتی این عناصر ضد بشریت سیکل گیاه پروری رو مخدوش میکنن به ادم یا اقای مدیر و وزیر چه ربطی داره.یه خانوم کلاغه رو شیشه ماشینم پی پی کرده 2روزه هرچه دقت میکنم بفهمم این چی خورده جز رنگ سفیدش قربونش برم هیچ، نمیدونم شاید خوشه اولی بوده.
در آخر باز محکوم میکنم و توصیه ای به معده گیاه خواران چه حیوان چه پرنده :دست از لجاجت بردارید ما همچنان آدمیم جنگ بین ادمیزاد دلیل خوبی برای کم کاری شما نیست .
درپایان فرا رسیدن بهارنوظهور رو به ماجراجویان زمستان تبریک گفته درختان سردسیری را به بردباری تشویق برای شادی روح مهدی اخوان ثالث فاتحه.
پاسخ:
خوشحالم که محکوم می کنی! منتها از کجا فهمیدی طرف خانوم کلاغه کلک؟!!
اگر مدير عامل آن شركت خودروسازي چنان حرفي زده مي توان فرصتي از آن ساخت…وقتي اين قدر ابراز لطف فرموده اند بد نيست خواهش كنيم واقعا فكري به حال آهوها هم بكنند…مگر ساير شركتهاي بزرگ در چنين كارهايي شريك و سهيم نمي شوند؟
اي دريغ كه اين سخنان تنها شعاري است براي سياه كردن كاغذهاي سفيد يا رنگي كردن صفحات وب…
در ضمن به وحید عزیز گفتم:درويش گرامي مثل عقاب چشمان تيز بيني دارد…بيشتر مراقب نوشتنت باش!! من كه سعي ام را مي كنم تا گزك به دستش ندهم :)
پاسخ:
خبر نداری که گزک داده ای رفیق! اما فعلاً می گویم: ولش کن طفلکی رو تو دیار غربت! خدا رو خوش نمی آد! می آد؟
صفار هرندی بسیار حرف به قول شما “چندش آوری زده بود.
واقعا بدون موجوداتی جز انسان، زمین حهنم می شود!!!
اگر حتی قسمتی از طبیعت آسیب ببیند، انسان ها آسیب خواند دید، اگر طبیعتی نابود شود، انسانی نابود می شود…
اگر طبیعتی نباشد، انسانی هم نیست…هست؟!
—————-
جالب و خوبه:
باعث میشه به جنبه های معکوس قضیه (جمله) هم نگریست…
میکند! نمیکند؟
داشتهام! نداشتهام؟
نیست! هست؟
دارد؟ ندارد؟
هستند! نیستند؟
هست! نیست؟
چه رازیست در پس این کلمات…
—————-
صفحه آخر روزنامه جام جم امروز یک کاریکاتور در رابطه با مشت زنی ساختمان ها و آسمان خراش ها به درختان و طبیعت است، بود.
—————-
وبلاگ زیست کوه (چهارمحال و بختیاری) رو ببینید: http://zistkouh.blogfa.com
پاسخ:
کاریکاتور جام جم گویا بود. ممنون.
جناب درویش با سلام
دیشب جای شما در جلسه کمیته محیط زیست شورای شهر تهران خالی بود که نماینده خودرو سازها با آقای نوروزی جدال کردند و دو طرف با توپ پر در جلسه حاضر شدند که در حال تهیه گزارشی برای آن هستم .
پاسخ:
درود … منتظر خواندن گزارشت می مانم.
درود بر این چشمان تیز بین که به حق تو دیدبان محیط زیست وطنی رفیق …
پاسخ:
دیگه قرار نشد منو با مژگان درگیر کنی رفیق! قرار شد؟
مستند “ایران ما” رو چهارشنبه ها ساعت 20:10 نشان میده
این بار در مورد جنگل ابر بود و قاچاقچان چوب …
تکرارش فکر کنم پنجشنبه صبح باشه
در مورد موضوعات مختلف جنگل ابر
ممنون از اطلاع رسانیت رسول جان.
درود بر شما
خوشحال می شم خبر و اطلاعاتی از این دست و هر چیز دیگری که بتونم با عکاسی از اون جلوی ضرر بیشتر رو بگیرم
برای اطلاعات بیشتر به دیگر وبلاگم در زیر برید و اطلاعات بیشت رو تماس هست و م را حمایت کنید
لطفا اين وبلاگ و ديگر وبلاگ عكسم رو به دوستان خود معرفي و از كمك و خبر خود بي نصيبمان نذارند
با تشکر
ابوطالب ندری
http://www.photoashand.blogfa.com
پاسخ:
ابوطالب جان از چه چیز وحید یا صفار می خواهی عکس بگیری رفیق من؟!
سلام جناب درویش
(در قسمت نظرات پست قبل برایتان نوشتم)
ممنون از شما.
درویش خانا این اقدام حتی اگر صرف تبلیغ هم باشد در صورت عملی شدن موثر است گمان می کنم در دهه 1970 که جمعیت ببر هند بسیار کاهش یافته بود شرکت خودرو سازی جگوار حامی برنامه حفظ ببر شد
درسته … اینک بسیاری از کارخانه های معظم خودروسازی، حامی یکی از کارکردهای محیط زیست هم هستند. مثل فورد در آمریکا که هزینه زیادی را سالانه برای جنگل کاری می پردازد.
تذکر عاقلانه ای بود …
بیشتر البته “تلنگر” بود! نه؟
اگر بخت یارتان باشد و از باغ وحش لیسبون (پایتخت پرتغال) دیدن کنید ، در می یابید که محیط نگهداری و زندگی گونه های مختلف جانوری موجود در آن (از دلفین و قناری گرفته تا فیل و بوفالو) به نحو بسیار شگفت انگیزی به شکل محیط زیست طبیعی و واقعی آنها ساخته شده است به گونه ای که (به لطف هوای گرم و مدیترانه ای پرتغال) احساس می کنید هر کدامشان را واقعا” در بوته زارهای آفریقا یا جنگلهای آمریکا می بینید و نه در یک باغ وحش . برخلاف سایر باغ وحش های دنیا، تعداد هر کدام از گونه ها نیز به شکل عجیبی بسیار زیاد هستند. یعنی بجای یک جفت یا دو جفت آهو شما ده جفت آهو و بیست زرافه و ده فیل و چندین شیر و از هر نوع پرنده نیز چندین عدد می بینید . تغذیه، نظافت و رفاه جانورانش و نظم و زیبایی خود باغ وحش نیز بی نظیر هستند. اما تعداد بازدیدکنندگان باغ وحش زیاد نیست . من این سئوال در ذهنم پیش آمده بود که با توجه به خلوتی آنجا و نیز حساب و کتابی که در کار غربی ها هست، یک چنین بودجهء هنگفتی برای آن باغ وحش از کجا تامین میشود؟ تا اینکه دیدم در مقابل هر قسمتی یک تابلو وجود داشت که نشان می داد شرکتها و موسسات تولیدی ، تجاری ، خدماتی (و حتی هنری!) کشور پرتغال حامی(اسپانسر)گونهء خاصی از حیوانات باغ وحش شده اند. مثلا” در مقابل محل نگهداری شیرها نوشته بود “بزرگرتین شرکت هواپیمایی فلان با افتخار، هزینهء نگهداری ، تغذیه و برنامهء افزایش تعداد شیرهای این باغ وحش را بر عهده دارد” و البته بعد هم کلی دربارهء آن شرکت تبلیغ شده بود. یا در مقابل قسمت طاووسها نوشته بود شرکت فلان (تولید کنندهء انواع و اقسام تختخواب ، میز و صندلی!) حامی مالی این طاووسها هست. جالب اینجا بود که مقابل اتاقکی که حدود ده بیست مارمولک صحرایی در آن نگهداری میشدند نوشته بود ” کیوسک خوراک فروشی فلان – که در پشت سر شما قرار دارد!- حامی این مارمولکهای کوچولو و دوست داشتنی است .. کیوسک فلان آمادهء پذیرایی از شما با انواع نوشیدنی ها گرم و سرد و ساندویچهای خوشمزه است! ”
شرکتهای خودروسازی ایران اگرچه عامل مرگ و میر هزاران تن از هموطن ما در طول سال هستند(از نواقص ایمنی خودرویشان گرفته تا آلایندگی هایشان) اما حمایتشان از حیات وحش می تواند تبلیغ خوبی یا لااقل شروع خوبی برای تشویق سایرین باشد. حدقل اینکه انجام این کار بهتر از انجام ندادن این کار است
درود … آفتاب آمد دلیل آفتاب … ممنون از یادآوری باغ وحش لیسبون … یادم باشد با وحید یه سری بزنیم به اونجا… بلکه از خلوتی درآد!
جناب درویش عزیز! به قول سام باید احتیاط بیشتری داشت.به قول خودت نداشت؟! از دعوت به باغ وحش لیسبون ممنونم با کمال میل می پذیرم.در مورد دعوت جناب ابوطالب ندری هم کم لطفی نکن.جناب صفار را نمی دانم ولی من تا دلت بخواد سوژه برای عکاسی دارم رفیق!!!
بر منکرش لعنت! کدام مدیری را در دولت دهم می شه معرفی کرد که از وحید نوروزی عزیز خوش تیپ تر و جذاب و تر و … باشد!
به امید سفر مشترک به لیسبون!
جناب درویش عزیز! خوشمان آمد! نیامد؟!
زنده باشی وحید جان …